Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Σε φορτηγά της κινέζικης Qingling θα δοκιμαστεί η τεχνολογία κυψελών καυσίμου της Bosch.

Οι κυψέλες καυσίμου «Fuel Cell Power Module» της Bosch.

Η Bosch επενδύει στις κυψέλες καυσίμου

3.061 Επισκέψεις στο άρθρο (23/4/2021)

Μια κοινοπραξία με την εταιρεία Qingling από την Κίνα ίδρυσε η Bosch, προκειμένου να πρωταγωνιστήσει στην αναπτυσσόμενη τοπική αγορά επαγγελματικών οχημάτων κυψελών καυσίμου.

Θέλοντας να πάρει τη «μερίδα του λέοντος» όταν η κινέζικη αγορά επαγγελματικών οχημάτων στραφεί προς τα οχήματα κυψελών καυσίμου και να ικανοποιήσει τη ζήτηση των τοπικών αυτοκινητοβιομηχανιών για συστήματα υδρογονοκίνησης, η Bosch -από κοινού με την Qingling Motors- ίδρυσαν την κοινοπραξία που φέρει το όνομα «Bosch Hydrogen Powertrain Systems (Chongqing) Co. Ltd.». Ενδεικτικά αναφέρεται πως σύμφωνα με εκτιμήσεις, πάνω από ένα εκατομμύριο οχήματα κυψελών καυσίμου αναμένεται να έχουν ταξινομηθεί στην ασιατική χώρα έως το 2030.
 
Η παραπάνω συνεργασία έρχεται σε συνέχεια της ήδη υφιστάμενης, με τις δύο εταιρείες να έχουν ενώσει ήδη τις δυνάμεις τους στην Κίνα, σε θέματα που αφορούν στην έγχυση καυσίμου και στην επεξεργασία καυσαερίων. Η κινέζικη Qingling θα συμβάλλει στην κοινοπραξία μέσω της τεχνογνωσίας της στην παραγωγή επαγγελματικών οχημάτων, αλλά και με την εμπειρία της σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με την τοπική αγορά. Η Bosch, από τη μεριά της, θα προσφέρει όλα τα μέρη και εξαρτήματα που θα απαιτηθούν (κυψέλες καυσίμου, αεροσυμπιεστής, ηλεκτρονικά ισχύος, μονάδα ελέγχου, αισθητήρες κ.α.), τα οποία θα κατασκευάζονται στο νεότευκτο εργοστάσιο που βρίσκεται στην πόλη Wuxi της Κίνας.
 
Σε πρώτη φάση, κατά το τρέχον έτος θα ξεκινήσει σε μικρή κλίμακα η παραγωγή των πρώτων υδρογονοκίνητων οχημάτων από την κοινοπραξία, ενώ αργότερα θα βγει στον δρόμο ένας δοκιμαστικός στόλος φορτηγών μάρκας Qingling που θα είναι εξοπλισμένα με τις κυψέλες καυσίμου της Bosch, το εμπορικό λανσάρισμα των οποίων θα πραγματοποιηθεί το 2022/2023.
Σημειώνεται, τέλος, πως στη Γερμανία -στις μονάδες που βρίσκονται στις πόλεις Bamberg, Feuerbach και Homburg- η Bosch προωθεί επίσης την εκβιομηχάνιση της κυψελών καυσίμου.
 
Μαζί με τους Σουηδούς ειδικούς της εταιρείας Powercell, η Bosch αναπτύσσει επί του παρόντος τη στοίβα κυψελών καυσίμου, η οποία είναι έτοιμο και αναμένεται να περάσει στη μαζική παραγωγή από του χρόνου.