Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης
To Πολωνικό VW Caddy κλείνει 20 χρόνια παραγωγής

To Πολωνικό VW Caddy κλείνει 20 χρόνια παραγωγής

  • To Πολωνικό VW Caddy κλείνει 20 χρόνια παραγωγής
  • To Πολωνικό VW Caddy κλείνει 20 χρόνια παραγωγής

To Πολωνικό VW Caddy κλείνει 20 χρόνια παραγωγής

5.272 Επισκέψεις στο άρθρο

- Το πρώτο Caddy «Made in Poland» έφυγε από το εργοστάσιο της Poznań πριν 20 χρόνια
- Έκτοτε έχουν περάσει τρεις γενιές και 2,6 εκατομμύρια οχήματα.
- Η ιστορία του Caddy εκτείνεται σχεδόν μισό αιώνα πίσω.

Το πρώτο Caddy «Made in Poland» έφυγε από το εργοστάσιο της Poznań πριν 20 χρόνια

Κανείς δε μπορούσε να φανταστεί ότι το Poznań θα γινόταν το μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής οχημάτων όταν η εταιρεία ξεκίνησε την παραγωγή επαγγελματικών οχημάτων το 1993. Τότε ήταν που στο πολωνικό εργοστάσιο ξεκίνησε η παραγωγή του Caddy, με την Volkswagen να στοχεύει στην αποκλειστική παραγωγή του στο Poznań.
 
Το βράδυ της 12ης Νοεμβρίου 1993, στις 20:06 το πρώτο «Made in Poland» Caddy βγαίνει από την γραμμή παραγωγής. Το όχημα γράφει στο πλάι του με περηφάνια «Jestem z Poznania!» (Είμαι από το Poznań!) Ήταν σίγουρα ένα σπουδαίο κατόρθωμα, όμως ήταν μόνο η αρχή. Ο στόχος ήταν μέσα στα επόμενα χρόνια η παραγωγή των Caddy να μεταφερθεί εξ`ολοκλήρου στο Πολωνικό εργοστάσιο.
 
Δέκα χρόνια αργότερα, το 2003, κάνει ντεμπούτο η τρίτη γενιά του Volkswagen Caddy. Παράγεται πλέον αποκλειστικά στο Poznań. Το βαν αποδεικνύεται επιτυχημένο στην αγορά, ενώ το εργοστάσιο διαρκώς βελτιώνει τη γραμμή παραγωγής, με αυτοματοποιημένες διαδικασίες και αυξημένο εργατικό δυναμικό.
 

Έκτοτε έχουν περάσει τρεις γενιές και 2,6 εκατομμύρια οχήματα

Μέσα σε 20 χρόνια, το εργοστάσιο έχει παράξει παραπάνω από 2,6 εκατομμύρια Volkswagen Caddy, από την τρίτη ως την πέμπτη γενιά. Η πέμπτη γενιά ξεκίνησε την παραγωγή το 2020, για 71 αγορές ανά τον κόσμο. Στην παρούσα γενιά το Caddy διατίθεται με 7 διαφορετικούς κινητήρες και σε 69 διαφορετικά χρώματα αμαξώματος.
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στο Facebook »

Η ιστορία του Caddy εκτείνεται σχεδόν μισό αιώνα πίσω

Και πιο συγκεκριμένα, από το 1979, όταν αναπτύχθηκε για την Βόρεια Αμερική ένα pickup βασισμένο στο Volkswagen Golf, ονόματι Rabbit Pickup. Η παραγωγή άρχισε στην Ευρώπη το 1983, αλλά με άλλο όνομα. Το νέο όχημα ονομαζόταν Caddy. Τo Caddy δεύτερης γενιάς κυκλοφόρησε επίσημα το 1995 και βασιζόταν στο Polo της εποχής. Έκτοτε, η ιστορία του μοντέλου συνδέεται άρρηκτα με το Poznań. Μια επιτυχημένη σχέση διάρκειας 20 ετών.
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στο Facebook »