Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Minimum κόστος, maximum απόδοση!

13.804 Επισκέψεις στο άρθρο (16/6/2021)

Το κορυφαίο σε πανευρωπαϊκές πωλήσεις λεωφορείο της Mercedes-Benz διακρίνεται για τη δυνατότητα κάλυψης απεριόριστης γκάμας χρήσεων ενώ το Συνολικό Κόστος Ιδιοκτησίας του είναι ιδιαίτερα χαμηλό.

Πριν από 25 περίπου χρόνια (1994), η Mercedes-Benz Buses αποφάσισε να λανσάρει ένα νέο μοντέλο με την ονομασία «O 350 Tourismo», καθιστώντας ουσιαστικά την 1η γενιά του Tourismo, το πρώτο λεωφορείο της που απέκτησε κανονικό… όνομα και όχι κάποιο αρκτικόλεξο.
Έκτοτε, το Tourismo έχει εξελιχθεί στο πιο εμπορικά επιτυχημένο λεωφορείο της εταιρείας σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, με περισσότερες από 30.000 πωλήσεις.
Με εντυπωσιακή σχεδίαση αμαξώματος και εσωτερικού, η -3η κατά σειρά- γενιά του Tourismo συνεχίζει σε αμείωτους ρυθμούς την εμπορική επιτυχία των προκατόχων της χάρη στην πληρότητα που εμφανίζει σε όλους ανεξαιρέτως τους τομείς.
Τα 400 εκ. ευρώ περίπου που δαπανήθηκαν κατά την εξέλιξη της είχαν ως στόχο την διασφάλιση των βέλτιστων επιδόσεων σε τομείς όπως η άνεση των επιβατών, η απόδοση των μηχανικών συνόλων και φυσικά, η ασφάλεια για όλους τους χρήστες του δρόμου.
Με αεροδυναμικό συντελεστή (οπισθέλκουσας) στο 0,33(!), το νέο Tourismo είναι διαθέσιμο σε συνολικά τέσσερις εκδόσεις αμαξώματος (Tourismo, M/2, M/3 και L) με δύο ή τρεις άξονες και συνολικό μήκος από 12,3 – 13,9μ.
Αναλόγως της έκδοσης του, το Tourismo είναι σε θέση να υποστηρίξει από 48 – 59 (+1+1) επιβάτες ενώ ο κύκλος στροφής του ορίζεται στα 21,03μ.
Την ίδια στιγμή, ο ιδιοκτήτης του μπορεί να επιλέξει μεταξύ δύο διαφορετικών εκδόσεων ως προς τη δομή και σχεδίαση του ταμπλό (Basic Plus ή Comfort Plus) ενώ ο οδηγός θα εκτιμήσει στοιχεία όπως το σύστημα αερανάρτησης για το κάθισμα του, το προηγμένο σύστημα πολυμέσων «Coach Multimedia System» ή το ψυγείο με όγκο 54 – 67lt.
Αντίστοιχα, οι επιβάτες θα εκτιμήσουν το μεγάλο πλάτος των θυρών για άνετη επιβίβαση / αποβίβαση καθώς και το μεγάλο ωφέλιμο εσωτερικό ύψος (2.014mm). Δεν μπορούμε φυσικά να παραβλέπουμε τις κορυφαίες επιλογές σε ότι αφορά στον τύπο των καθισμάτων (Travel Star Eco έως τα κορυφαία Luxline) ή τις πολλαπλές παροχές άνεσης και ψυχαγωγίας. Την ίδια στιγμή, ο χώρος για τις αποσκευές του έχει ωφέλιμο όγκο από 8,3 – 12,1m3.
Βασικό ρόλο στην εξαιρετική σχέση τιμής – αξίας και στο περιορισμένο Συνολικό Κόστος Ιδιοκτησίας που επιδεικνύει το νέο Tourismo διαδραματίζει ο 6κύλινδρος κινητήρας OM470 που προσφέρεται σε εκδόσεις ισχύος από 360 – 395 ίππους με μέγιστη ροπή 1.900 Nm.
Φυσικά, δεν θα μπορούσαμε να μην αναφέρουμε το κορυφαίο τεχνολογικό υπόβαθρο του Tourismo όπου συγκαταλέγονται μεταξύ άλλων στοιχεία όπως τα Stop/Start Assist, Attention Assist, Front Collision Guard, Predictive Powertrain Control, Eco Driver Feedback και φυσικά την 4η γενιά του Active Brake Assist που μπορεί να ανιχνεύσει ακόμη και πεζούς, ακινητοποιώντας αυτόματα το όχημα στην περίπτωση που ο οδηγός δεν σπεύσει να αντιδράσει στις οπτικό / ακουστικές ειδοποιήσεις του.
 
Περισσότερες πληροφορίες εδώ