Τιμές με Leasing Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης
elastika
Leasing

Ιδιοκτήτες trailer: 5 μήνες διορία να ασφαλίσουν τα ρυμουλκούμενά τους!

1.280 Επισκέψεις στο άρθρο (19/5/2024)
Ιδιοκτήτες trailer: 5 μήνες διορία να ασφαλίσουν τα ρυμουλκούμενά τους!

-Περιθώριο για τη χορήγηση των στοιχείων κυκλοφορίας έως 2/10/2024
-Παράβολο 200 ευρώ για όσους δεν έχουν ήδη κάνει ασφαλιστική κάλυψη
-Θα αφορά & trailer των κατηγοριών Ο1 (έως 750kg) & Ο2 (έως 3,5t.)

Περιθώριο για τη χορήγηση των στοιχείων κυκλοφορίας έως 2/10/2024

Όσοι δεν προνόησαν να ασφαλίσουν τα trailer και τα ρυμουλκούμενά τους μέχρι τώρα, θα χρειαστεί να το κάνουν μέχρι τις 2 Οκτωβρίου 2024, σύμφωνα με ΦΕΚ που φέρει τη σφραγίδα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. Και αυτό βέβαια, με την προϋπόθεση πως οι ιδιοκτήτες είχαν ήδη στην κατοχή τους το απαραίτητο ειδικό σημείωμα ρυμούλκησης, με ημερομηνία έκδοσης όμως πριν από την 29η Δεκεμβρίου του 2023 – ημερομηνία κατά την οποία η υπουργική απόφαση υπΆ αρ. 2805/2021 προέβλεπε ως χρονικό περιθώριο για την έκδοση στοιχείων κυκλοφορίας, βάσει της ευρωπαϊκής νομοθεσίας.
Τα στοιχεία κυκλοφορίας αυτά αφορούν σε ξεχωριστή άδεια κυκλοφορίας, ασφάλιση και πινακίδες για το ρυμουλκούμενο όχημα, με τα δεδομένα αυτά να είναι ανεξάρτητα από εκείνα του αυτοκινήτου. Επισημαίνεται πάντως πως η ρυμούλκα πρέπει να πληροί έτσι κι αλλιώς συγκεκριμένες προϋποθέσεις ασφαλείας (π.χ. φώτα φρεναρίσματος), ενώ το όχημα που τη μετακινεί οφείλει να ανταποκρίνεται στις δυνατότητες έλξης της.
 

Παράβολο 200€ για όσους δεν έχουν ήδη κάνει ασφαλιστική κάλυψη

Όσοι, λοιπόν διαθέτουν το ειδικό σημείωμα ρυμούλκησης μπορούν μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους να μετακινούν νόμιμα τα trailer τους.
Σε κάθε περίπτωση, όμως, οφείλουν να γνωρίζουν ότι στο διάστημα αυτό – και πιο συγκεκριμένα μέχρι τη 2 Οκτωβρίου 2024 – πρέπει να φροντίσουν για τη χορήγηση ασφαλιστικής κάλυψης για αστική ευθύνη των ρυμουλκούμενών τους, με το κόστος για το παράβολο να ανέρχεται στα 200 ευρώ. Η καταληκτική αυτή ημερομηνία προκύπτει από τους 5 μήνες περιθώριο που προκύπτουν ύστερα από τη δημοσίευση της ρύθμισης στο ΦΕΚ.      
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στο Facebook »

Θα αφορά & trailer των κατηγοριών Ο1 (έως 750kg) & Ο2 (έως 3,5t.)

Να επισημάνουμε εδώ πως στην εν λόγω ρύθμιση εντάσσονται όλα τα ρυμουλκούμενα, ακόμα και τα ειδικού σκοπού που δε μεταφέρουν εμπορεύματα.
Μικρά trailer, συνεπώς, που ανήκουν στις κατηγορίες Ο1 και Ο2 με βάρος μέχρι 750kg και έως 3,5t. αντίστοιχα είναι επίσης υποχρεωτικό να ασφαλίζονται.