Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Παγκόσμιο ρεκόρ: Τρακτέρ «πιάνει» 166 χλμ./ώρα (+video)

2.869 Επισκέψεις στο άρθρο (25/6/2019)

Πως μπορούν να συνδεθούν μια ομάδα της F1 και ένα τρακτέρ; Ένα JCB Fastrac 8000 πήρε τα σκήπτρα του ταχύτερου τρακτέρ σημειώνοντας τελική ταχύτητα 166,72 χλμ./ώρα στο δρόμο, έχοντας στο πλευρό του την αγωνιστική ομάδα της Williams.

Λίγες ημέρες μετά την κατοχύρωση του ρεκόρ Γκίνες από το χλοοκοπτικό Honda Mean Mower V2 που «έπιασε» 241,4 χλμ./ώρα έρχεται να γραφτεί μια νέα σελίδα στα ρεκόρ υψηλών ταχυτήτων για τα οχήματα που χρησιμοποιούνται από επαγγελματίες. Αυτή τη φορά σειρά έχει ένα τρακτέρ της JCB, το Fastrac 8000, που κατάφερε να αγγίξει τα 166,72 χλμ./ώρα στον αεροδιάδρομο Έλβινγκτον του Γιόρκσαϊρ, καταρρίπτοντας το προηγούμενο ρεκόρ ταχύτητας των 140,44 χλμ./ώρα που κατείχε μια ιδιοκατασκευή με V8 κινητήρα 5,7 λτ. της Chevrolet.

Όσον αφορά στον κινητήρα του θηριώδους τρακτέρ της JCB, μιλάμε για έναν εξακύλινδρο DieselMax χωρητικότητας 7,2 λτ. που αποδίδει 1.000 ίππους με 2.500 Nm ροπής (!) στις 3.500 σ.α.λ., ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες δέχθηκε στα κρυφά κάποιες βελτιώσεις. Επιπλέον, φήμες λένε ότι και το σύστημα μετάδοσης τροποποιήθηκε και τη θέση του αυτόματου Agco CVT κιβωτίου πήρε ένα 6άρι μηχανικό της ZF, χωρίς ωστόσο να έχει επιβεβαιωθεί κάτι από τη βρετανική φίρμα κατασκευής βαρέων οχημάτων.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί πως, το «χεράκι» τους για την κατάκτηση του ρεκόρ έβαλαν και κάποια στελέχη γνωστής ομάδας της Formula 1. Ο λόγος για τους ανθρώπους της Williams Advanced Engineering, της ομάδας που βρίσκεται πίσω από τα πρότζεκτ της Williams F1.

Δείτε το σχετικό video που δημοσίευσε η JCB στο Twitter: