Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Ο 17χρονος Joakim Jidbacken κατάφερε να κατασκευάσει ένα αντίγραφο του νέου φορτηγού της Scania χρησιμοποιώντας μόνο 1.657 κομμάτια Lego.

Το νέο Scania από Lego!

4.095 Επισκέψεις στο άρθρο (14/11/2016)

Ένας ιδιαίτερα δημιουργικός 17χρονος από τη Σουηδία, κατάφερε να κατασκευάσει ένα ακριβές αντίγραφο της νέας γενιάς φορτηγών της Scania εξ ολοκλήρου από κομμάτια Lego. Δείτε το video εδώ…  

Όταν ο 17χρονος Joakim Jidbacken ανακάλυψε πως η Scania επρόκειτο να παρουσιάσει τη νέα γενιά φορτηγών της για τον κλάδο των διεθνών μεταφορών, θέλησε να γίνει ο πρώτος που θα κατάφερνε να κατασκευάσει ένα ακριβές αντίγραφο –υπό κλίμακα φυσικά- του εν λόγω μοντέλου, εξ ολοκλήρου από κομμάτια Lego. Τελικά το πέτυχε έπειτα από προσπάθειες μόλις δέκα εβδομάδων.
Ο εν λόγω πιτσιρικάς αποφάσισε πως ήθελε να κατασκευάζει διάφορα αντικείμενα, εξ ολοκλήρου από Lego, στα επτά του χρόνια, μια ηλικία που οι περισσότεροι συνομήλικοι του συνήθως σταματούν να ασχολούνται με το δημοφιλές παιδικό παιχνίδι.
Πλέον είναι μέλος της διεθνούς κοινότητας «AFOL» (Adult Fans of Lego) και θέλοντας να παραμείνει… πιστός στην ιδεολογία των μελών της, γνώριζε πως το μοντέλο Scania που θα κατασκεύαζε δεν έπρεπε να αποτελείται από ειδικά τροποποιημένα κομμάτια, αλλά από κανονικά κομμάτια που διατίθενται στο εμπόριο.
Ωστόσο, ο Joakim Jidbacken έχει ήδη εμπειρία στην κατασκευή οχημάτων της Scania με αυτόν τον τρόπο καθώς έχει ήδη δημιουργήσει στο παρελθόν ένα Scania R 620. Παράλληλα, φοιτά σε ειδικό σχολείο που υποστηρίζεται από την ίδια την σουηδική εταιρεία κατασκευής φορτηγών και αυτό τον βοήθησε να έχει μια καλύτερη κατανόηση του πως είναι δομημένο και πως λειτουργεί ένα σύγχρονο φορτηγό, όπως αυτό που ήθελε να κατασκευάσει.
Η κατασκευή της νέας γενιάς της Scania ξεκίνησε στο ειδικό πρόγραμμα «Lego Digital Designer» όπου και μπόρεσε να θέσει σε… μια σειρά τα 1.657 κομμάτια Lego που θα χρησιμοποιούσε για το εγχείρημα του.
Εξ αυτών, τα περισσότερα υπήρχαν ήδη στη συλλογή του ωστόσο, αρκετά έπρεπε να παραγγελθούν από άλλους φανατικούς της Lego.
Μετά λοιπόν από προσπάθειες 10 εβδομάδων, όπως θα δείτε και στο σχετικό βίντεο που σας παρουσιάζουμε, το πρωτότυπο «Scania RC Lego Trucks» ήταν γεγονός…