Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Ενα VW T2 του 1958 με κινητήρα jet 5.000hp (+vid)!

5.358 Επισκέψεις στο άρθρο (3/4/2020)

Δείτε το εντυπωσιακό VW T2 εν δράση, που μάλιστα μπορεί να κινηθεί νόμιμα στον δρόμο (ΗΠΑ γαρ…)!

Ο κ. Perry Watkins είχε μια σαφέστατα διαφορετική άποψη αναφορικά με το τι σημαίνει ο όρος αναπαλαίωση για ένα Volkswagen T2, με έτος κατασκευής το 1958.
Παρά το γεγονός ότι φρόντισε να αναβαθμίσει πλήρως τόσο το αμάξωμα όσο και το εσωτερικό της καμπίνας, χωρίς αμφιβολία, η έξτρα… πινελιά που κάνει το «Oklahoma Willy» (όπως και ονόμασε τελικά το πόνημα του) είναι ένας κινητήρας «Viper 535» jet του 1978 από τη Rolls-Royce!
Η εν λόγω μονάδα ισχύος έχει συνολικό βάρος 2.993 κιλών και περισσότερα από δύο χρόνια προκειμένου να αναπαλαιωθεί και αυτή, με το αποτέλεσμα ωστόσο να κερδίζει τις εντυπώσεις καθώς, εκτός από την εκτεταμένη χρήση χρωμίου σε διάφορα τμήματα της, αποδίδει πλέον ισχύ 5.000 ίππων και θεωρητικά, μπορεί να προσφέρει στο VW T2 τελική ταχύτητα έως και 483 χλμ./ώρα, αν και σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη και εμπνευστή του εν λόγω εγχειρήματος: «… τα πράγματα αρχίζουν και γίνονται πραγματικά τρομαχτικά από τα 258 χλμν./ώρα και μετά…».
Καταλήγοντας αξίζει να αναφέρουμε πως, δεδομένου ότι το «California Willy» έχει διατηρήσει τον αρχικό κινητήρα του, διασφαλίζεται η δυνατότητα νόμιμης κυκλοφορίας του στον δρόμο…