Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

    Speed Couriers. Η ασφάλεια, προτεραιότητα μας!

    15.011 Επισκέψεις στο άρθρο (19/4/2021)

    Στις ερωτήσεις μας τοποθετείται ο κύριος Γιώργος Βοκορόκος, Γενικός διευθυντής της Speed Couriers . Ας δούμε τι μας είπε.

    Η Speed Couriers στην 4η δεκαετία της, δραστηριοποιείται στο χώρο των ταχυμεταφορών από το 1987 και συγκαταλέγεται ανάμεσα στις μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου. Η εταιρία είναι αδειοδοτημένη από την ΕΕΤΤ και προσφέρει τυποποιημένες υπηρεσίες ταχυμεταφοράς εγγράφων και μικροδεμάτων σε Ελλάδα και εξωτερικό με εξειδίκευση στις αυθημερόν παραδόσεις εντός του λεκανοπεδίου Αττικής. Διαθέτει ένα πλήρες δίκτυο εξυπηρέτησης το οποίο εγγυάται την ασφαλή και έγκαιρη παράδοση των αποστολών που αναλαμβάνει.
     
    Τι στόλο έχετε; (πόσα LCV και από τι μάρκες από μια συγκεκριμένη ή διάφορα;)
    Διαθέτουμε 25 οχήματα εκ των οποίων 10 αυτοκίνητα και 15 μηχανάκια. Οι μάρκες-μοντέλα οχημάτων του στόλου μας είναι:  Fiat Ducato, Citroen Berlingo, Peugeot Expert & Boxer.

    Είναι ιδιόκτητος στόλος ή leasing; (αν leasing από ποιο;).
    Πέντε από τα δέκα αυτοκίνητα είναι ιδιόκτητα και τα υπόλοιπα με leasing.

    Έχετε συμπεριλάβει ή υπάρχει σχέδιο επένδυσης στην ηλεκτροκίνηση;
    Δεν έχουμε ακόμα ηλεκτροκίνητα οχήματα διότι είμαι μια διαδικασία αρκετά δυσκίνητη προς το παρόν. Βρίσκεται όμως στα άμεσα σχέδια μας και θα γίνει πραγματικότητα αμέσως μόλις γίνει πιο βατή η συγκεκριμένη διαδικασία.

    Σημαντικότητα και focus που δίνει ο σχεδιασμός της εταιρείας σας ως προς την ασφάλεια; Ασφάλεια στον χώρο εργασίας και κυρίως ασφάλεια στις οδικές μεταφορές.
    Εννοείτε πως είναι πολύ σημαντικό για μας. Στον χώρο εργασίας εφαρμόζουμε ότι ακριβώς προβλέπει η νομοθεσία, συμπεριλαμβανομένων των πρωτόκολλων για τον Covid-19. Όσον  αφορά την ασφάλεια στο δρόμο οι οδηγοί μας φορούν πέρα από κράνος προφανώς, φωσφόριζε  γιλέκα, στολή οδήγησης και γενικά ακολουθούν ότι χρειάζεται για την προστασία τους.

    Ειδική εκπαίδευση που έχουν ή λαμβάνουν οι επαγγελματίες οδηγοί σας; Π.χ. ειδικά σεμινάρια ασφαλούς οδήγησης.
    Καταρχάς για την πρόσληψη τους λαμβάνεται υποψιν σαν βασικό κριτήριο η εμπειρία που ήδη διαθέτουν. Επίσης  γίνεται πάντα ένα εισαγωγικό σεμινάριο κατά την έναρξη της εργασίας τους σε μας. Κατόπιν ανά τρίμηνο με τετράμηνο περίπου, γίνονται διάφορα σεμινάρια ειδικών αναγκών.
     
    Όσον αφορά τα ελαστικά των LCV οχημάτων τους (τα οποία όλοι γνωρίζουμε πως η καλή τους κατάσταση ή η έγκαιρη αντικατάσταση τους, συμβάλει καίρια στην οδική ασφάλεια όλων) μας είπε τα ακόλουθα,
     
    Ποια τα κριτήρια επιλογής τους;
    Αρχικά να αναφέρω πως δεν έχουμε επιλέξει συγκεκριμένη μάρκα και λόγω leasing των οχημάτων. Τα ελαστικά μας τα προμηθευόμαστε μέσω της εταιρείας Χοιμέ, οπότε η συγκεκριμένη εταιρεία ασχολείται με την επιλογή και τοποθέτηση τους,μα σίγουρα ένα βασικό κριτήριο  είναι η σχέση τιμής – διάρκειας - ασφάλειας, ανεξαρτήτως brand.
     

    Η απόφαση επιλογής τους γίνεται κεντρικά (από το management); Υπάρχει εμπλοκή  στην τελική λήψη της απόφασης επιλογής και των επαγγελματιών οδηγών σας  οι οποίοι ουσιαστικά κινούνται-ζουν καθημερινά με αυτά;
    Η σχετική απόφαση γίνεται κεντρικά κατόπιν των προτάσεων της συνεργαζόμενης εταιρείας ελαστικών που αναφέραμε.

    Κάθε πότε (ή κάθε πόσα χλμ) προχωράτε σε αντικατάσταση τους;
    Κάθε τριάντα χιλιάδες χιλιόμετρα περίπου.

    Πως ενημερώνεστε για τις διαθέσιμες επιλογές (ελαστικών) που πληρούν τα  κριτήρια σας;
    Όπως σας είπα και προηγουμένως η ενημέρωση γίνεται από τον συνεργάτη μας σχετικά.
     
    Speed Couriers:  www.speedcouriers.gr, Τ: 210.9762007, 801.5000.007