Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης
Τα αιτήματα του ΣΑΤΑ προς το Υπουργείο Μεταφορών

Τα αιτήματα του ΣΑΤΑ προς το Υπουργείο Μεταφορών

2.144 Επισκέψεις στο άρθρο (25/7/2023)

Σε προγραμματισμένη συνάντηση του Υπουργού Μεταφορών Χρ. Σταϊκούρα θα προχωρήσει το προεδρείο του ΣΑΤΑ, προκειμένου να συζητηθούν όλα τα ζητήματα που αφορούν το κλάδο και το μεταφορικό τους έργο.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του ΣΑΤΑ

Το προεδρείο του ΣΑΤΑ διαφωνεί με την τακτική των οριστικών ανακοινώσεων και των τελεσίγραφων από όπου κι αν προέρχονται. Ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ στην ομιλία του, τόνισε ότι όλες οι δικαστικές μάχες που δίνει ο κλάδος βασίζονται στα συγκεκριμένα άρθρα και στόχος της διοίκησης είναι η περαιτέρω βελτίωσή τους. Η κατάργησή τους είναι πάγιο αίτημα των τουριστικών επιχειρήσεων και των εφαρμογών και θα διευκολύνει ακόμη περισσότερο την υφαρπαγή μεταφορικού έργου από τα ταξί. Ζήτησε δε από τους επικεφαλής της αντιπολίτευσης να μην τολμήσουν να συναινέσουν σε μια τέτοια απόφαση (κατάργηση ή αλλοίωση της νομοθεσίας).

Την επόμενη εβδομάδα έχει προγραμματιστεί συνάντηση του Υπουργού Μεταφορών Χρήστου Σταϊκούρα με το προεδρείο του ΣΑΤΑ προκειμένου να συζητήσουμε όλα τα ζητήματα που αφορούν τον κλάδο. Η ατζέντα της συνάντησης περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τα εξής αιτήματα:

• Ξεκάθαρος και χωρίς γκρίζες ζώνες διαχωρισμός των υπηρεσιών που παρέχει το Ταξί και το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο με οδηγό. Αστική μεταφορά κάνουν μόνο τα ταξί. Ξεκάθαρος προσδιορισμός της έννοιας «ολική εκμίσθωση με οδηγό μέσω προκρατήσεως με αντίστοιχη σύμβαση ελάχιστης διάρκειας τριών (3) ωρών». Η μεταφορά από-προς είναι έργο που έχει ανατεθεί στα ταξί και δεν θα ανεχθούμε καμία παρερμηνεία σαν αυτή που επιχείρησαν οι κ.κ. Παπαδόπουλος - Πατσιαβός στην Μύκονο.
• Σωστή εφαρμογή της ψηφιακής πλατφόρμας για τις συμβάσεις των Ε.Ι.Χ. και δημιουργία μητρώου για τα ενοικιαζόμενα με οδηγό.
• ¶ρση της υποχρεωτικότητας ταξινόμησης νέων αυτοκινήτων Ταξί μόνο μηδενικών ρύπων από το 2026. Η πρόταση του ΣΑΤΑ είναι να μετατεθεί αυτή η υποχρέωση για το 2035.
• Αναπροσαρμογή προκαθορισμένης τιμής για την διαδρομή Αεροδρόμιο Αθηνών – Κέντρο πόλης από 40 ευρώ σε 45 ευρώ (τιμολόγιο 1) και από 55 ευρώ σε 60 ευρώ (τιμολόγιο 2) και επαναφορά της διάταξης για το Δώρο Χριστουγέννων των ταξί με τους ίδιους όρους που ίσχυαν.
• Ελεύθερη διέλευση στις λεωφορειολωρίδες για τα έμφορτα ταξί.
 

Συνέχεια του άρθρου >>>

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »