Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Αντίστοιχα, νέα είναι η σχεδίαση και η δομή των πλευρικών καθρεπτών.

Νέα εποχή στα λεωφορεία Mercedes

21.589 Επισκέψεις στο άρθρο (1/6/2021)

Το κορυφαίο σε πωλήσεις πανευρωπαϊκό τουριστικό λεωφορείο της Mercedes-Benz, το Tourismo, ανανεώθηκε τόσο σχεδιαστικά όσο και μηχανολογικά, πετώντας το γάντι στον ενισχυμένο ανταγωνισμό.

Eπί σειρά ετών, το Tourismo αποτέλεσε την κορυφαία σε πωλήσεις πρόταση της Mercedes-Benz. Η εμπορική του επιτυχία δεν ήταν φυσικά τυχαία καθώς ο πολυσχιδής χαρακτήρας του, η ευρεία γκάμα εκδόσεων και οι τεχνολογικές καινοτομίες που ενσωμάτωνε σε όλους τους τομείς, το καθιστούσαν ως μια από τις πληρέστερες επιλογές στα τουριστικά και όχι μόνο, λεωφορεία.
Ωστόσο, η Mercedes-Benz Buses θεώρησε πως το… πλήρωμα του χρόνου έφτασε και προκειμένου να διατηρήσει το Tourismo να διατηρήσει τα… σκήπτρα του, επιβάλλονταν να αναβαθμιστεί πλήρως.
Με κόστος περίπου 400 εκ. ευρώ, το πλάνο Έρευνας και Εξέλιξης του νέου Tourismo είχε ως βασικούς πυλώνες την διασφάλιση της απόλυτης κάλυψης των αναγκών του ιδιοκτήτη, του οδηγού αλλά και των επιβατών του.
Στην πράξη αυτό μεταφράστηκε με την πλήρη αναβάθμιση του μοντέλου στους τομείς της άνεσης και της ασφάλειας που προσφέρει, την υιοθέτηση πολλαπλών τεχνολογικών καινοτομιών σε τομείς όπως π.χ. οι κινητήρες ή τα ηλεκτρονικά συστήματα ελέγχου της οδικής του συμπεριφοράς ενώ παράλληλα, δημιουργήθηκε από «λευκό χαρτί» μια νέα σχεδιαστική φιλοσοφία σε ότι αφορά τόσο στο αμάξωμα όσο και στο εσωτερικό.
Ωστόσο, οι υπεύθυνοι της Mercedes-Benz Buses σε περιορίστηκαν σε όλα τα παραπάνω αλλά φρόντισαν να αναβαθμίσουν – επεκτείνουν πλήρως και την γκάμα των εκδόσεων του νέου Tourismo, που πλέον θα είναι διαθέσιμο σε 4 επιλογές ως προς το μήκος του αμαξώματος του, από 12,2 – 13,9μ. την ίδια στιγμή που οι ειδικές επεμβάσεις στην σχεδίαση του οχήματος, μείωσαν τον αεροδυναμικό συντελεστή του στο 0,33(!), μια επίδοση που αντιστοιχεί σε αντίστοιχα επιβατικά σπορτίφ επιβατικά οχήματα…
Καταλήγοντας, αξίζει να αναφέρουμε πως η παραγωγή του νέου Tourismo ξεκινά μέσα στον Ιούλιο του τρέχοντος έτους και μέχρι το τέλος του 2017 θα έχουν λανσαριστεί όλες ανεξαιρέτως οι εκδόσεις του. Στην Ελλάδα, τα πρώτα οχήματα αναμένονται στις αρχές του 2018.

 

Επόμενη σελίδα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)