Τιμές με Leasing Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Υποχωρούν σταθερά οι πωλήσεις των e-Vans στην Ελλάδα!

10.645 Επισκέψεις στο άρθρο
Υποχωρούν σταθερά οι πωλήσεις των e-Vans στην Ελλάδα!

Υποχωρούν σταθερά οι πωλήσεις των e-Vans στην Ελλάδα!

  • Υποχωρούν σταθερά οι πωλήσεις των e-Vans στην Ελλάδα!
  • Υποχωρούν σταθερά οι πωλήσεις των e-Vans στην Ελλάδα!

- Στο -10% οι πωλήσεις ελαφρών στο 5μηνο, στο +66% οι πωλήσεις φορτηγών
- Τα ηλεκτρικά Vans είχαν μερίδιο μόλις 3% στις πωλήσεις Μαΐου
- Ποιες εταιρείες κυριαρχούν στις πωλήσεις ελαφρών;
- Ποια μοντέλα & εταιρείες έχουν βάλει τους Έλληνες… στην πρίζα μέσα στο 2024;

Στο -10% οι πωλήσεις ελαφρών στο 5μηνο, στο +66% οι πωλήσεις φορτηγών

Με βάση τα στατιστικά στοιχεία που ανακοινώνει ο ΣΕΑΑ για την ελληνική αγορά επαγγελματικών οχημάτων, για το διάστημα Ιανουαρίου – Μαΐου του 2024, τα ελαφρά (LCVs) βλέπουν τις νέες ταξινομήσεις τους να υποχωρούν κατά 10,1% ενώ, μέσα στον Μάιο οι 692 μονάδες που πωλήθηκαν συνιστούν σε μείωση της τάξης του 12,6%.

 

Την ίδια στιγμή, τα φορτηγά με μεικτό βάρος άνω των 3,5t. καταγράφουν αύξηση πωλήσεις κατά 66,3% (-7,46% μέσα στον Μάιο) ενώ η αγορά των Λεωφορείων όλων των τύπων κινείται στο +349,5% από τις αρχές του έτους και στο +985% μέσα στον Μάιο (καθώς τότε προστέθηκαν στο σύνολο τα 250 αστικά λεωφορεία της Yutong που ξεκίνησαν τα δρομολόγια τους σε Αθήνα & Θεσσαλονίκη.

Τα ηλεκτρικά Vans είχαν μερίδιο μόλις 3% στις πωλήσεις Μαΐου

Σε ότι αφορά στις αμιγώς ηλεκτρικών ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων, οι 215 μονάδες που έχουν διατεθεί μέσα στο 5μηνο του 2024, μεταφράζονται σε μείωση ταξινομήσεων κατά 15% έναντι του 2023 (-25% μέσα στον Μάιο) με το μερίδιο τους να διαμορφώνεται στο 5,47% επί του συνόλου των νέων ταξινομήσεων ελαφρών επαγγελματικών. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι αντίστοιχο ήταν και το ποσοστό τους (5,79%) για το 1ο 5μηνο του 2023, γεγονός που μεταφράζεται σε μια… παγίωση της κατάστασης σε ότι αφορά στις πωλήσεις ηλεκτρικών Van στην Ελλάδα.

 

Μάλιστα, αξίζει να σημειώσουμε πως τα μόλις 21 e-Vans που διατέθηκαν μέσα στον Μάιο του 2024 στην Ελλάδα, αποτελούν μόλις το 3% των συνολικών LCVs που πωλήθηκαν στη χώρα μας τον αντίστοιχο μήνα.

Συνέχεια του άρθρου >>>