Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης
Θρίαμβος για την MAN: Κέρδισε βραβείο αυτόνομων τεχνολογιών

Θρίαμβος για την MAN: Κέρδισε βραβείο αυτόνομων τεχνολογιών

8.574 Επισκέψεις στο άρθρο (12/12/2023)

- Η MAN απέδειξε ότι τα αυτόνομα φορτηγά μπορούν να κάνουν τις μεταφορές με μεγαλύτερη ασφάλεια σε σχέση με τους ανθρώπους.
- Ως και 40% πιο αποδοτικά είναι τα αυτόνομα φορτηγά (σε σχέση με τους ανθρώπους)
- Θα χρησιμοποιηθούν σε μεταφορές από και προς τους σιδηροδρομικούς σταθμούς.
- Οι κριτές της απένειμαν το βραβείο για το 2024.

Η MAN απέδειξε ότι τα αυτόνομα φορτηγά μπορούν να κάνουν τις μεταφορές με μεγαλύτερη ασφάλεια σε σχέση με τους ανθρώπους.

Η ΜΑΝ Τruck & Βus κέρδισε το βραβείο για την μεγαλύτερη πρωτοπορία στον κλάδο των φορτηγών. Το βραβείο απονεμήθηκε για το 2024 από την ίδια κριτική επιτροπή που ψήφισε το «Διεθνές Φορτηγό της Χρονιάς» .
 
Ο τίτλος ήταν τιμητικός, κυρίως λόγω της έρευνας και της ανάπτυξης στο πεδίο των αυτόνομων οχημάτων. Μέσα από δοκιμές κατάφεραν να αποδείξουν στους κριτές ότι τα αυτόνομα φορτηγά μπορούν να είναι πιο ασφαλή σε σχέση με τους ανθρώπους.
 

Ως και 40% πιο αποδοτικά είναι τα αυτόνομα φορτηγά (σε σχέση με τους ανθρώπους)

Η ομάδα της MΑΝ ξόδεψε πάνω από 6 μήνες αναπτύσσοντας ένα αυτόνομο φορτηγό το οποίο θα μπορούσε εντελώς μόνο του να μεταφέρει κοντέινερ από και προς τον σιδηροδρομικό σταθμό. Οι μεταφορές εκτελούνταν με την βοήθεια συστημάτων ψηφιακής διαχείρισης αποστολών, οι οποίες έδιναν σαφείς οδηγίες στο φορτηγό που αφορούσαν τα ωράρια που έπρεπε να τηρεί. Ως μέτρο σύγκρισης, οι ίδιες διαδρομές έγιναν και με επανδρωμένο φορτηγό, το οποίο χειριζόταν άνθρωπος καθόλη τη διάρκεια της δοκιμής.
 
 
 Αποδείχθηκε τελικά πως το αυτόνομο φορτηγό κατάφερε να είναι έως και 40% πιο αποδοτικό σε σχέση με τον άνθρωπο. Αυτό σημαίνει πως το φορτηγό μπορεί να είναι και πιο οικολογικό, καθώς καταναλώνει λιγότερο καύσιμο, ενώ οι συνολικές ταχύτητες των μεταφορών ήταν μεγαλύτερες.
 
Δεν είναι η πρώτη φορά που η ΜΑΝ κερδίζει τη συγκεκριμένη διάκριση. Το 2019 είχε καταφέρει να κερδίσει ξανά το ίδιο βραβείο, με ένα αυτόνομο όχημα ασφάλειας, το οποίο χρησιμοποιήθηκε σε οικοδομές.
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »