Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Οι αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης εμπλουτίζονται με νέα λεωφορεία ενώ παράλληλα μειώνεται το λειτουργικό κόστος του ΟΑΣΘ.

Μέσω leasing 200 νέα λεωφορεία στον ΟΑΣΘ

5.032 Επισκέψεις στο άρθρο (16/3/2020)

Το νέα τρίτο του συγκοινωνιακού έργου του ΟΑΣΘ ανατίθεται στα ΚΤΕΛ ενώ, 200 νέα λεωφορεία θα αποκτηθούν από τον οργανισμό μέσω διαγωνισμού μίσθωσης που θα προκηρυχθεί σύντομα.

Με σχετική απόφαση του Ελεγκτικού Συμβουλίου, ανακοινώνεται η σύμβαση μεταξύ του ΟΣΕΘ και των ΚΤΕΛ, προκειμένου να ανατεθεί σε αυτά το 1/3 του συγκοινωνιακού έργου της συμπρωτεύουσας.
Αυτό συνεπάγεται πως σύντομα θα κυκλοφορούν στην πόλη 100 νέα λεωφορεία προκειμένου να διευκολυνθούν οι μετακινήσει των επιβατών.
Παράλληλα, επιπλέον 170 – 200 νέα λεωφορεία αναμένεται να προστεθούν στον στόλο του ΟΑΣΘ μέσω διαγωνισμού μίσθωσης, που υπολογίζεται πως θα προκηρυχθεί μέσα στις προσεχείς εβδομάδες.
Πιο συγκεκριμένα, έως την 23η Μαρτίου θα κυκλοφορήσουν στην πόλη 35 νέα λεωφορεία που θα καλύψουν τις ανάγκες 11 γραμμών.
Αντίστοιχα, από τις αρχές Απριλίου θα προστεθούν επιπλέον 65 οχήματα για την κάλυψη 14 γραμμών.
Πέραν όλων αυτών, έχει δρομολογούνται οι διαδικασίες εξοπλισμού των οχημάτων των ΚΤΕΛ με συστήματα τηλεματικής καθώς και με μηχανήματα επικύρωσης εισιτηρίων, συμβατών με τις προδιαγραφές του ΟΑΣΘ.
Με βάση τα όσα αναφέρουν κύκλοι του υπουργείου Μεταφορών, από τα προαναφερθέντα μέτρα υπολογίζεται πως θα εξοικονομηθούν περίπου 23 εκ. ευρώ καθώς, το κόστος ανά χιλιόμετρο του ΟΑΣΘ θα μειωθεί από τα 3,93 ευρώ στα 1,43 ευρώ.