Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Η Michelin υπόσχεται μείωση της κατανάλωσης καυσίμου έως και 1,2 λτ./100 χλμ. για το νέο X Multi Energy.

Νέο ελαστικό X Multi Energy από τη Michelin

2.317 Επισκέψεις στο άρθρο (2/5/2018)

Η Michelin εμπλουτίζει τη γκάμα των ελαστικών για τις περιφερειακές μεταφορές με την προσθήκη του X Multi Energy, που δίνει έμφαση στην εξοικονόμηση καυσίμου και τη διάρκεια ζωής.

Το νέο ελαστικό X Multi Energy μαζί με το X Multi της Michelin αντικαθιστούν το X Multiway 3D, αποτελώντας, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, την ιδανική επιλογή για τους επαγγελματίες που πραγματοποιούν περιφερειακές μεταφορές, δίνοντας έμφαση στην εξοικονόμηση καυσίμου και στη διάρκεια ζωής. Η Michelin υπόσχεται πως το X Multi μπορεί να διανύσει έως και 20% περισσότερα χιλιόμετρα σε σχέση με το X Multiway 3D, ενώ, το X Multi Energy προσφέρει εξοικονόμηση καυσίμου μέχρι και 1,2 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα, σε σύγκριση με τον προκάτοχό του.

Οι επιδόσεις του νέου ελαστικού είναι αποτέλεσμα του συνδυασμού τριών καινοτόμων τεχνολογιών της Michelin: Infinicoil, Regenion και Powercoil αξιοποιούνται στα ελαστικά για τον κατευθυντήριο, τον κινητήριο και τον άξονα ρυμουλκούμενου. 
  • Η τεχνολογία Infinicoil περιλαμβάνει μία συνεχή ατσάλινη ζώνη –που μπορεί να φτάσει και τα 400 μέτρα μήκος– η οποία περιστρέφεται γύρω από το ελαστικό για να του παρέχει μεγαλύτερη σταθερότητα, περισσότερα χιλιόμετρα και, άρα, μεγαλύτερη οικονομία καυσίμων. 
  • Με την τεχνολογία Regenion, αυτόαναγεννώμενα μπλοκ πέλματος εξασφαλίζουν την απαραίτητη πρόσφυση σε όλη τη διάρκεια ζωής των ελαστικών, σε όλες τις συνθήκες, χάρη στις τεχνικές τρισδιάστατης (3D) εκτύπωσης μετάλλου στο καλούπι. Νέες αυλακώσεις εμφανίζονται κατά τη διάρκεια ζωής των ελαστικών για καλύτερη κινητικότητα. 
  • Η τεχνολογία Powercoil, τέλος, περιλαμβάνει μια νέα γενιά πιο ανθεκτικών ατσάλινων συρμάτων σκελετού που μειώνει το βάρος, επιτυγχάνοντας μεγαλύτερη αντοχή του σκελετού και χαμηλότερη αντίσταση στην κύλιση.
Επιπλέον, σημειώνουμε πως το Michelin X Multi Energy δίνει τη δυνατότητα ξανασκαλίσματος και αναγόμωσης και διαθέτει σήμανση 3PMSF και M+S, που διασφαλίζει υψηλό επίπεδο πρόσφυσης σε όλες τις καιρικές συνθήκες. Πέραν αυτού, το γαλλικό στρατόπεδο τονίζει πως όλοι οι μεγάλοι κατασκευαστές φορτηγών έχουν ήδη επιλέξει το Michelin X Multi Energy για πρώτη τοποθέτηση σαν αποτέλεσμα της πολύ χαμηλής αντίστασης στην κύλιση και της οικονομίας καυσίμου που προσφέρει. Το Michelin X Multi Energy είναι ήδη διαθέσιμο στην αγορά αντικατάστασης, σε διαστάσεις 315/70 R 22.5, τόσο στον κατευθυντήριο όσο και στον κινητήριο άξονα.