Η νέα γενιά του Iveco Stralis, θα εφοδιάζεται με ελαστικά Michelin X Line Energy ως πρώτη επιλογή σε μια προσπάθεια εξοικονόμησης καυσίμου.

Η χρήση των X Line Energy, σύμφωνα με τη Michelin, επιφέρει εξοικονόμηση έως και 1.610 ευρώ από τα καύσιμα, σε όλο το κύκλο ζωής των ελαστικών.

Η Iveco επιλέγει Michelin

Τα πρώτα ελαστικά για βαρέα φορτηγά με δείκτη «AAA» στην αντίσταση κύλισης, τα Michelin X Line Energy, αποτελούν την επιλογή της Iveco για την –ιδιαίτερα- οικονομική νέα γενιά του Stralis.

 

Οι υποψήφιοι ιδιοκτήτες της νέας γενιάς του Iveco Stralis είναι πλέον σε θέση να επωφεληθούν από τη σημαντική οικονομία σε καύσιμο που προσφέρουν τα νέα Michelin X® Line Energy, τα πρώτα ελαστικά για βαρέα οχήματα που αξιολογήθηκαν με «AAA» στην αντίσταση κύλισης και μάλιστα για όλους τους άξονες (κατευθυντήριο, κινητήριο και trailer).

Όπως έχουμε αναφέρει και πρόσφατα, η εταιρεία Iveco παρουσίασε πρόσφατα τη νέα γενιά του κορυφαίου φορτηγού της, του Stralis, με πλήρως επανασχεδιασμένο σύστημα μετάδοσης της κίνησης καθώς και ειδικό εξοπλισμό, με βασικότερο γνώμονα την εξοικονόμηση ενέργειας και κατά επέκταση, τη μείωση της μέσης κατανάλωσης καυσίμου του συρμού, αλλά και των εκπομπών ρύπων του.

Παράλληλα, προχώρησε σε και συγκεκριμένες στρατηγικές συνεργασίες προς αυτήν την κατεύθυνση εν των οποίων αξίζει να αναφέρουμε αυτή με την Michelin, προκειμένου το νέο Stralis να εφοδιάζεται με τα νέα Michelin X® Line Energy από την γραμμή παραγωγής.

Η γκάμα των Michelin X Line Energy που έχει ήδη αποδείξει τις δυνατότητες της, με περισσότερες από 200.000 πωλήσεις σε πανευρωπαϊκό επίπεδο στην κατηγορία των φορτηγών μεγάλων αποστάσεων κατά τη διάρκεια της τελευταίας 5ετίας, θα εξοπλίζει τις εκδόσεις «XP» και «NP» του νέου Iveco Stralis.

Εντυπωσιακές επιδόσεις για τα ελαστικά της Michelin

Σε σχέση με την προηγούμενη γενιά τους που έφεραν ετικετογράφηση «ΒΒΑ» σε ότι αφορά στην αντίσταση κύλισης, τα νέα X Line Energy («ΑΑΑ») προσφέρουν εξοικονόμηση έως και 1 λτ. καυσίμου ανά 100 χλμ. στους μεταφορείς ενώ αντίστοιχα, οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO2) μειώνονται κατά 2,66 kg για την ίδια απόσταση.

Το γεγονός αυτό και μόνο, με βάση τους υπολογισμούς της γαλλικής εταιρείας κατασκευής ελαστικών, επιφέρει μέση μείωση κόστους της τάξης των 1.610 ευρώ κατά τη διάρκεια του κύκλου ζωής των ελαστικών, μόνο από το κόστος των καυσίμων.

Χαρακτηριστικές είναι εξάλλου και οι δηλώσεις του επικεφαλής της Iveco Truck & Bus, κ. Pierre Lahutte, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων πως: «… Με το νέο Stralis είχαμε ως στόχο τη μείωση της κατανάλωση καυσίμου έως και κατά 11%, αναλόγως της χρήσης του οχήματος. Δουλεύοντας μαζί με τους καλύτερους προμηθευτές του κλάδου και συνεργαζόμενοι με τη Michelin, μπορούμε να εγγυηθούμε στους πελάτες μας μέγιστη αντοχή των ελαστικών, μειωμένη αντίσταση στην κύλιση, και μεγαλύτερη οικονομία καυσίμου".

 

ΑΓΟΡΑ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Iveco - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ