Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης
Τα πρατήρια θα ανήκουν πλέον σε μητρώο!

Τα πρατήρια θα ανήκουν πλέον σε μητρώο!

2.123 Επισκέψεις στο άρθρο

– Θα δημιουργηθεί ψηφιακό μητρώο με όλα τα πρατήρια καυσίμων
– Μέσα από το μητρώο θα γίνει προσπάθεια να μπει STOP στην νοθεία και στη λάθος τιμολόγηση (χρεώνουν 50 λίτρα ενώ βάζουν 40)
– Στο μητρώο θα βρίσκονται και οι φορτιστές ηλεκτρικών οχημάτων
– Τα πρατήρια έχουν 6 μήνες προθεσμία να εγγραφούν στο μητρώο

Θα δημιουργηθεί ψηφιακό μητρώο με όλα τα πρατήρια καυσίμων

Έπειτα από πολύ καιρό καθορίστηκαν οι όροι και οι προϋποθέσεις για τη δημιουργία, ανάπτυξη, λειτουργία και συντήρηση ψηφιακού μητρώου των λειτουργούντων πρατηρίων παροχής καυσίμων και ενέργειας, πρατηρίων υγρών και αερίων καυσίμων, των στεγασμένων σταθμών αυτοκινήτων με αντλίες καυσίμων, καθώς και των παντός είδους πρατηρίων παροχής καυσίμων δημοσίας και ιδιωτικής χρήσης

Μέσα από το μητρώο θα γίνει προσπάθεια να μπει STOP στην νοθεία και στη λάθος τιμολόγηση (χρεώνουν 50 λίτρα ενώ βάζουν 40)

Σκοπός της δημιουργίας του Ψηφιακού Μητρώου πρατηρίων στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών είναι η εποπτεία και ο έλεγχος των λειτουργούντων πρατηρίων, καθώς και η συγκέντρωση, επεξεργασία και αποστολή αρμοδίως των στοιχείων των σχετικών δεδομένων των ελέγχων. Πρακτικά αυτό σημαίνει πως θα μπορούν να γίνουν πιο εύκολα οι έλεγχοι εισροών εκροών καυσίμων, αντιμετωπίζοντας τα φαινόμενα νοθείας αλλά και της υπέρογκης τιμολόγησης (χρεώνοντας παραπάνω λίτρα από αυτά που μπαίνουν στο ρεζερβουάρ).
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στο Facebook »

Στο μητρώο θα βρίσκονται και οι φορτιστές ηλεκτρικών οχημάτων

Το μητρώο καλύπτει και τους φορτιστές ηλεκτρικών οχημάτων, οι οποίοι θα πρέπει να ακολουθήσουν τις ίδιες διαδικασίες ένταξης. Ο λόγος είναι κυρίως η έκδοση στατιστικών στοιχείων για τον αριθμό και την κατανομή τους στην Ελληνική επικράτεια.
 

Τα πρατήρια έχουν 6 μήνες προθεσμία να εγγραφούν στο μητρώο

Η εγγραφή είναι υποχρεωτική για όλα τα πρατήρια και σταθμούς ανεφοδιασμού και έχουν περιθώριο 6 μήνες προκειμένου να κινήσουν τις απαραίτητες διαδικασίες ώστε να συμπεριληφθούν.
 
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε την πλήρη διάταξη.
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στο Facebook »