Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Το πρωτότυπο NXT αποτελεί ένα πολυχρηστικό πρωτότυπο όχημα για πάσης φύσεως μεταφορές εντός της πόλης, όπως αυτές θα εξυπηρετούνται από το… 2030 και μετά!

Με μήκος αμαξώματος 8μ. και μεικτό 8t., ως λεωφορείο, το πρωτότυπο NXT έχει να επιδείξει αυτονομία έως και 245 χλμ…

… προσφέροντας ένα εξαιρετικά ευρύχωρο εσωτερικό στους επιβάτες του.

Το φουτουριστικό Scania NXT (+video)

5.095 Επισκέψεις στο άρθρο (10/6/2019)

Με δυνατότητα χρήσης για τη μεταφορά φορτίων ή επιβατικών, το πρωτότυπο Scania NXT προσφέρει μια ματιά στις αστικές μεταφορές εντός της πόλης, όπως αυτές θα πραγματοποιούνται από το 2030 και μετά!

H Scania παρουσίασε ενός ιδιαίτερα ενδιαφέροντος πρωτότυπου οχήματος, το όραμα της για τις μελλοντικές αστικές μεταφορές, είτε αυτές αφορούν στην μεταφορά επιβατών, είτε φορτίων.
O λόγος για το πρωτότυπο «NXT» για το οποίο, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, κ. Henrik Henriksson, δήλωσε πως: «… Το NXT είναι το μέλλον των μεταφορών ενός της πόλης. Πολλαπλές από τις τεχνολογίες που ενσωματώνει βρίσκονται στην παρούσα φάση σε… ώριμο στάδιο ωστόσο για εμάς, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να εξελίξουμε ένα πρωτότυπο όχημα που θα μπορεί να τις ενσωματώσει πλήρως.
Το NXT έχει σχεδιαστεί για το 2030 και μετά παρά το γεγονός ότι ενσωματώνει τεχνολογίες που είναι ήδη διαθέσιμες
».
Χάρη στην ειδική πλατφόρμα του, επί της οποίας μπορούν να ενσωματωθούν διάφοροι τύποι αμαξωμάτων, το πρωτότυπο Scania NXT είναι σε θέση να χρησιμοποιηθεί ως φορτηγό διανομών, ως αστικό λεωφορείο ή και ως απορριμματοφόρο, αναλόγως των απαιτήσεων. Στην παρούσα φάση και στο προσεχές Παγκόσμιο Συνέδριο UITP της Στοκχόλμης (10-12 Ιουνίου), η Scania θα παρουσιάσει την έκδοση λεωφορείου του.
 
Κοινόχρηστο, πολυχρηστικό και αυτόνομα κινούμενο
Προκειμένου να επιτευχθούν πραγματικές αλλαγές στο μεταφορικό «οικοσύστημα» των σύγχρονων πόλεων, πρέπει να δρομολογηθούν και σημαντικές αλλαγές στα οχήματα που αναλαμβάνουν να διεκπεραιώσουν τις πάσης φύσεως μεταφορές.
Παράλληλα απαιτείται και δραστική μετεξέλιξη των υποδομών, προκειμένου να καταστεί π.χ. δυνατή η φόρτιση των ηλεκτροκίνητων οχημάτων και η απρόσκοπτη κίνηση των αυτόνομων οχημάτων.
Την ίδια στιγμή, επιβάλλεται να διασφαλιστεί η σταθερή διακίνηση επιβατών και φορτίων 24 ώρες / ημέρα, 7 μέρες / εβδομάδα.
Στην παρούσα φάση, οι παραπάνω παράμετροι απέχουν σημαντικά από το να χαρακτηριστούν ιδανικές καθώς π.χ. παρατηρούνται έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα κατά τις πρωινές ώρες αιχμής ενώ την ίδια στιγμή, δεν πραγματοποιούνται σχεδόν καθόλου παραδόσεις προϊόντων στο κέντρο της πόλης κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Την ίδια στιγμή, ο βασικός πυλώνας των αστικών επιβατικών μεταφορών ήταν τα κοινόχρηστα οχήματα ενώ, το ίδιο ίσως θα έπρεπε να γίνει και στις εμπορευματικές μεταφορές.
Μάλιστα, η εξέλιξη των αυτόνομα κινούμενων οχημάτων θα προσφέρει σημαντικά «εργαλεία» εξέλιξης προς αυτήν την κατεύθυνση.
Χαρακτηριστικές είναι εξάλλου και οι σχετικές δηλώσεις του υπεύθυνοι εξέλιξης του πρωτότυπου «NXT», κ. Robert Sjodin: «… Πρόκειται για κάτι εντελώς νέο, κάτι εντελώς διαφορετικό».
Ουσιαστικά, το πρωτότυπο όχημα NXT έχει μήκος 8μ. (στην έκδοση λεωφορείου) με τις κυλινδρικές συστοιχίες μπαταριών του να εδράζονται κάτω από το δάπεδο, διασφαλίζοντας μεταξύ άλλων και καλύτερη κατανομή μαζών μεταξύ των δύο αξόνων. Με μεικτό βάρος μικρότερο των 8t., η χωρητικότητα των μπαταριών διασφαλίζει στο NXT μέγιστη αυτονομία έως και 245 χλμ.
Περισσότερα για το πρωτότυπο «NXT» της Scania, μπορείτε να δείτε στο παρακάτω video…