Το κορυφαίο σε πωλήσεις ηλεκτροκίνητο ελαφρύ επαγγελματικό στην ΕΕ, εμφανίζει μειωμένο κόστος συντήρησης κατά 40% σε σχέση με τις συμβατικές εκδόσεις του.

Στην κορυφή το Nissan eNV200

Το Nissan e-NV200 κατάφερε να αυξήσει κατά 7% τις νέες ταξινομήσεις του σε πανευρωπαϊκό επίπεδο μέσα στο 2016 και πλέον αποτελεί την πιο εμπορική επιλογή στα ηλεκτροκίνητα ελαφρά επαγγελματικά.

 
Σε σύνολο 17 χωρών – μελών της ΕΕ, η πλήρως ηλεκτροκίνητη έκδοση του Nissan NV200, το «e-NV200», κατάφερε να διαθέσει συνολικά 4.219 οχήματα, γεγονός που μεταφράζεται σε αύξηση πωλήσεων κατά 7% σε σχέση με τα δεδομένα του 2015.
Με βάση τα συγκεκριμένα δεδομένα, το Nissan e-NV200 είναι πλέον το πιο εμπορικό –ηλεκτροκίνητο- ελαφρύ επαγγελματικό σε πανευρωπαϊκό επίπεδο ενώ, δεν πρέπει να παραβλέπουμε πως, όπως και οι υπόλοιποι εκπρόσωποι της ιαπωνικής εταιρείας, συνοδεύεται με Πανευρωπαϊκή Εργοστασιακή Εγγύηση 5 ετών (ή 100.000 χλμ.), η οποία στην περίπτωση του e-NV200 περιλαμβάνει τόσο την μπαταρία όσο και τα υπόλοιπα ηλεκτρικά – ηλεκτρονικά συστήματα.
Για μια ακόμη χρονιά, η Μ. Βρετανία, η Νορβηγία και η Γαλλία ήταν οι χώρες με τις περισσότερες πωλήσεις για το ιαπωνικό Van.
Σε σχετικές δηλώσεις του, ο επικεφαλής του τμήματος ηλεκτροκίνητων οχημάτων της Nissan Europe, κ. Gareth Dunsmore , τόνισε πως, πέραν των σαφέστατων περιβαλλοντικών του πλεονεκτημάτων, το e-NV200 έχει να επιδείξει ένα ιδιαίτερα χαμηλό κόστος χρήσης που περιορίζεται έως και στα 0,33 ευρώ/χλμ., την ίδια στιγμή που το κόστος συντήρησης του είναι χαμηλότερο κατά 40% σε σχέση με τις αντίστοιχες συμβατικές –πετρελαιοκίνητες- εκδόσεις του ιαπωνικού μοντέλου.
Καταλήγοντας, αξίζει να αναφέρουμε πως η μέγιστη αυτονομία του Nissan e-NV200 για μεικτό κύκλο κίνησης σε πραγματικές συνθήκες χρήσης, ανέρχεται στα 170 χλμ. περίπου.
 

 

ΔΙΕΘΝΗ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Nissan - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ