Μηχανή Αναζήτησης Βαρέα Επαγγελματικά
«Πράσινα ΤΑΞΙ»: Άνοιξε η πλατφόρμα του προγράμματος

«Πράσινα ΤΑΞΙ»: Άνοιξε η πλατφόρμα του προγράμματος

4.789 Επισκέψεις στο άρθρο (11/1/2023)

Επιδότηση έως και 22.500 ευρώ για αγορά ηλεκτρικού ταξί και εγκατάσταση έξυπνου σημείου φόρτισης. Aντικατάσταση περίπου 2.000 παλιών και ρυπογόνων ταξί. Ωφελούμενοι του προγράμματος είναι όλοι οι ιδιοκτήτες οχημάτων ταξί κατηγορίας Euro5 και παλαιότερης, με βάση την άδεια κυκλοφορίας.

Σε λειτουργία το prasinataxi.gov.gr

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανακοίνωσε στις 9 Ιανουαρίου 2023 πως τίθεται σε λειτουργία η ηλεκτρονική πλατφόρμα της δράσης «Πράσινα ταξί» https://prasinataxi.gov.gr, για την υποβολή αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους. Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι η 31η Δεκεμβρίου 2023.

Mε το νέο πρόγραμμα δίνεται η δυνατότητα επιδότησης σε ιδιοκτήτες οχήματος ΤΑΞΙ, για αγορά ή χρονομίσθωση (leasing) αμιγώς ηλεκτρικού οχήματος ΤΑΞΙ καθώς και για αγορά και εγκατάσταση «έξυπνου» σημείου επαναφόρτισης ηλεκτρικού οχήματος.

Η επιδότηση (οικολογικό bonus) ανέρχεται σε ποσοστό 40%, με το μέγιστο ποσό να φθάνει τις 22.500 ευρώ. Επίσης, λαμβάνεται ειδική μέριμνα για τα ΑμεΑ, τις οικογένειες με 3 εξαρτώμενα τέκνα και άνω και τους νέους έως 29 ετών, με ξεχωριστή προσαύξηση σε κάθε κατηγορία.

Η νέα δράση «Πράσινα ΤΑΞΙ» συνολικού προϋπολογισμού 40 εκατ. ευρώ, χρηματοδοτείται από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας με σκοπό την προώθηση της ηλεκτροκίνησης στο στόλο των οχημάτων ΤΑΞΙ που κυκλοφορούν εντός της ελληνικής επικράτειας με αντικατάσταση περίπου 2.000 παλιών και ρυπογόνων ταξί με νέα αμιγώς ηλεκτρικά.

Ωφελούμενοι του προγράμματος είναι όλοι οι ιδιοκτήτες οχημάτων ΤΑΞΙ κατηγορίας Euro5 και παλαιότερης, με βάση την άδεια κυκλοφορίας.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Ακολουθήστε το PRO.Autotriti στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις