Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Το νέο ηλεκτροκίνητο Pick-Up της με την ονομασία «ΧΤ» παρουσίασε η εταιρεία Atlis, που θα προσφέρει αυτονομία έως και 800 χλμ.

Στο κομψό εσωτερικό της καμπίνας των επιβατών θα μπορούν να φιλοξενηθούν έως και έξι επιβάτες ενώ…

… λόγω της ύπαρξης ηλεκτροκινητήρα, ο χώρος κάτω από το καπώ στο εμπρός τμήμα του αμαξώματος μπορεί να φιλοξενήσει φορτία και αποσκευές.

Τέλος, δεν έχουν γίνει γνωστά στοιχεία για την κινητήρα ή την χωρητικότητα των μπαταριών που θα εδράζονται κάτω από το πλαίσιο.

Νέο ηλεκτρικό PickUp από την Atlis

4.797 Επισκέψεις στο άρθρο (7/1/2019)

Η εταιρεία Atlis παρουσίασε το νέο ηλεκτροκίνητο Pick-Up της με την ονομασία «XT», ένα μοντέλο με εντυπωσιακές διαστάσεις αλλά και εξαιρετικές δυνατότητες για τα δεδομένα της κατηγορίας.

Πρωτίστως θα θέλαμε να αναφέρουμε πως το νέο Atlis XT είναι ένα Pick-Up της μεγάλης κατηγορίας, αντίστοιχο σε  μέγεθος και δυνατότητες με οχήματα όπως το Ford F-150, που διατίθενται στην αγορά των ΗΠΑ δηλαδή, σημαντικά μεγαλύτερο σε σχέση με τα «μεσαία» Pick-Up που είναι διαθέσιμα στις διάφορες αγορές της ΕΕ, όπως και η ελληνική.
Με αυτό το ως δεδομένο, αξίζει να αναφέρουμε με βάση τα όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής πως το εν λόγω μοντέλο θα έχει αυτονομία έως και 500 μιλίων (περίπου 800 χλμ.) ενώ θα είναι σε θέση να έλξει φορτία βάρους έως και 9t. (20.000 lbs).
Αντίστοιχα, το μέγιστο ωφέλιμο φορτίο που θα μπορεί να υποστηρίξει ανέρχεται στις 5.000 lbs (περίπου 2,26t.).
Σε ότι αφορά τώρα στις διαστάσεις του χώρου φόρτωσης του, το Atlis XT θα προσφέρει επιλογές με μήκος από 1,98 – 2,44 μ.
Σε ότι αφορά στα μηχανικά του μέρη, το ηλεκτροκίνητο αυτό Pick-Up θα εφοδιάζεται με ανεξάρτηση ανάρτηση σε αμφότερους τους άξονες ενώ, μια ειδική «off-road» έκδοση του θα διακρίνεται για την βέλτιστη δυνατότητα κίνησης σε εκτός δρόμου διαδρομές χάρη σε στοιχεία όπως τα 381 χλστ. της ελάχιστης απόστασης του αμαξώματος από το έδαφος.
Όπως προαναφέραμε, η μέγιστη αυτονομία του οχήματος, με βάση την χωρητικότητα των μπαταριών του, θα ανέρχεται έως και στα 800 χλμ. ενώ για την φόρτιση των μπαταριών, η Atlis ισχυρίζεται πως θα επαρκούν μόλις 15 λεπτά, χωρίς ωστόσο να έχουν γίνει γνωστές περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά του κινητήρα ή της χωρητικότητας των μπαταριών.
Πάντως, αυτό που γνωρίζουμε είναι πως για την επιτάχυνση από στάση στα 100 χλμ., το Atlis XT θα απαιτεί μόλις 5 δλ., μια αξιοσημείωτη επίδοση.
Συμπληρωματικά αναφέρουμε πως η Atlis υπολογίζει πως θα είναι σε θέση να λανσάρει το νέο XT μέσα στο 2020.