Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Η νέα γενιά του MAN Lions Coach απέσπασε τον τίτλο του «Coach of the Year» στο περιθώριο της φετινής Busworld.

Παράλληλα, το MAN Lions City G απέσπασε το βραβείο «Safety Label Bus» στα Busworld Awards.

Το πολυτελές εσωτερικό του ΜΑΝ Lions Coach διακρίνεται για το υψηλό επίπεδο άνεσης που προσφέρει.

Σε όλες τις θέσεις εντός του MAN Lions Coach, οι επιβάτες έχουν μεταξύ άλλων παροχές όπως π.χ. οι θύρες USB.

Ένα από τα χαρακτηριστικά του Lions Coach που κέρδισε τις εντυπώσεις της κριτικής επιτροπής ήταν η ηλεκτρικά ανυψούμενη ράμπα για αμαξίδια AMEA, πάνω από τον εμπρόσθιο άξονα.

Νέα μεγάλη διάκριση για το MAN Lions Coach

12.024 Επισκέψεις στο άρθρο (29/10/2019)

Το νέο Lions Coach της MAN Truck & Bus απέσπασε τον τίτλο του «International Coach of the Year» κατά τη διάρκεια της φετινής Busworld ωστόσο, αυτή δεν ήταν η μόνη διάκριση της εταιρείας.

Κατά τη διάρκεια της πρόσφατης Διεθνούς Εκθέσεως «Busworld 2019» η MAN Truck & Bus απέσπασε δύο μεγάλες διακρίσεις. Πιο συγκεκριμένα, το νέο MAN Lions Coach βραβεύτηκε ως το «International Coach of the Year 2020» ενώ, την ίδια στιγμή κατά τη διάρκεια των βραβείων «Busworld Awards», το αστικό MAN Lions City G απέσπασε τον τίτλο του «Safety Label Bus».
 
Σειρά επιτυχιών για τη MAN Truck & Bus
Μόλις δύο χρόνια μετά την επίσημη παρουσίαση και το λανσάρισμα του σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, το MAN Lions Coach απέσπασε τα εγκώμια και την πλειοψηφία των ψήφων της κριτικής επιτροπής που απαρτίζεται από 22 δημοσιογράφους του Ειδικού Τύπου από όλη την Ευρώπη, στον διαγωνισμό για το «Τουριστικό Λεωφορείο της Χρονιάς 2020».
Σε σχετικές του δηλώσεις, ο διευθύνων σύμβουλος της MAN Truck & Bus SE, κ. Joachim Drees τόνισε πως: «… Είμαστε εξαιρετικά υπερήφανοι που το νέο μας Lions Coach εντυπωσίασε την κριτική επιτροπή και κέρδισε το πολυπόθητο αυτό βραβείο. Πρόκειται για μια επιβεβαίωση για εμάς σε ότι αφορά στα πολλά χρόνια αφοσίωσης και σκληρής δουλειάς που έχουμε κάνει καθώς, τόσο το τμήμα Λεωφορείων όσο και τα υπόλοιπα τμήματα της MAN εργάστηκαν ακούραστα για να φέρουν στην αγορά ένα εξαιρετικό όχημα. Το βραβείο αυτό δείχνει με τον πιο εμφατικό τρόπο ότι καταφέραμε κάτι εξαιρετικό με το νέο Lions Coach».
Σε ότι αφορά στις διαδικασίες που προηγήθηκαν της βράβευσης του νέου Lions Coach, αξίζει να αναφέρουμε πως οι κριτική επιτροπή εκθείασε τον συνδυασμό αποδοτικότητας, χαμηλού κόστους χρήσης, άνεσης και πρακτικότητας καθώς και τον τρόπο με τον οποίο το MAN Lions Coach συνδυάζει πρωτοποριακή τεχνολογία και μοντέρνα σχεδίαση.
Σημαντικό ρόλο είναι παράλληλα και ο –εξαιρετικής ποιότητας- χώρος εργασίας του οδηγού καθώς και άψογη οδική συμπεριφορά του οχήματος. Τέλος, ειδική μνεία δόθηκε στην γραμμή μετάδοσης κίνησης υψηλών επιδόσεις αλλά και τον τρόπο με τον οποίο ενσωματώθηκε η ηλεκτρική ράμπα για αμαξίδια ΑΜΕΑ πάνω από τον εμπρόσθιο άξονα, προκειμένου να μην περιορίζεται ο ωφέλιμος όγκος του χώρου αποσκευών.
 
Το «International Coach of the Year 2020» με μια ματιά
Με μοντέρνα και διαχρονική σχεδίαση σε όλο του το αμάξωμα, το MAN Lions Coach διατίθεται σε τέσσερα μήκη αμαξώματος (12,0μ. & 13,0μ. με δύο άξονες, 13,3μ. & 13,0μ. με 3 άξονες) ενώ μπορεί να φιλοξενήσει αντίστοιχα από 53 – 63 επιβάτες με τον όγκο του χώρου φόρτωσης να κυμαίνεται από τα 11,7 – 14,3 κ.μ.
Σε ότι αφορά στους κινητήρες, το MAN Lions Coach αποδεικνύεται πιο οικονομικό από ποτέ χάρη στη βελτιστοποιημένη γραμμή μετάδοσης της κίνησης και τα Euro 6d μηχανικά σύνολα που εμφανίζουν αυξημένη –κατά 30hp- ισχύ και επιπλέον –κατά 300Nm- ροπή σε σχέση με τις εκδόσεις των προκατόχων τους.
Το αυτόματο κιβώτιο MAN TipMatic Coach, που διατίθεται στον βασικό εξοπλισμό στις εκδόσεις με ισχύ από 470hp και άνω, συμπληρώνει ιδανικά τους κινητήρες D26 ενώ, ο Οργανισμός TUV (της Βαυαρίας), πιστοποίησε πρόσφατα πως το MAN Lions Coach είναι σε θέση να κινηθεί με μέση κατανάλωση καυσίμου μόλις 19,4 λτ./100χλμ., μια εξαιρετική επίδοση για τα δεδομένα της κατηγορίας.
Παράλληλα, το Lions Coach ξεχωρίζει για τα μοναδικά χαρακτηριστικά ασφάλειας που προσφέρει στον οδηγό, τους επιβάτες αλλά και τους υπόλοιπους χρήστες του δρόμου όπως π.χ. το σύστημα OptiView, το πρώτο σύστημα αντικατάστασης των εξωτερικών καμερών με κάμερες στην κατηγορία των τουριστικών λεωφορείων. Μέσω δύο καμερών στις πλευρές του οχήματος, παρέχεται εικόνα σε ισάριθμες οθόνες στο άμεσο οπτικό πεδίο του οδηγού, εκμηδενίζοντας τα «νεκρά» σημεία. Παράλληλα, διαθέσιμο είναι το σύστημα προειδοποίησης αλλαγής λωρίδας με οπτική και ηχητική προειδοποίηση, το σύστηνα αναγνώρισης πεζών, η υπενθύμιση ορίου ταχύτητας και το σύστημα αυτόματης αναγνώρισης οδικών πινακίδων, που συνολικά αναβαθμίζουν το επίπεδο ενεργητικής ασφάλεια του οχήματος.
Επιπρόσθετα, δεν πρέπει να παραβλέπουμε πως το MAN Lions Coach επωφελείται και από τα πλεονεκτήματα της νέας ψηφιακής εποχής καθώς οι εν λόγω υπηρεσίες της MAN (ΜΑΝ DigitalServices) είναι πλέον διαθέσιμες σε όλα τα λεωφορεία της εταιρείας μέσω του «RIO Box», που αποτελεί μέρος του βασικού τους εξοπλισμού από τον Οκτώβριο του 2019.
Οι νέες ψηφιακές υπηρεσίες βοηθούν στον καλύτερο έλεγχο και βελτιστοποίηση του Συνολικού Κόστους Ιδιοκτησίας (TCO), από τον προγραμματισμό της βέλτιστης διαδρομής μέχρι τη διαχείριση της συντήρησης του οχήματος.
 
Σωρεία διακρίσεων για τον κλάδο λεωφορείων της MAN Truck & Bus
Με τη βράβευση «International Coach of the Year 2020», η MAN Truck & Bus έχει πλέον να επιδείξει μια… 10άδα σημαντικών διακρίσεων για τη γκάμα των οχημάτων των MAN Buses και Neoplan.
Πιο συγκεκριμένα, εκπρόσωποι των δύο εταιρειών έχουν αποσπάσει το βραβείο «International Bus of the Year» συνολικά 5 φορές από το 1989 όταν και ξεκίνησε ο θεσμός (1990, 1995, 1999, 2005 και 2015) ενώ, άλλες πέντε φορές έχουν βραβευτεί με τον τίτλο του «International Coach of the Year» (1994, 2000, 2004, 2006 και 2020).
Παράλληλα, κατά τη διάρκεια των φετινών βραβείων «Busworld Awards» που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της φετινής Busworld 2019, το MAN Lions City 12 G με σύστημα EfficiendHybrid απέσπασε τον τίτλο «Safety Label Bus».
Σε ότι αφορά στα εν λόγω βραβεία, συνολικά 21 λεωφορεία από διάφορες κατηγορίες διαγωνίστηκαν σε 10 κατηγορίες με τον εκπρόσωπο της MAN Truck & Bus να αποσπά το βραβείο «Safety City Bus» χάρη στον επανασχεδιασμένο κινητήρα φυσικού αερίου E18, το σύστημα MAN EfficientHybrid και τα καινοτόμα συστήματα ασφάλειας που ενσωματώνει γενικότερα.
Χαρακτηριστικά αξίζει να αναφέρουμε το σύστημα υποβοήθησης αλλαγής κατεύθυνσης με προστασία πεζών που χάρη σε κάμερες στα πλαϊνά και στο εμπρός τμήμα του λεωφορείου, ανιχνεύει διαρκώς τα όσα συμβαίνουν γύρω από το όχημα, προκειμένου να ενημερώνει διαρκώς τον οδηγό με οπτικά και ηχητικά σήματα για πιθανές συγκρούσεις.
Παράλληλα, προσφέρεται το ηλεκτρικό κλείδωμα της πόρτας του οδηγού στην περίπτωση που δεν έχει ενεργοποιηθεί το χειρόφρενο, το σύστημα πυρόσβεσης στον χώρο του κινητήρα, το σύστημα παρεμπόδισης ενεργοποίησης του κινητήρα όταν το κάλυμμα του ή η τάπα καυσίμου είναι ανοιχτά, οι προβολείς LED, η δυνατότητα ανύψωσης του καθίσματος του οδηγού κ.ά.
Επιπρόσθετα, το στιβαρό πλαίσιο του MAN Lions City πληροί τις προδιαγραφές πυρασφάλειας ECE-R 118.02 – Class 1, ξεπερνώντας ήδη τις επιβαλλόμενες από το νόμο προδιαγραφές, ενώ την ίδια στιγμή συμμορφώνεται πλήρως και με τις προδιαγραφές ανατροπής και πρόσκρουσης ECE-R 66.02 και ECE-R 29, με την τελευταία να είναι μέχρι πρόσφατα, υποχρεωτική μόνο για τα φορτηγά οχήματα.
Καταλήγοντας, ο πλήρως επανασχεδιασμένος κινητήρας φυσικού αερίου E18, προσφέρει πλέον περισσότερη ροπή από μικρότερο κυβισμό ενώ, το σύστημα EfficientHybrid, ήδη γνωστό από την πετρελαιοκίνητη έκδοση του οχήματος, συνεισφέρει σημαντικά στη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου και των εκπομπών ρύπων.
Σε συνδυασμό με τη λειτουργία Stop-Start, διασφαλίζει δε πως το MAN Lions City G είναι ουσιαστικά ένα αθόρυβο και «καθαρό» όχημα που διασφαλίζει σαφή βελτίωση στις αστικές συγκοινωνίες.