Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης
Όμιλος Volvo: Στο Βέλγιο η παραγωγή μπαταριών έως το 2025

Όμιλος Volvo: Στο Βέλγιο η παραγωγή μπαταριών έως το 2025

3.808 Επισκέψεις στο άρθρο (4/11/2022)

Ο Όμιλος Volvo θα αρχίσει να παράγει μονάδες μπαταριών στο εργοστάσιο φορτηγών της στη Γάνδη του Βελγίου, από το 2025,  παρέχοντας έτοιμες προς εγκατάσταση μπαταρίες για τα πλήρως ηλεκτρικά βαρέα φορτηγά της Volvo Trucks.

Διαμορφώνει την μελλοντική αλυσίδα εφοδιασμού μπαταριών

Ο Όμιλος Volvo κάνει ένα σημαντικό βήμα στην παραγωγή μπαταριών, αφού ουσιαστικά ανεξαρτητοποιεί την εταιρεία από τους εξωτερικούς προμηθευτές. Πλέον, η Volvo θα μπορεί να διαμορφώσει την μελλοντική της αλυσίδα εφοδιασμού για τα συστήματα μπαταριών.
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Επένδυση-μαμούθ 75 εκατ. ευρώ

Η γραμμή κατασκευής μονάδων μπαταριών στη Γάνδη, μπορεί να χρησιμοποιήσει τόσο στοιχεία μπαταρίας από εξωτερικούς προμηθευτές όσο και στοιχεία από το επερχόμενο εργοστάσιο κυψελών μπαταριών στη Σουηδία. «Ξεκινήσαμε την επενδυτική διαδικασία για να δημιουργήσουμε τις εγκαταστάσεις κατασκευής μονάδων μπαταριών στη Γάνδη. Το κτίριο αναμένεται να είναι 12.000 m2 και να βρίσκεται στο εργοτάξιο του Volvo Group. Το νέο εργοστάσιο δομοστοιχείων υψηλής τεχνολογίας θα αποτελείται από μια σχεδόν πλήρως αυτοματοποιημένη διαδικασία με ρομπότ. Αυτό σημαίνει ότι θα προσληφθούν υπάλληλοι με τις απαραίτητες ικανότητες, τόσο εξωτερικά όσο και με βάση τις εσωτερικές μας ικανότητες», λέει ο Jens Holtinger, Executive Vice President Group Trucks Operations. Το επενδυτικό πλαίσιο για αυτό το πρώτο βήμα της κατασκευής δομοστοιχείων φτάνει σε ύψος 75 εκατομμύρια ευρώ.
 

Τουλάχιστον το 35% να είναι ηλεκτρικά μέχρι το 2030

Το εργοστάσιο συναρμολόγησης φορτηγών του Ομίλου Volvo στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας κατασκευάζει ήδη ηλεκτρικά φορτηγά βαρέως τύπου ως ο πρώτος παγκόσμιος κατασκευαστής στον κόσμο. Επίσης, το δεύτερο εξάμηνο του 2023 το εργοστάσιο στη Γάνδη θα αρχίσει να παράγει αμιγώς ηλεκτρικά φορτηγά βαρέως τύπου. Οι μπαταρίες που απαιτούνται για την τροφοδοσία αυτών των ηλεκτρικών φορτηγών, θα κατασκευάζονται στο εργοστάσιο της Γάνδης. Ο Όμιλος Volvo φιλοδοξεί πως τουλάχιστον το 35% των οχημάτων που θα πωλούνται παγκοσμίως, να είναι ηλεκτρικά έως το 2030.
 

Άλλο ένα σημαντικό βήμα στην εξέλιξη μπαταριών από τη Volvo!

  • Διαμορφώνει την μελλοντική της αλυσίδα εφοδιασμού μπαταριών.
  • Κάνει επένδυση-μαμούθ 75 εκατ. ευρώ για το εργοστάσιο στη Γάνδη.
  • Θα παράγει μπαταρίες ειδικά για τα αμιγώς ηλεκτρικά φορτηγά βαρέως τύπου.
  • Τουλάχιστον το 35% θα είναι ηλεκτρικά μέχρι το 2030.
Μπορεί να «πιάσει» το στόχο της η Volvo;
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »