Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης
Η μελέτη «Διανομές με φορτηγά μπαταρίας: Εφαρμοσιμότητα 2021» που δημοσιεύτηκε πρόσφατα ως μέρος του πρότζεκτ «ZeroEmissionDeliveries – Βερολίνο» απεικονίζει τις μεγάλες δυνατότητες των ηλεκτρικ
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Η μελέτη «Διανομές με φορτηγά μπαταρίας: Εφαρμοσιμότητα 2021» που δημοσιεύτηκε πρόσφατα ως μέρος του πρότζεκτ «ZeroEmissionDeliveries – Βερολίνο» απεικονίζει τις μεγάλες δυνατότητες των ηλεκτρικών φορτηγών με μπαταρία.

Τα ηλεκτρικά φορτηγά είναι το παρόν και το μέλλον

4.935 Επισκέψεις στο άρθρο (29/11/2021)

Μια μεγάλη πανευρωπαϊκή έρευνα ανέδειξε το πόσο εφικτό είναι να αναλάβουν ήδη από σήμερα τις αστικές διανομές τα βαρέα ηλεκτρικά φορτηγά, υπογραμμίζοντας και τα οικονομικά οφέλη για τις εταιρείες που θα μετασχηματίζουν του στόλους τους. Την ίδια στιγμή, αποτύπωσε τις τάσεις και τις προοπτικές για όλη τη διαδικασία των logistics που θα πραγματοποιείται με οχήματα μηδενικών ρύπων.

Η μελέτη «Διανομές με φορτηγά μπαταρίας: Εφαρμοσιμότητα 2021» που δημοσιεύτηκε πρόσφατα ως μέρος του πρότζεκτ «ZeroEmissionDeliveries – Berlin» απεικονίζει τις μεγάλες δυνατότητες των ηλεκτρικών φορτηγών με μπαταρία. Η εταιρεία «Fraunhofer ISI» εκπόνησε τη μελέτη για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Μεταφορών και Περιβάλλοντος (T&E Transport & Environment).

Χρησιμοποιήθηκαν τα στοιχεία που προέκυψαν από 224 ηλεκτρικά φορτηγά μεικτού βάρους άνω των 12 τόνων, που προέρχονται από 543 εταιρείες και τα οποία πραγματοποίησαν 9.500 δρομολόγια.

Χρησιμοποιήθηκαν τα στοιχεία που προέκυψαν από 224 ηλεκτρικά φορτηγά μεικτού βάρους άνω των 12 τόνων, που προέρχονται από 543 εταιρείες και τα οποία πραγματοποίησαν 9.500 δρομολόγια.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

 
Η MAN Truck & Bus που συμμετέχει στο εγχείρημα, χαιρετίζει τα αποτελέσματα της μελέτης και επισημαίνει επίσης τη σημασία της κρατικής υποστήριξης για ιδιωτικές και δημόσιες υποδομές φόρτισης ως αποφασιστικό παράγοντα για την υλοποίηση, τονίζοντας πως αποτελεί βασικό μέλημα των πελατών της.
 

Ανάλυση σε πραγματικές συνθήκες εργασίας

 
Στην πρώτη σχετική μελέτη για την ηλεκτροδότηση των περιφερειακών διανομών, η οποία βασίζεται σε πραγματικά δεδομένα, χρησιμοποιήθηκαν τα στοιχεία που προέκυψαν από 224 ηλεκτρικά φορτηγά μεικτού βάρους άνω των 12 τόνων, που προέρχονται από 543 εταιρείες και τα οποία πραγματοποίησαν 9.500 δρομολόγια.
 
Η έρευνα έδειξε πως η ηλεκτροδότηση των οδικών εμπορευματικών μεταφορών είναι ήδη δυνατή βραχυπρόθεσμα και υπόσχεται οικονομικά οφέλη για εταιρείες. Η οικονομική και τεχνική σκοπιμότητα εξετάστηκε χρησιμοποιώντας το πρακτικό παράδειγμα των logistics του Ομίλου REWE σε ολόκληρη τη βορειοανατολική περιοχή της Γερμανίας. Το αποτέλεσμα: σχεδόν το 60% του στόλου της REWE στη βορειοανατολική περιοχή μπορεί ήδη να ηλεκτροδοτηθεί. Για περίπου 40%, η μετάβαση στα ηλεκτρικά φορτηγά συνδέεται με οικονομικά πλεονεκτήματα.
 
Ο Andreas Tostmann, Διευθύνων Σύμβουλος της MAN Truck & Bus, δήλωσε ευχαριστημένος με τα αποτελέσματα της μελέτης, αλλά επίσης απευθύνθηκε προς τους πολιτικούς λέγοντας: «Η ανάπτυξη της υποδομής φόρτισης πρέπει πλέον να έχει κορυφαία προτεραιότητα και να υποστηρίζεται από το κάθε κράτος. Οι νομοθέτες θα πρέπει επίσης να αποφασίσουν για την πρόσβαση των φορτηγών μηδενικών εκπομπών στις πόλεις μεσοπρόθεσμα». Επιπλέον, ένα κεντρικό δίκτυο φόρτισης με χωρητικότητα φόρτισης 700 έως 1.000 kW πρέπει να δημιουργηθεί κατά μήκος των αυτοκινητοδρόμων στην Ευρώπη έως το 2025, συμπλήρωσε ο κος Andreas Tostmann. Συνέχεια του άρθρου >>>