Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Η Solaris θα παρουσιάσει μια νέα 3αξονική -15μετρη- και ηλεκτρική έκδοση του Urbino μέσα στον Απρίλιο του τρέχοντος έτους.

Νέο 15μετρο ηλεκτρικό Solaris Urbino LE

4.831 Επισκέψεις στο άρθρο (29/1/2020)

Η Solaris ανακοίνωσε πως μέσα στον Απρίλιο θα παρουσιάσει μια νέα, ηλεκτρική & 15μετρη έκδοση του Urbino με χαμηλό δάπεδο για χρήση σε αστικές και υπεραστικές διαδρομές.

Το πρώτο 15μετρο (3αξονικό) αστικό λεωφορείο με χαμηλό δάπεδο της Solaris λανσαρίστηκε πίσω στο 1999 και έκτοτε η εταιρεία έχει να διαθέσει περισσότερα από 1.300 οχήματα. Ωστόσο, οι εν λόγω εκδόσεις οχημάτων εφοδιάζονταν αποκλειστικά με κινητήρες εσωτερικής καύσης με καύσιμο το πετρέλαιο ή το φυσικό αέριο.
Στοχεύοντας ως επί το πλείστον, αλλά όχι μόνο, στις σκανδιναβικές χώρες, όπου τα εν λόγω οχήματα χρησιμοποιούνται τόσο σε αστικά όσο και υπεραστικά δρομολόγια, η Solaris αποφάσισε να εξελίξει μια νέα, 15μετρη και 3αξονική έκδοση του Urbino L3, αυτήν τη φορά όμως, αμιγώς ηλεκτροκίνητη.
Το Solaris 15 Urbino LE electric, όπως θα ονομάζεται το μοντέλο, θα είναι διαθέσιμο σε εκδόσεις με δύο ή τρεις πόρτες (διάταξη 2-2-0 ή 2-2-1) και θα μπορεί να υποστηρίξει έως και 55 καθήμενους επιβάτες.
Οι τελευταίας γενιάς μπαταρίες «High Energy+» της Solaris θα αναλαμβάνουν την παροχή της απαιτούμενης ενέργειας στον ηλεκτροκινητήρα ενώ, για τη φόρτιση τους η εταιρεία θα προσφέρει δύο επιλογές, τόσο μέσω ειδικού φορτιστή όσο και με παντογράφο στην οροφή του οχήματος.
Με βάση τα όσα γνωρίζουμε αυτήν τη στιγμή, μέσα στις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να γίνουν οι μπουν οι τελευταίες… πινελιές σε ότι αφορά στην σχεδίαση αμαξώματος και εσωτερικού ενώ, η επίσημη παρουσίαση του νέου αυτού ηλεκτροκίνητου λεωφορείου τοποθετείται χρονικά μέσα στον Απρίλιο.