Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης
Τα βαρέα ηλεκτρικά φορτηγά της Volvo θα χρησιμοποιηθούν για τη μεταφορά εμπορευμάτων μεταξύ δύο εργοστασίων της ΙΚΕΑ Industry στην Πολωνία.

Τα βαρέα ηλεκτρικά φορτηγά της Volvo θα χρησιμοποιηθούν για τη μεταφορά εμπορευμάτων μεταξύ δύο εργοστασίων της ΙΚΕΑ Industry στην Πολωνία.

Με ηλεκτρικά φορτηγά το ΙΚΕΑ ως το 2040

2.804 Επισκέψεις στο άρθρο (11/10/2022)

H IKEA, η οποία πραγματοποιεί πάνω από 2 εκ. δρομολόγια ετησίως, δεσμεύτηκε να μετατρέψει έως το 2040 τον στόλο μεσαίων και βαρέων φορτηγών σε ηλεκτρικό.

Με μηδενικούς ρύπους τα φορτηγά της ΙΚΕΑ!

  • Ηλεκτρικός στόλος έως το 2040
  • Στο πλαίσιο της κίνησης «EV100+»
  • Συνεργασία με Volvo Trucks στην Πολωνία
  • Πιλοτικές μεταφορές από και προς τα εργοστάσια
 
Η γνωστή εταιρεία επίπλων από τη Σουηδία, IKEA, έχει δεσμευτεί για το λεγόμενο «EV100+», μια νέα κίνηση που θα την «αναγκάσει» να μετατρέψει όλο τον στόλο μεσαίων και βαρέων φορτηγών της, σε οχήματα μηδενικών εκπομπών ρύπων. Η δέσμευση αφορά στις 37 αγορές του ΟΟΣΑ (Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης), στην Κίνα και στην Ινδία και έχει ως χρονικό ορίζοντα το 2040.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Η δέσμευση «EV100+»

Σημειώνεται, πως η ΙΚΕΑ είναι μία από τις πέντε εταιρείες που έχουν υπογράψει για τη δέσμευση «EV100+» που δημιουργήθηκε από το «The Climate Group», έναν διεθνή μη κερδοσκοπικό οργανισμό. Οι υπόλοιπες είναι οι Unilever, JW Steel, Maersk και DPD.
 
«Το κλειδί για την επιτάχυνση της ανάπτυξης φορτηγών μηδενικών εκπομπών είναι να συνεργαζόμαστε με σιγουριά σε ολόκληρο τον κλάδο των μεταφορών και να δημιουργούμε σαφήνεια προς αυτή την κατεύθυνση», δήλωσε η Elisabeth Munck af Rosenschοld, Υπεύθυνη Αειφορίας, Supply Chain Operation, IKEA Supply AG, συμπληρώνοντας: «Η ηλεκτροδότηση των μεταφορών παίζει μεγάλο ρόλο στη σταδιακή κατάργηση των ορυκτών καυσίμων στην αλυσίδα εφοδιασμού της ΙΚΕΑ. Συμμετέχουμε στο EV100+ για να μεγεθύνουμε την κίνηση προς τις βιώσιμες μεταφορές. Είναι επείγον και εφικτό».

Πάνω από 2 εκ. δρομολόγια τον χρόνο

Το παραπάνω αποτελεί μέρος του ευρύτερου στόχου της ΙΚΕΑ να καταστεί ως το 2030 μια κλιματικά θετική εταιρεία, κάτι που σύμφωνα με τους ανθρώπους της, έχει χρέος να κάνει λόγω των μεταφορών που πραγματοποιεί με βαριά φορτηγά. Σημειώνεται, πως η σουηδική εταιρεία πραγματοποιεί ετησίως πάνω από 2 εκ. αποστολές, γεγονός που καθιστά σημαντικό τον περιορισμό των εκπομπών του στόλου της.

Συνέχεια του άρθρου >>>

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »