Μηχανή Αναζήτησης Βαρέα Επαγγελματικά
Τα Φθηνότερα Βενζινάδικα στην περιοχή σου
Βιολογικός καθαρισμός οχήματος: Δείτε τι να κάνετε και τι να αποφύγετε.

Βιολογικός καθαρισμός οχήματος: Δείτε τι να κάνετε και τι να αποφύγετε.

Τα Do`s & Don`ts του βιολογικού καθαρισμού

4.698 Επισκέψεις στο άρθρο (17/1/2022)

Αν νομίζετε πως με το συνηθισμένο «μέσα-έξω» έχετε ένα καθαρό και υγιεινό όχημα, είστε γελασμένοι! Δείτε τα οφέλη και τα μυστικά του βιολογικού καθαρισμού και γιατί αυτός επιβάλλεται, ειδικά στην περίοδο της πανδημίας.

Τα 9 βήματα του βιολογικού καθαρισμού!


Ο βιολογικός καθαρισμός ανά τακτά χρονικά διαστήματα επιβάλλεται λόγω των μικροβίων που υπάρχουν στο αυτοκίνητο
Η υφασμάτινη ταπετσαρία του αυτοκινήτου μας, περιέχει πάρα πολλά μικρόβια, κάτι που λίγοι γνωρίζουν.

Επιβάλλεται να πραγματοποιείται ανά τακτά χρονικά διαστήματα ένας πολύ καλός καθαρισμός στο εσωτερικό του αυτοκινήτου. Και όταν λέμε καθαρισμός, δεν εννοούμε το κλασσικό «μέσα – έξω» πλύσιμο, με το οποίο απλώς αφαιρούμε τα σκουπίδια και ξεσκονίζουμε όσο μπορούμε. Κατά αυτόν τον τρόπο τα μικρόβια, οι μύκητες και όλοι οι αλλεργιογόνοι ιοί παραμένουν εντός του αυτοκινήτου και κάνουν την επιβλαβή δουλειά τους.

Το δερμάτινο σαλόνι θέλει πιο συχνό καθαρισμό και ιδιαίτερη προσοχή για να μην φθαρεί ανεπανόρθωτα

Στην περίπτωση που έχουμε δερμάτινο σαλόνι, τότε η διαδικασία του καθαρισμού διαφοροποιείται. Καταρχήν, ένα δερμάτινο σαλόνι απαιτεί πολύ λιγότερο χρόνο για να καθαριστεί. Χρησιμοποιείται ειδικό σφουγγάρι και σαφέστατα ειδικό καθαριστικό υγρό, το οποίο με την χημική του σύσταση δε θα βλάψει το δέρμα.

Το τρίψιμο και το σκούπισμα γίνεται απαλά και με ιδιαίτερη προσοχή. Αφού στεγνώσει, τότε στο σαλόνι πραγματοποιείται κέρωμα, το οποίο αυξάνει τη γυαλάδα και τη διάρκεια ζωής του.

Οι ειδικοί προτείνουν ένα δερμάτινο σαλόνι να συντηρείται (η συγκεκριμένη διαδικασία μπορεί να γίνει και από τον ιδιοκτήτη) κάθε 15 μέρες (ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες), μιας και έτσι μειώνεται σε μεγάλο βαθμό το ανεπιθύμητο σπάσιμο του δέρματος.