Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης
Η Nikola δέχθηκε την πρώτη παραγγελία για 100 υδρογονοκίνητα TRE, τα οποία θα αρχίσει να παραδίδει στην ΕΕ μέσα στο 2024.

Η Nikola δέχθηκε την πρώτη παραγγελία για 100 υδρογονοκίνητα TRE, τα οποία θα αρχίσει να παραδίδει στην ΕΕ μέσα στο 2024.

Nikola TRE FCEV: Έναρξη παραδόσεων στην ΕΕ μέσα στο 2024!

34.729 Επισκέψεις στο άρθρο (25/1/2023)

Η εταιρεία Nikola ανακοίνωσε πως μέσα στο 2024 θα ξεκινήσουν οι παραδόσεις των πρώτων υδρογονοκίνητων φορτηγών TRE FCEV στην ΕΕ, στο πλαίσιο μιας παραγγελίας 100 οχημάτων από την γερμανική εταιρεία GP Joule, η οποία θα έχει εκπληρωθεί μέχρι το 2025.

Το Nikola TRE υδρογόνου… πιάνει δουλειά!

 
Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε επίσημα η Nikola Corporation, θυγατρική του Ομίλου Iveco, αρχής γενόμενης από το 2024, θα ξεκινήσει τις παραδόσεις των πρώτων οχημάτων μιας παραγγελίας που αφορά σε 100 μονάδες. Η εν λόγω παραγγελία έρχεται από την γερμανική εταιρεία GP Joule, που εξειδικεύεται στην παροχή ενέργειας.
 
Τα Nikola TRE FCEV (Fuel Cell Electric Vehicles) θα παραχθούν στο εργοστάσιο της εταιρείας στο Ulm της Γερμανίας και 30 μονάδες, σε έκδοση 6x2, θα έχουν ήδη παραδοθεί στην GP Joule μέσα στο 2024. Η ολοκλήρωση των παραδόσεων και των υπολοίπων 70 οχημάτων τοποθετείται χρονικά μέσα στο 2025.
 
Σε αυτό το σημείο αξίζει να τονίσουμε πως η GP Joule θα έχει τη δυνατότητα να αποκτήσει τα Nikola TRE FCEVs μέσω του πρωτοποριακού προγράμματος μίσθωσης, ειδικά για ηλεκτροκίνητα βαρέα επαγγελματικά του Ομίλου Iveco, με την ονομασία GATE Green & Advanced Transport Ecosystem.
 
Παράλληλα, από το 2026 οι δύο εταιρείες θα συνεργαστούν στην προώθηση των υδρογονοκίνητων φορτηγών της Nikola σε διάφορες χώρες της ΕΕ, δεδομένου ότι η GP Joule θα διασφαλίσει την παροχή υδρογόνου από 100% ανακυκλώσιμες πηγές, μέσω του εκτεταμένου δικτύου πρατηρίων της.
 
Σε σχετικές τους δηλώσεις, τόσο ο Michael Lohscheller, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Nikola Corporation όσο και ο Andre Steinau, διευθύνων σύμβουλος της GP Joule Hydrogen, τόνισαν τον κοινό στόχο αμφότερων για την προώθηση λύσεων που θα συμβάλλουν στην αποδοτική και βιώσιμη στροφή των μεταφορών σε ένα μέλλον χωρίς την παραμικρή εξάρτηση στα ορυκτά καύσιμα και με μηδενικές εκπομπές ρύπων.
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »