Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Το ηλεκτρικό σάρωθρο σε παλαιότερη επίδειξη στην πλατεία Κοτζιά.

Οι ηλεκτρικές «σκούπες» της Green Machines

2.934 Επισκέψεις στο άρθρο (10/6/2021)

Σχεδόν αθόρυβα και δίχως να εκπέμπουν ρύπους, τα ηλεκτρικά σάρωθρα είναι ιδανικές λύσεις για την καθαριότητα των σύγχρονων πόλεων. Ας δούμε δύο από αυτά, της γνωστής εταιρείας Green Machines, που εισάγει στη χώρα μας η εταιρεία Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε.

Η εταιρεία Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε. αποτελεί τον εισαγωγέα και διανομέα των αμιγώς ηλεκτροκίνητων σαρώθρων της Green Machines στην Ελλάδα. Σε αυτό το πλαίσιο, διατίθενται τα μοντέλα GM 500ze και 500ze+, τα οποία είναι εφοδιασμένα με μπαταρίες ιόντων λιθίου τελευταίας γενιάς. Διατηρούν τη φόρτισή τους σε όλη τη διάρκεια της εργάσιμης ημέρας και παράλληλα υπόσχονται χαμηλό ενεργειακό κόστος λειτουργίας (μόλις 3 ευρώ ανά φόρτιση).
 
Σημειώνεται, πως τo ηλεκτρικό σάρωθρο GM 500ze διαθέτει δύο ανεξάρτητες βούρτσες για μέγιστη απόδοση καθαρισμού και ένα σύστημα αναρρόφησης με στροβιλισμό του αέρα μέσα στον κάδο, επιτυγχάνοντας ισχυρότερη αναρρόφηση της σκόνης και των στερεών απορριμμάτων. Το GM500ze έχει φίλτρα σκόνης 3 σταδίων και μειώνει σημαντικά την κατανάλωση νερού. Επιπλέον, είναι εξαιρετικά άνετο για τον χειριστή του, με έξυπνη εναλλαγή μέσω του joystick με ένα άγγιγμα, μεταξύ των λειτουργιών σάρωσης και κίνησης. 
 
Αξίζει να αναφερθεί, πως το μήκος του GM 500ze ανέρχεται σε 3.330 χλστ., το πλάτος σε 1.200 χλστ. και το ύψος σε 1.980 χλστ., με το μεταξόνιό του να εκτείνεται στα 1.380 χλστ. Έχει μεικτό βάρος 2.325 κιλά στην έκδοση Light και 2.670 στην Plus, ενώ ο κύκλος στροφής του ορίζεται στα 2.750 χλστ. Οι σκούπες του καλύπτουν πλάτος έως και 1.900 χλστ. και η χοάνη του έχει χωρητικότητα 1 κ.μ.
 
Το ηλεκτρικό σάρωθρο που φέρνει στη χώρα μας η εταιρεία Νικ. Ι. Θεοχαράκης, διαθέτει ηλεκτρικό κινητήρα μέγιστης ισχύος 15 kW, με το μοντέλο 500ze με τις μονές μπαταρίες να έχει αυτονομία έως και 7 ωρών, ενώ το 500ze+ με το διπλό πακέτο μπαταριών να λειτουργεί έως και για 11 ώρες πριν να χρειαστεί εκ νέου φόρτιση. Η μέγιστη ταχύτητα που μπορεί να αναπτύξει το ηλεκτρικό σάρωθρο είναι τα 25 χλμ./ώρα, ενώ όταν σκουπίζει κινείται μέχρι και με 12 χλμ./ώρα.
 
Σας αφήνουμε με μια επίδειξη ακόμα, αυτή τη φορά από την πλατεία Ομονοίας: