Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης
Η Rivian κατοχύρωσε πατέντα ρυμούλκησης για τα οχήματά της

Η Rivian κατοχύρωσε πατέντα ρυμούλκησης για τα οχήματά της

  • Η Rivian κατοχύρωσε πατέντα ρυμούλκησης για τα οχήματά της
  • Η Rivian κατοχύρωσε πατέντα ρυμούλκησης για τα οχήματά της

Η Rivian κατοχύρωσε πατέντα ρυμούλκησης για τα οχήματά της

2.447 Επισκέψεις στο άρθρο (1/3/2024)

- Η Rivian εξελίσσει λογισμικό το οποίο θα επιτρέπει την ελεύθερη ρυμούλκηση των οχημάτων της (και με τους 4 τροχούς στο έδαφος)
- Ακόμα δεν έχει κυκλοφορήσει ως update στα οχήματα της εταιρείας.
- Το επόμενο μοντέλο της Rivian θα μπει στην παραγωγή το 2026.

Η Rivian εξελίσσει λογισμικό το οποίο θα επιτρέπει την ελεύθερη ρυμούλκηση των οχημάτων της (και με τους 4 τροχούς στο έδαφος)

Η Rivian αναπτύσσει λογισμικό που θα επιτρέπει στα ηλεκτροκίνητα οχήματά της να ρυμουλκούνται και με τους 4 τροχούς στο έδαφος, σύμφωνα με την πατέντα που κατοχύρωσε. Οι ιδιοκτήτες τροχόσπιτων συχνά ρυμουλκούν αυτοκίνητα πίσω από τα αυτοκινούμενά τους, ώστε να έχουν έναν τρόπο να μετακινηθούν όταν φτάσουν στον προορισμό τους. Ως επί το πλείστον, έχουν και τους 4 τροχούς τους στο έδαφος, κάτι το οποίο παραδοσιακά δεν μπορούσε να γίνει με τα ηλεκτροκίνητα οχήματα.
 
Η Rivian προτείνει την προσθήκη μιας λειτουργίας λογισμικού για ρυμούλκηση με «ελεύθερους τροχούς» στα ηλεκτρικά φορτηγά και SUV της, παράλληλα με τις διάφορες λειτουργίες οδήγησης και άλλα χαρακτηριστικά που είναι ήδη διαθέσιμα με τη χρήση λογισμικού. Αυτή η λειτουργία θα αποσυνδέει τον κινητήρα ή τους κινητήρες που κανονικά τροφοδοτούν τους πίσω τροχούς, αλλά θα διατηρεί τον κινητήρα ή τους κινητήρες του μπροστινού άξονα ενεργοποιημένους. Η ροπή εξακολουθεί να ασκείται στους μπροστινούς τροχούς για να μην χαθεί ο έλεγχος του ρυμουλκούμενου οχήματος. Το λογισμικό θα χρησιμοποιεί τους υπάρχοντες αισθητήρες του οχήματος για τη μέτρηση της ταχύτητας και της κλίσης των τροχών, εφαρμόζοντας ροπή όταν χρειάζεται και διακόπτοντάς την όταν διαισθάνεται απώλεια ελέγχου.
 

Ακόμα δεν έχει κυκλοφορήσει ως update στα οχήματα της εταιρείας.

Δεν είναι σαφές αν η Rivian θα προσθέσει αυτό το χαρακτηριστικό στα οχήματά της, αλλά δεν θα χρειαστεί να περιμένει μια ανανέωση ή ένα facelift για να το κάνει. Όπως και η Tesla, η Rivian προσθέτει νέα χαρακτηριστικά μέσω ενημερώσεων λογισμικού over-the-air (OTA), όπως η λειτουργία Snow mode που προστέθηκε σε άλλες λειτουργίες οδήγησης στα R1T και R1S το 2022.

Το επόμενο μοντέλο της Rivian θα μπει στην παραγωγή το 2026.

Το επόμενο μοντέλο παραγωγής της Rivian, το R2, αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του στις 7 Μαρτίου. Πρόκειται για ένα ηλεκτρικό SUV που αναμένεται να είναι μικρότερο και φθηνότερο από το R1S, αλλά δεν θα μπει στην παραγωγή πριν από το 2026.