Μηχανή Αναζήτησης Βαρέα Επαγγελματικά
Δείτε όλα τα φορτηγά της αγοράς μεικτού βάρους 7,5 έως 44 τόνων και παράλληλα ενημερωθείτε για το παρόν και το μέλλον του κλάδου των Μεταφορών.

Δείτε όλα τα φορτηγά της αγοράς μεικτού βάρους 7,5 έως 44 τόνων και παράλληλα ενημερωθείτε για το παρόν και το μέλλον του κλάδου των Μεταφορών.

Από της πόλης τα στενά μέχρι τους αυτοκινητόδρομους εντός και εκτός συνόρων, δείτε ποιές επιλογές έχετε σε ελαφρά, μεσαία και βαρέα φορτηγά.

Από της πόλης τα στενά μέχρι τους αυτοκινητόδρομους εντός και εκτός συνόρων, δείτε ποιές επιλογές έχετε σε ελαφρά, μεσαία και βαρέα φορτηγά.

  • Δείτε όλα τα φορτηγά της αγοράς μεικτού βάρους 7,5 έως 44 τόνων και παράλληλα ενημερωθείτε για το παρόν και το μέλλον του κλάδου των Μεταφορών.
  • Από της πόλης τα στενά μέχρι τους αυτοκινητόδρομους εντός και εκτός συνόρων, δείτε ποιές επιλογές έχετε σε ελαφρά, μεσαία και βαρέα φορτηγά.

Όλα τα φορτηγά της ελληνικής αγοράς!

54.120 Επισκέψεις στο άρθρο (17/5/2023)

Μάθετε τις εξελίξεις που διαμορφώνουν τον κλάδο των Μεταφορών και βρείτε όλα τα Ελαφρά, Μεσαία και Βαρέα Φορτηγά -πετρελαιοκίνητα και ηλεκτρικά- που μπορείτε να αγοράσετε σήμερα.

MEGA ΑΦΙΕΡΩΜΑ: όλα τα φορτηγά της ελληνικής αγοράς!

  • Ελαφρά φορτηγά για διανομές & αστικά logistics
  • Μεσαία φορτηγά για περιφερειακές & εθνικές μεταφορές
  • Βαρέα φορτηγά για υψηλά φορτία & διεθνείς μεταφορές
  • Όλες οι εξελίξεις – ο ρόλος της ηλεκτροκίνησης
 
Το αντικείμενο και το πεδίο δράσης της κάθε εταιρείας, είναι αυτό που ορίζει το είδος των επαγγελματικών οχημάτων που θα συνθέτουν τον στόλο της. Αν δραστηριοποιείται σε αστικό ή περιαστικό περιβάλλον, πιθανότατα θα επιλέγει ελαφριά ή μεσαία φορτηγά, καθώς αυτά της προσφέρουν ευχρηστία εντός πόλεως, την ίδια στιγμή που κρατούν το λειτουργικό κόστος χαμηλά.
 
Αν πάλι, η εταιρεία χρειάζεται να μεταφέρει μεγαλύτερα φορτία ή αν πραγματοποιεί μακρύτερα δρομολόγια, εντός ή εκτός χώρας, τα βαρέα φορτηγά αποτελούν μονόδρομο. Η επιλογή σε αυτές τις περιπτώσεις έχει να κάνει με τη μάρκα, το μοντέλο και του είδος του οχήματος, καθώς μπορεί να προτιμηθεί ο συνδυασμός τράκτορα – επικαθήμενου τρέιλερ ή φορτηγού με συρόμενο τρέιλερ.
 
Σε κάθε περίπτωση, βασική παράμετρος στην τελική επιλογή δεν μπορεί να είναι άλλη από το κόστος. Και όταν λέμε κόστος δεν εννοούμε μόνο την τιμή αγοράς, αλλά και τo πόσα χρήματα συνεπάγεται η χρήση του κάθε οχήματος σε όλο τον κύκλο ζωής του, αυτό δηλαδή που συνηθίζουμε να αποκαλούμε «Συνολικό Κόστος Ιδιοκτησίας» ή πιο σύντομα «TCO» (Total Cost of Ownership).


Από της πόλης τα στενά μέχρι τους αυτοκινητόδρομους εντός και εκτός συνόρων, δείτε ποιές επιλογές έχετε σε ελαφρά, μεσαία και βαρέα φορτηγά.

Από της πόλης τα στενά μέχρι τους αυτοκινητόδρομους εντός και εκτός συνόρων, δείτε ποιές επιλογές έχετε σε ελαφρά, μεσαία και βαρέα φορτηγά.

Οι νέες συνθήκες της αγοράς

Ωστόσο, οι νέες συνθήκες στη διεθνή αγορά διαμορφώνουν ένα πλαίσιο που επηρεάζει την επαγγελματική (και όχι μόνο) ζωή του καθενός, με το «χτύπημα» που δέχεται τελευταία με πρωτόγνωρη ένταση ο κάθε επιχειρηματίας, να έχει να κάνει με την ακρίβεια των καυσίμων, γεγονός που αυξάνει σημαντικά το μεταφορικό κόστος και κατά συνέπεια τα συνολικά μηνιαία έξοδα της εταιρείας.
 
Σε αυτό έρχεται να προστεθεί η αναστάτωση που επικρατεί στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία, καθώς οι ελλείψεις σε πρώτες ύλες έχουν επιφέρει σημαντικές καθυστερήσεις στις παραδόσεις των νέων μοντέλων, καθυστερήσεις που μπορούν να φτάσουν ακόμα και στον έναν χρόνο. Το γεγονός αυτό έχει «εκμεταλλευθεί» δεόντως η αγορά μεταχειρισμένων οχημάτων, οι τιμές των οποίων έχουν πάρει την… ανηφόρα.

Η ανάγκη για εξοικονόμηση χρημάτων

Τα παραπάνω έχουν καταστήσει επιτακτικότερη από ποτέ την ανάγκη για την εξοικονόμηση χρημάτων, με τους επαγγελματίες να θέτουν ως πρώτη προτεραιότητα την οικονομία (saving money), που δημιουργεί ασφάλεια στον επαγγελματία και στην επιχείρηση και παράλληλα προσφέρει τη δυνατότητα ανάπτυξης με σωστή διαχείριση του πλεονάσματος της οικονομίας που θα πετύχει με σωστές επιλογές στην χρήση των υπηρεσιών που του παρέχονται στην ελληνική αγορά από PRO specialists που ξέρουν και μπορούν!
 
Ένα σύγχρονο εργαλείο σε αυτή την κατεύθυνση αποτελεί δίχως αμφιβολία η λύση της μακροχρόνιας μίσθωσης, μια επιλογή που κερδίζει συνεχώς έδαφος έναντι της παραδοσιακής αγοράς, καθώς απαλλάσσει τον επιχειρηματία από άγχη και βάρη, δίνοντάς του τη δυνατότητα να εντάξει στο δυναμικό της επιχείρησής του ένα σύγχρονο «εργαλείο», με μοναδική υποχρέωση την πληρωμή ενός μηνιαίου μισθώματος και του κόστους του καυσίμου. Σημειώνεται, πως το leasing πλέον έχει κυριαρχήσει σε τέτοιο βαθμό, που δίνονται οι επιλογές μίσθωσης από ένα mini-vanette έως ένα βαρύ φορτηγό.

Τα φορτηγά στη νέα εποχή

Η ανάγκη για οικονομία του κάθε επαγγελματία, αλλά και οι απαιτήσεις της Ε.Ε. για ένα καθαρό περιβάλλον, έχουν οδηγήσει στη δημιουργία νέων φορτηγών που φέρουν σύγχρονους κινητήρες πετρελαίου, οι οποίοι καίνε σημαντικά λιγότερα καύσιμα από ότι στο πρόσφατο παρελθόν. Παράλληλα, συνεχώς πληθαίνουν τα οχήματα που κινούνται με εναλλακτικά καύσιμα (φυσικό αέριο, βιοντίζελ και υγραέριο), τα οποίο έχουν ακόμα χαμηλότερο λειτουργικό κόστος, ενώ εκπέμπουν λιγότερους ρύπους.
 
Φυσικά την κορυφή του παγόβουνου αποτελεί η ηλεκτροκίνηση, με τα επαγγελματικά οχήματα που φορτίζουν τις μπαταρίες τους στην πρίζα και κινούνται σχεδόν αθόρυβα και κυρίως δίχως εκπομπές, συνεχώς πληθαίνουν. Και όταν πριν από λίγα μόλις χρόνια μιλάγαμε για 1-2 ελαφρά φορτηγά, πλέον οι επιλογές επεκτείνονται και στο προσεχές διάστημα θα έχουμε σχεδόν όλα τα βαρέα φορτηγά σε εκδόσεις μηδενικών ρύπων. Μάλιστα, οι εξελίξεις δεν σταματούν εδώ, καθώς πέραν των ηλεκτρικών οχημάτων μπαταρίας (BEVs), εξελίσσονται πυρετωδώς και τα ηλεκτρικά φορτηγά κυψελών καυσίμου, τα οποία καίνε υδρογόνο, ανεφοδιάζονται σε λίγα λεπτά και προσφέρουν υψηλότερες αυτονομίες κίνησης.

Ασφάλεια και συνδεσιμότητα

Αξίζει να αναφερθεί, πως θεμελιώδης απαίτηση δεν είναι μόνο το καθαρό περιβάλλον, αλλά και η ασφάλεια, όπως και η άνεση του επαγγελματία οδηγού. Σε αυτό το πλαίσιο, τα σύγχρονα οχήματα διαθέτουν μια σειρά επικουρικών συστημάτων του οδηγού (ADAS), τα οποία προστατεύουν τόσο τον ίδιο όσο και τους υπόλοιπους χρήστες του οδικού δικτύου, την ίδια στιγμή που καθιστούν τη ζωή του σημαντικά πιο εύκολη. Το παραπάνω θα γιγαντωθεί, όταν σε λίγα χρόνια τα πλήρως αυτόνομα οχήματα όλων των κατηγοριών θα αποτελούν γεγονός.
 
Πιο εύκολη, όμως, γίνεται και η ζωή των επιχειρηματιών και των διαχειριστών στόλων, καθώς τα σύγχρονα εργαλεία διαχείρισης και τηλεματικής, προσφέρουν τη δυνατότητα προληπτικής συντήρησης, καταγραφής και αξιολόγησης πλήθους χρήσιμων δεδομένων, συνεχούς επικοινωνίας σε πραγματικό χρόνο και πολλών άλλων που αυξάνουν την αποδοτικότητα των οχημάτων και συνολικά την παραγωγικότητα της κάθε εταιρείας που δραστηριοποιείται στις μεταφορές.
 
Σε κάθε περίπτωση, στις ενότητες που ακολουθούν μπορείτε να δείτε όλα τα φορτηγά που είναι σήμερα διαθέσιμα στην ελληνική αγορά:

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ακολουθήστε το PRO.Autotriti στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε