Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Η εικόνα της εξωτερικής σχεδίασης του πρωτότυπου –fuel cell- φορτηγού της Hyundai δεν μας παρέχει και πολλές πληροφορίες αναφορικά με τη σχεδίαση του…

… σε αντίθεση με αυτήν από το εσωτερικό που απεικονίζει έναν φουτουριστικό διάκοσμο που ξεφεύγει σαφώς από τα όσα γνωρίζουμε μέχρι σήμερα.

Ο «Ποσειδώνας» της Hyundai

5.232 Επισκέψεις στο άρθρο (23/10/2019)

Η Hyundai έδωσε στη δημοσιότητα τα πρώτα σχέδια του νέου πρωτότυπου φορτηγού με την ονομασία «HDC-6 Neptune» που θα παρουσιάσει σε λίγες ημέρες στις ΗΠΑ.

Λίγο πριν τη Διεθνή Έκθεση Επαγγελματικών Οχημάτων Β. Αμερικής που θα διοργανωθεί από 28-31 Οκτωβρίου στην Ατλάντα (ΗΠΑ), η Hyundai Motor Company (HMC) έδωσε στη δημοσιότητα δύο σχέδια που απεικονίζουν λεπτομέρειες του εξωτερικού και του εσωτερικού ενός νέου πρωτότυπου φορτηγού, το οποίο θα πραγματοποιήσει την παγκόσμια πρεμιέρα του στην εν λόγω έκθεση.
Ο λόγος για το «HDC-6 Neptune» που ουσιαστικά αναμένεται να αποκαλύψει τα σχέδια της εταιρείας ως προς τη μορφή και τις τεχνολογικές καινοτομίες που αναμένεται να υιοθετήσουν τα βαρέα επαγγελματικά οχήματα της εταιρείας στο μέλλον.
Μια από τις βασικές παραμέτρους που χαρακτηρίζουν ωστόσο το εν λόγω πρωτότυπο, που ενδεχομένως να προορίζεται για την αγορά των ΗΠΑ, είναι πως θα είναι ηλεκτροκίνητο, με σύστημα fuel-cells και καύσιμο το υδρογόνο.
Εξάλλου δεν πρέπει να ξεχνάμε πως πρόσφατα, η εταιρεία παρουσίασε επίσημα το φορτηγό H2 XCIENT επί ευρωπαϊκού εδάφους, ανακοινώνοντας παράλληλα πως φιλοδοξεί να έχει διαθέσει περισσότερα από 1.600 –υδρογονοκίνητα- βαρέα επαγγελματικά στις διάφορες αγορές της ΕΕ μέχρι το 2025.
Καταλήγοντας αξίζει να συμπληρώσουμε πως η Hyundai δραστηριοποιείται από το τη δεκαετία του 1970 στην παραγωγή επαγγελματικών οχημάτων άνω των 3,5t., τα οποία διαθέτει σε περισσότερες από 130 χώρες παγκοσμίως.