Μηχανή Αναζήτησης Βαρέα Επαγγελματικά
Isuzu - Honda: Μαζί στην ανάπτυξη φορτηγών υδρογόνου

Isuzu - Honda: Μαζί στην ανάπτυξη φορτηγών υδρογόνου

7.701 Επισκέψεις στο άρθρο (16/5/2023)

Η Isuzu επιλέγει τη Honda ως συνεργάτη για την ανάπτυξη και την προμήθεια συστήματος κυψελών καυσίμου για το βαρύ φορτηγό της με κυψέλες καυσίμου, το οποίο έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει το 2027.

Η Honda θα αναπτύξει τα συστήματα υδρογόνου για τα φορτηγά της Isuzu

Isuzu και Honda ανακοίνωσαν πως υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας με την προϋπόθεση να αναπτύξει και να προμηθεύσει η Honda το σύστημα κυψελών καυσίμου για το φορτηγό βαρέως τύπου με κυψέλες καυσίμου που σχεδιάζει να παρουσιάσει η Isuzu στην αγορά το 2027.
 

Υδρογόνο - Το «κλειδί» για τα βαρέα οχήματα

Αμφότερες πιστεύουν ότι η τεχνολογία κυψελών καυσίμου, που χρησιμοποιεί το υδρογόνο ως καύσιμο χωρίς εκπομπές CO2, θα είναι αποτελεσματική για την επίτευξη ουδετερότητας άνθρακα των βαρέων φορτηγών, αφού καλύπτει τις ανάγκες που απαιτούνται για την αντιμετώπιση της μεγάλης χωρητικότητας φορτίου, της μακροχρόνιας χρήσης, της οδήγησης σε μεγάλες αποστάσεις και του γρήγορου ανεφοδιασμού.
 

Σύντομα οι πρώτες δοκιμές σε δημόσιους δρόμους

Από την υπογραφή συμφωνίας τον Ιανουάριο του 2020, για τη διεξαγωγή κοινής έρευνας σε βαρέα φορτηγά που χρησιμοποιούν κυψέλες καυσίμου (FC) ως σύστημα μετάδοσης κίνησης, οι δύο εταιρείες εργάζονται προς την κατεύθυνση της δημιουργίας ενός θεμελίου για βασικές τεχνολογίες, όπως η διασφάλιση της συμβατότητας των κυψελών καυσίμου με τα φορτηγά βαρέως τύπου και την ανάπτυξη τεχνολογιών ελέγχου οχημάτων. Οι Isuzu Honda σχεδιάζουν επί του παρόντος να ξεκινήσουν τις δοκιμές επίδειξης ενός πρωτότυπου φορτηγού σε δημόσιους δρόμους πριν από το τέλος του τρέχοντος οικονομικού έτους (που λήγει στις 31 Μαρτίου 2024). Αξιοποιώντας πλήρως την εμπειρία και τη γνώση που αποκτήθηκε από την κοινή έρευνα, θα συνεχίσουν να σημειώνουν πρόοδο στην ανάπτυξη προϊόντων που πληρούν τις επιδόσεις και τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για βαρέα φορτηγά που ικανοποιούν τους πελάτες.
 

Στόχος τους ένα πιο καθαρό & «πράσινο» μέλλον

Προχωρώντας προς τα εμπρός, οι δύο ιάπωνες κατασκευαστές θα εκμεταλλευτούν τα αντίστοιχα δυνατά τους σημεία και θα επιταχύνουν την ανάπτυξη καθαρών, χαμηλού θορύβου και χαμηλών κραδασμών βαρέων φορτηγών με κυψέλες καυσίμου. Αυτό θα συμβάλει στη στροφή προς τη χρήση της καθαρής ενέργειας από ολόκληρη τη βιομηχανία, συμπεριλαμβανομένων των επιχειρήσεων logistics, με πιο προληπτική χρήση της ενέργειας υδρογόνου. Μέσω αυτής, η συνεργασία αποσκοπεί στην επίτευξη ενός κοινού στόχου, την υλοποίηση μιας κοινωνίας ουδέτερης εκπομπών άνθρακα.
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ακολουθήστε το PRO.Autotriti στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε