Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης
Οι έρευνες έδειξαν έως και 40% βελτίωση στην αποδοτικότητα των οχημάτων που ήταν αυτόνομα.

Οι έρευνες έδειξαν έως και 40% βελτίωση στην αποδοτικότητα των οχημάτων που ήταν αυτόνομα.

Έως και 40% πιο παραγωγικά τα αυτόνομα φορτηγά

4.157 Επισκέψεις στο άρθρο

- Ολοκληρώθηκαν οι δοκιμές των νέων αυτόνομων φορτηγών οχημάτων
- Έως και 40% πιο αποδοτικά
- Δείχνουν μεγάλη προοπτική για μεταφορές προϊόντων κυρίως μεταξύ κόμβων στα logistics.

Αυτόνομα φορτηγά σε συνεργασία με την MAN

Η εταιρεία κατασκευής φορτηγών και λεωφορείων ΜΑΝ κατάφερε να βρει μια επιτυχημένη χρήση των αυτόνομων φορτηγών σε μεταφορές logistics. Ένα αυτόνομο φορτηγό χρησιμοποιήθηκε ως πλατφόρμα δοκιμής και μετέφερε κοντέινερ από το σημείο παραλαβής στον σιδηροδρομικό σταθμό εκφόρτωσης. Χρησιμοποιήθηκαν ψηφιακά συστήματα προγραμματισμού αποστολών προκειμένου να διασφαλιστεί ο έλεγχος των φορτηγών. 

Οι έρευνες έδειξαν έως και 40% βελτίωση στην αποδοτικότητα των οχημάτων που ήταν αυτόνομα. Φυσικά μιλάμε μόνο σε αυτές τις μικρές μεταφορές από τα κοντέινερ στον σιδηροδρομικό σταθμό εκφόρτωσης. Το πλάνο είναι η εγκατάλειψη των φορτηγών για τις μεγάλες μεταφορές και η αξιοποίηση των ασφαλέστερων σιδηροδρομικών γραμμών.
 
Ο Dr. Frederik Zohm, μέλος της ομάδας ανάπτυξης, δήλωσε: «Όταν αναπτύσσουμε αυτόνομα συστήματα οδήγησης, ο στόχος μας από την αρχή είναι οι σταθερές εφαρμογές στα logistics και τα οφέλη των πελατών. {…} Μόνο έτσι μπορούμε να εκμεταλλευτούμε τα πλεονεκτήματα των αυτόνομων φορτηγών στο μέλλον: την αυξημένη ασφάλεια, την μεγαλύτερη ευελιξία {…} και φυσικά την ενεργειακή αποδοτικότητα. Για την MAN το πρόγραμμα είναι μια σημαντική βάση για να τοποθετηθούν αυτόνομα φορτηγά στις μεταφορές ανάμεσα στα logistics από το 2030.»
 
Προκειμένου να γίνουν ακόμα πιο προσιτά τα αυτόνομα οχήματα, χρειάζεται να γίνουν βήματα ανάπτυξης των συστημάτων ανίχνευσης εμποδίων τόσο σε μεγαλύτερες εμβέλειες, όσο και σε υψηλότερες ταχύτητες.