Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης
Η MAN ξεκινάει πρόγραμμα επισκευών μπαταριών οχημάτων

Η MAN ξεκινάει πρόγραμμα επισκευών μπαταριών οχημάτων

Η MAN ξεκινάει πρόγραμμα επισκευών μπαταριών οχημάτων

  • Η MAN ξεκινάει πρόγραμμα επισκευών μπαταριών οχημάτων
  • Η MAN ξεκινάει πρόγραμμα επισκευών μπαταριών οχημάτων
  • Η MAN ξεκινάει πρόγραμμα επισκευών μπαταριών οχημάτων

Η MAN ξεκινάει πρόγραμμα επισκευών μπαταριών οχημάτων

9.224 Επισκέψεις στο άρθρο (1/3/2024)

- Ήδη δύο κέντρα επισκευών μπαταριών λειτουργούν, σε Ισπανία και Γερμανία
- Θα κατασκευαστούν κι άλλα κέντρα σε όλη την Ευρώπη, μέσα στα επόμενα 2 χρόνια
- Η επισκευή μιας χαλασμένης μπαταρίας είναι πιο οικονομική από την αντικατάστασή της
- Είναι και πιο οικολογική (καθώς αλλάζουν μόνο τα ελαττωματικά μέρη της)

Ήδη δύο κέντρα επισκευών μπαταριών λειτουργούν, σε Ισπανία και Γερμανία

H MAN Truck and Bus έχει ξεκινήσει πρόγραμμα επισκευής μπαταριών για τα μεγάλα της οχήματα. Αυτό το πρόγραμμα περιλαμβάνει την δημιουργία κέντρων επισκευής σε όλη την Ευρώπη, μέσα στα επόμενα δύο χρόνια. Ήδη από το 2020 τα πρώτα δύο κέντρα επισκευής ξεκίνησαν να λειτουργούν, με το πρώτο να ανοίγει στη Γερμανία, ενώ ακολούθησε και η Ισπανία. Απώτερος σκοπός είναι να επισκευάσουν τις μπαταρίες των MAN eTGE (ηλεκτρικού Van) και των ηλεκτρικών λεωφορείων της εταιρείας.

Θα κατασκευαστούν κι άλλα κέντρα σε όλη την Ευρώπη, μέσα στα επόμενα 2 χρόνια

Η MAN θέλει να επεκτείνει τα σχέδιά της για την εξέλιξη του δικτύου επισκευής μπαταριών, με περισσότερα κέντρα σε όλη την Ευρώπη. Πιο συγκεκριμένα η εταιρεία στοχεύει να κατασκευάσει εντός 2 χρόνων κι άλλα κέντρα, τα οποία θα βρίσκονται σε Ιταλία, Δανία-Νορβηγία, Αυστρία, Βέλγιο, Ολλανδία, Γαλλία, Αγγλία και Πολωνία. Ο μακροχρόνιος στόχος είναι η εξυπηρέτηση όλης της Ευρώπης μέσα στην επόμενη δεκαετία.

Η επισκευή μιας χαλασμένης μπαταρίας είναι πιο οικονομική από την αντικατάστασή της

Ο Christopher Kunstmann, Αντιπρόεδρος του τμήματος Διαχείρισης Εξυπηρέτησης Πελατών της MAN Truck and Bus δήλωσε σχετικά: «Η επισκευή μπαταριών είναι απαραίτητη για τη ΜΑΝ, προκειμένου να διασφαλιστεί η οικονομική αποδοτικότητα και η υψηλή λειτουργική ετοιμότητα των ηλεκτρικών οχημάτων των πελατών μας.». Η επισκευή μιας μπαταρίας μπορεί να είναι και στη μισή τιμή σε σχέση με την αντικατάστασή της, κάνοντας την συντήρηση των ηλεκτρικών οχημάτων φθηνότερη.

Είναι και πιο οικολογική (καθώς αλλάζουν μόνο τα ελαττωματικά μέρη της)

Τέλος, η επισκευή μιας χαλασμένης μπαταρίας είναι και πολύ πιο οικολογική. Αυτό γίνεται εύκολα αντιληπτό, αν σκεφτούμε πως, όταν χαλάει μια μπαταρία, συχνά χαλάει μια συστάδα μόνο από τις πολλές που την συνθέτουν. Πετώντας την χαλασμένη μπαταρία, απορρίπτονται και όλα τα λειτουργικά μέρη της. Η αντικατάσταση της ελαττωματικής μόνο συστάδας είναι πολύ πιο οικολογική, μειώνοντας τον αντίκτυπο των ηλεκτρικών οχημάτων στο περιβάλλον.