Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Ένα ηλεκτροκίνητο ποδήλατο με ηλεκτροκινητήρα θα επιστρατευθεί σε διάφορες σκανδιναβικές μεγαλουπόλεις για τις ενδοαστικές μεταφορές προϊόντων.

Ηλεκτρικά ποδήλατα στα ταχυδρομεία!

4.155 Επισκέψεις στο άρθρο (4/9/2019)

Σε διάφορες μεγαλουπόλεις της Νορβηγίας, της Σουηδίας και της Δανίας θα επιστρατευθούν ηλεκτροκίνητα ποδήλατα μεταφοράς προϊόντων για τις αστικές διανομές του ταχυδρομείου και όχι μόνο!

Η εταιρεία «EAV» (Electric Assisted Vehicles Limited) ανακοίνωσε πως έχει δεχθεί παραγγελίες για ένα πρωτοποριακό ηλεκτροκίνητο όχημα από την εταιρεία Posten Norge και την εταιρεία διανομών Bring.com, που επιθυμούν να εντάξουν οχήματα με μηδενικές εκπομπές ρύπων στο στόλο τους.
Με τους επιβεβαιωμένους πρόωρους θανάτους λόγω της ατμοσφαιρικής ρύπανσης να υπερβαίνουν τα 800.000 θύματα σε ετήσια βάση (μόνο στην ΕΕ), είναι σαφές πως επιβάλλεται να εξευρεθούν λύσεις που θα συνδράμουν στην βελτίωση της ατμόσφαιρας στα μεγάλα αστικά κέντρα.
Με αυτό το σκεπτικό, η εταιρεία EAV έχει εξελίξει ένα όχημα με την ονομασία «EAVan» που ουσιαστικά βασίζεται σε ένα ηλεκτρικό ποδήλατο (eCargo) το οποίο προσφέρει χώρο φόρτωσης από 1 – 3 κ.μ. και ωφέλιμο φορτίο 120 κιλών. Μάλιστα, προκειμένου να διασφαλίσουν εξαιρετικές μεταφορικές δυνατότητες από τον εκπρόσωπο του, οι υπεύθυνοι της εταιρείας αναφέρουν πως ουσιαστικά, κατά την εξέλιξη του κινήθηκαν στην κατεύθυνση της… αποδόμησης ενός ελαφρού επαγγελματικού πόλης (Van) παρά στην εξέλιξη ενός νέου ηλεκτροκίνητου ποδηλάτου.
Για τον λόγο αυτό, το EAVan φέρει αρκετά στοιχεία όπως το προστατευτικό παρμπρίζ και η οροφή, προκειμένου να προσφέρει προστασία του χειριστή από π.χ. τις καιρικές συνθήκες κατά τη διάρκεια του δρομολογίου.
Την ίδια στιγμή, ένα σύστημα πεταλιών, προσφέρει την απαιτούμενη (όταν χρειάζεται) υποβοήθηση στο ηλεκτροκινητήρα του οχήματος.
Τα εν λόγω ηλεκτροκίνητα οχήματα αναμένεται να κυκλοφορήσουν στους δρόμου του Όσλο, της Στοκχόλμης και της Κοπεγχάγης μέσα στο φθινόπωρο του 2019.