Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Το όχημα επίδειξης Renault Kangoo ZE με τις προηγμένες, υδρόψυκτες κυψέλες καυσίμου PCBFC, που εξελίσσει η εταιρεία Bramble Energy με τη σύμπραξη της MAHLE Powertrain.

Έρχονται φθηνότερες κυψέλες καυσίμου

2.296 Επισκέψεις στο άρθρο (13/5/2021)

Ένα Renault Kangoo ZE με χαμηλού κόστους και υψηλής απόδοσης, υδρόψυκτες κυψέλες καυσίμου θα παρουσιαστεί αργότερα φέτος, χάρη στη σύμπραξη των εταιριών MAHLE Powertrain και Bramble Energy.

Υπό εξέλιξη βρίσκεται ένα όχημα επίδειξης, το οποίο ενσωματώνει τη νέα τεχνολογία κυψελών καυσίμου, η οποία θα προκύψει από τη σύμπραξη της MAHLE Powertrain και της Bramble Energy. Η τελευταία ειδικεύεται στην υδρογονοκίνηση και αναμένεται να λάβει μια χείρα βοηθείας στην περαιτέρω εξέλιξη των κυψελών καυσίμου που διαθέτει, μια τεχνολογία που ονομάζει Printed Circuit Board Fuel Cell (PCBFC).
 
Οι εν λόγω κυψέλες θα ενσωματωθούν στη γραμμή κίνησης ενός ηλεκτρικού, Renault Kangoo ZE, η τελική μορφή του οποίου θα παρουσιαστεί αργότερα φέτος. Σύμφωνα με την ανακοίνωση των δύο ετέρων του εγχειρήματος, το εν λόγω υδρογονοκίνητο όχημα θα διαθέτει χαμηλού κόστους και υψηλής απόδοσης, υδρόψυκτες κυψέλες καυσίμου υψηλής πυκνότητας.
 
Σημειώνεται, πως η MAHLE Powertrain θα υποστηρίξει την Bramble Energy στο έργο ολοκλήρωσης των κυψελών, οι οποίες αξιοποιούν τις τεχνικές κατασκευής πλακέτας τυπωμένων κυκλωμάτων μεγάλου όγκου, για τη μείωση του κόστους και την ευκολία της κλιμάκωσης της παραγωγής. Η επιλογή της MAHLE Powertrain έγινε, λόγω της εξειδίκευσής της σε συστήματα ελέγχου ηλεκτρικών οχημάτων, στην εμπειρία που διαθέτει στην ενσωμάτωση συστημάτων σε οχήματα μηδενικών εκπομπών, όπως και στην ανάπτυξη συστημάτων ψύξης.
 
Η χρήση της τεχνολογίας PCB επιτρέπει στην Bramble Energy να προσφέρει μια κυψέλη καυσίμου με κατά παραγγελία χωρητικότητα, βελτιωμένη ευελιξία παραγωγής, καθώς και μια ανθεκτικότητα που ενυπάρχει στη διαδικασία κατασκευής πλακέτας τυπωμένων κυκλωμάτων. Επιτρέπει επίσης στην εταιρεία να απομακρύνει την πολυπλοκότητα των κυψελών καυσίμου και να μειώσει το βάρος τους, αναιρώντας την ανάγκη για ξεχωριστά υλικά στεγανοποίησης και μειώνοντας τον αριθμό των εξαρτημάτων, χωρίς -όπως ισχυρίζεται- να επηρεάσει αρνητικά την ποιότητα ή την απόδοση της κατασκευής.
 
Αξίζει να αναφερθεί, κλείνοντας, πως η τεχνολογία της Bramble Energy έχει ήδη παρουσιαστεί σε αερόψυκτες κυψέλες καυσίμου, οι οποίες θα λανσαριστούν εμπορικά στο προσεχές διάστημα, σε συνεργασία με την εταιρεία BOC.