Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης
Ηλιοπροστασία στο αυτοκίνητο

Ηλιοπροστασία στο αυτοκίνητο

34.518 Επισκέψεις στο άρθρο

Οι αντηλιακές μεμβράνες όχι μόνο βελτιώνουν την εμφάνιση του αυτοκινήτου σας, αλλά και συμβάλλουν στην οικονομία καυσίμου καθιστώντας ταυτόχρονα τη διαβίωση στην καμπίνα καλύτερη. Διαβάστε παρακάτω όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για αυτές, το πόσο θα σας κοστίσουν, πότε είναι νόμιμες και τι πρέπει να προσέξετε.

ILEP
ΔΡΥΜΟΝΙΤΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΙΚΕ

O ήλιος έχει αρχίσει να τσουρουφλίζει για τα καλά, που σημαίνει ότι πρέπει να πάρετε τα κατάλληλα μέτρα, για να μην… χύσετε κυβικά ιδρώτα πίσω από το τιμόνι. Ποια είναι αυτά; Πρώτα από όλα να κάνετε ένα τυπικό έλεγχο και συντήρηση του κλιματιστικού του αυτοκινήτου σας και στη συνέχεια να πάρετε κάποια extra μέτρα προστασίας τόσο για εσάς, όσο και την τσέπη σας. Και τι εννοούμε με αυτό; Να βάλετε αντηλιακές μεμβράνες στα τζάμια του αυτοκινήτου σας, αφού με αυτόν τον τρόπο η απόδοση του air condition θα ανέβει κατακόρυφα, την ώρα που η κατανάλωση καυσίμου θα μειωθεί δραστικά. Και το τελευταίο είναι πολύ σημαντικό, αφού όπως θα θυμάστε από το προηγούμενο καλοκαίρι, το κουμπί του air condition πλέον σκέφτεσαι αρκετά για να το πατήσεις… Παρακάτω, λοιπόν, ακολουθεί ένα αναλυτικό αφιέρωμα με όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις αντηλιακές μεμβράνες, τα πλεονεκτήματά τους, το κόστος αγοράς, τι πρέπει να προσέξετε, ποιο είναι το νομικό πλαίσιο, καθώς και τα είδη που υπάρχουν ώστε να κάνετε την καλύτερη επιλογή.

Κοινοποίησέ το »

Τέσσερις λόγοι για τους οποίους είναι χρήσιμες οι μεμβράνες!

Και όμως οι μεμβράνες μπορούν να παράσχουν επιπρόσθετη ασφάλεια. Από τα θραύσματα, αλλά και από έναν επίδοξο ληστή αφού θα το καθυστερήσουν ελάχιστα.

Και όμως οι μεμβράνες μπορούν να παράσχουν επιπρόσθετη ασφάλεια. Από τα θραύσματα, αλλά και από έναν επίδοξο ληστή αφού θα το καθυστερήσουν ελάχιστα.

Σημαντικός λόγος τοποθέτησης των αντηλιακών μεμβρανών είναι η βελτίωση της εμφάνισης. Να θυμίσουμε όμως πως πρέπει να τηρείται ο ΚΟΚ.

Σημαντικός λόγος τοποθέτησης των αντηλιακών μεμβρανών είναι η βελτίωση της εμφάνισης. Να θυμίσουμε όμως πως πρέπει να τηρείται ο ΚΟΚ.

  • Και όμως οι μεμβράνες μπορούν να παράσχουν επιπρόσθετη ασφάλεια. Από τα θραύσματα, αλλά και από έναν επίδοξο ληστή αφού θα το καθυστερήσουν ελάχιστα.
  • Σημαντικός λόγος τοποθέτησης των αντηλιακών μεμβρανών είναι η βελτίωση της εμφάνισης. Να θυμίσουμε όμως πως πρέπει να τηρείται ο ΚΟΚ.

1. Προστατεύουν εσάς και τα πλαστικά
Οι αντηλιακές μεμβράνες προστατεύουν τους επιβάτες από τις υπεριώδεις ακτινοβολίες (UV) σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό (έως 99%). Είναι απαραίτητες σε όσους πάσχουν από δερματοπάθειες και οφθαλμολογικά νοσήματα. Πέρα όμως από τους επιβάτες, προστατεύουν και όλα τα πλαστικά και υφασμάτινα μέρη στο εσωτερικό, με αποτέλεσμα να παραμένουν αναλλοίωτα, χωρίς να «ξεραθούν», παρουσιάζοντας ενοχλητικούς τριγμούς.
2. Μειώνουν την κατανάλωση, αυξάνουν την απόδοση
Χάρη στις αντηλιακές μεμβράνες, το κλιματιστικό δουλεύει καλύτερα και πιο αποδοτικά, με αποτέλεσμα την εξοικονόμηση καυσίμου. Επίσης, δεν «πυρώνει» όταν έχετε σταθμεύσει κάπου για πολύ ώρα, με αποτέλεσμα και πιο γρήγορα η θερμοκρασία της καμπίνας να πέσει και η διαβίωση να είναι πιο ανθρώπινη.
3. «Θωρακίζουν» από τους κλέφτες
Οι αντηλιακές μεμβράνες, όταν τοποθετούνται στο αυτοκίνητο, γίνονται ένα σώμα με τα κρύσταλλα. Έτσι, εκτός από το να εξασφαλίζεται η μεγαλύτερη διάρκεια ζωής τους, «θωρακίζονται» και τα κρύσταλλα του οχήματος. Οπότε, αν κάποιος προσπαθήσει να διαρρήξει ένα αυτοκίνητο σπάζοντάς του κάποιο τζάμι, τα κομμάτια θα μείνουν σταθερά στη θέση τους, με αποτέλεσμα να αυξηθεί ο χρόνος τον οποίο χρειάζεται για να ολοκληρώσει αυτή την παράνομη πράξη. Σε περίπτωση ατυχήματος, αν σπάσει κάποιο κρύσταλλο, τα κομμάτια του δε θα διασκορπιστούν στο εσωτερικό του αυτοκινήτου χάρη στην αντηλιακή μεμβράνη, αποφεύγοντας τον τραυματισμό κάποιου επιβάτη.
4. Ομορφαίνουν
Ένας από τους σημαντικούς λόγους αγοράς των αντηλιακών μεμβρανών είναι η βελτίωση της εξωτερικής εμφάνισης. Πολλοί είναι αυτοί που προχωρούν στην τοποθέτησή τους, αποσκοπώντας στην «ξεχωριστή» αισθητική του οχήματός τους. Σε αυτήν την περίπτωση, η πιο συνηθισμένη επιλογή είναι οι αρκετά σκουρόχρωμες αντηλιακές μεμβράνες, με αποτέλεσμα όμως να περιορίζεται η ασφάλεια για χάρη της εμφάνιση. Για αυτό σε αυτό το σημείο θα πρέπει να αναφέρουμε πως πρέπει να τηρούν ότι ορίζεται από τον ΚΟΚ.

Πότε οι αντιηλιακές μεμβράνες είναι νόμιμες;

Το πρόστιμο για την χρήση παράνομων αντηλιακών μεμβρανών ανέρχεται στα 80 ευρώ. Για αυτό επιλέξετε έναν επώνυμο κατασκευαστή ώστε να είστε νόμιμοι.

Το πρόστιμο για την χρήση παράνομων αντηλιακών μεμβρανών ανέρχεται στα 80 ευρώ. Για αυτό επιλέξετε έναν επώνυμο κατασκευαστή ώστε να είστε νόμιμοι.

    Στην παράγραφο 7 του άρθρου 81 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Τα διαφανή μέρη των αυτοκινήτων, οχημάτων και των ρυμουλκούμενων, τα οποία αποτελούν τμήμα του αμαξώματος αυτών, περιλαμβανομένου και του ανεμοθώρακα καθώς και οποιουδήποτε εσωτερικού χωρίσματος, επιβάλλεται να είναι κατασκευασμένα κατά τρόπο ώστε, αφενός μεν, σε περίπτωση θραύσης τους, ο κίνδυνος τραυματισμού προσώπων να μειώνεται στο ελάχιστο, αφετέρου δε να είναι ορατός, τόσο ο οδηγός, όσο και οι επιβαίνοντες αυτού. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Μεταφορών και Επικοινωνιών και Δημόσιας Τάξης, καθορίζονται οι προδιαγραφές των μεμβρανών που επιτρέπεται να επικολλώνται στα παράθυρα πίσω από τη θέση του οδηγού - συνοδηγού, όταν το αυτοκίνητο διαθέτει δεξιό καθρέπτη, καθώς και οι περιπτώσεις εκείνες που για ιατρικούς λόγους επιτρέπεται η επικόλληση μεμβρανών σε όλα τα παράθυρα του αυτοκινήτου. Ειδικότερα, τα διαφανή μέρη του ανεμοθώρακα πρέπει να είναι κατασκευασμένα από τέτοια ύλη, ώστε:
    α) η διαφάνεια του ανεμοθώρακα να μην ελαττώνεται με την πάροδο του χρόνου.
    β) να μην παραμορφώνουν τις εικόνες των αντικειμένων που φαίνονται δια μέσου του ανεμοθώρακα.
    γ) σε περίπτωση θραύσης τους, ο οδηγός να έχει ικανή καθαρή θέα της οδού.
    Συμπληρωματικά ο νομοθέτης αναφέρει στο ίδιο άρθρο πως «Απαγορεύεται η τοποθέτηση ή ανάρτηση μπροστά ή πίσω από τον ανεμοθώρακα, ως και η επικόλληση σε αυτόν αντικειμένων που περιορίζουν την ορατότητα του οδηγού. 

    Πόσο κοστίζουν;

    Οι επώνυμες αντηλιακές μεμβράνες αντικαθίστανται χωρίς κόστος (εφΆ όρου ζωής) σε περίπτωση αστοχίας υλικού, ενώ περιλαμβάνουν και βεβαίωση για το ΚΤΕΟ.

    Οι επώνυμες αντηλιακές μεμβράνες αντικαθίστανται χωρίς κόστος (εφΆ όρου ζωής) σε περίπτωση αστοχίας υλικού, ενώ περιλαμβάνουν και βεβαίωση για το ΚΤΕΟ.

      Το κόστος για την τοποθέτηση αντιηλιακών μεμβρανών ξεκινά από τα 100 ευρώ, με την όποια διαφορά συναντήσετε στις τιμές ανά επαγγελματία να έγκειται στο μέγεθος του αυτοκινήτου. Διαφορετικές τιμές δίνονται για 3θυρα, για 5θυρα και άλλες για SUV. Η τοποθέτηση γίνεται πάντα αυθημερόν.
      ΠΡΟΣΟΧΗ. Με μια επώνυμη εταιρεία έχετε εγγύηση εφ Άόρου ζωής, ενώ αν επιλέξετε μια φθηνή μάρκα ή μια σε προφορά, συνήθως δίνεται εγγύηση τριών ετών. Οπότε ελέγξτε προσεκτικά τη διάρκεια της εγγύησης και τις προδιαγραφές των μεμβρανών.

      Τι να προσέξετε κατά την αγορά

      Μην αγοράζετε αντηλιακές μεμβράνες χωρίς την ένδειξη CE. Υπάρχει το ενδεχόμενο αντί 
να προστατέψουν, να δημιουργήσουν προβλήματα.

      Μην αγοράζετε αντηλιακές μεμβράνες χωρίς την ένδειξη CE. Υπάρχει το ενδεχόμενο αντί να προστατέψουν, να δημιουργήσουν προβλήματα.

        Μεμβράνη με μεμβράνη διαφέρει. Για αυτό και πρέπει να γνωρίζετε τα είδη και τα πλεονεκτήματα του κάθε είδους πριν προχωρήσετε στην τελική αγορά. Έτσι, λοιπόν, τα βασικά ήδη των αντηλιακών μεμβρανών είναι:
        - Οι συμβατικές μεμβράνες, που λειτουργούν με την διαδικασία αυξημένης απορρόφησης της ενέργειας από το κρύσταλλο. Το χρώμα της μεμβράνης απορροφά την ηλιακή ενέργεια και την διαχέει ομοιόμορφα πάνω στο κρύσταλλο, μην επιτρέποντας την μετάδοση της θερμότητας μέσα στο αυτοκίνητο.
        - Γενικά οι συμβατικές μεμβράνες έχουν χαμηλά επίπεδα αντανάκλασης της ενέργειας, ενώ το χρώμα τους μπορεί να αλλάξει ή να αδυνατίσει με το πέρασμα του χρόνου.
        - Οι αντανακλαστικές μεμβράνες, που είναι ένας τύπος μεμβρανών όπου έχουν με ακρίβεια τοποθετηθεί ειδικά μεταλλικά στοιχεία. Αυτά τα στοιχεία δεν είναι ορατά με το μάτι. Τα μεταλλικά στοιχεία πάνω στην μεμβράνη αυξάνουν πολύ την αντανάκλαση της ηλιακής ενέργειας. Γενικά, οι αντηλιακές μεμβράνες με μεταλλικά στοιχεία έχουν μια γυαλιστερή εμφάνιση και ελαφρώς καθρεφτίζουν. Επίσης υπάρχει περίπτωση τα ηλεκτρομαγνητικά σήματα (κινητό, ραδιόφωνο, GPS) να επηρεαστούν λόγω ακριβώς της παρουσίας των μεταλλικών στοιχείων.
        - Οι υβριδικές μεμβράνες, που συνδυάζουν τα χαρακτηριστικά και των παραπάνω τύπων. Αντανακλούν την ηλιακή ενέργεια, έχουν χαμηλά επίπεδα μείωσης του ορατού φωτός και όμορφη εμφάνιση.
        - Μεμβράνες με νανο-σωματίδια του άνθρακα. Αυτού του τύπου οι μεμβράνες έχουν μια ξεχωριστή και μοναδική κατασκευαστική δομή όπου χρησιμοποιούνται ανεπτυγμένες τεχνολογικά πλατφόρμες για να ενσωματωθούν νανο-σωματίδια του άνθρακα μέσα στον πολυεστέρα ενώ αυτός είναι ακόμα ρευστός. Έτσι, αντί να χρησιμοποιείται χρώμα ή μεταλλικά στοιχεία πάνω στην μεμβράνη, το χρώμα και όλα τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά των αντηλιακών μεμβρανών χτίζονται μέσα στον πολυεστέρα. Έτσι επιτυγχάνεται η απόδοση και η αποτελεσματικότητα των αντανακλαστικών μεμβρανών χωρίς να χρησιμοποιούνται μεταλλικά στοιχεία. 

        Συνήθεις Ερωτήσεις

        Συνήθεις Ερωτήσεις

          >> Μπορώ να τοποθετήσω αντιηλιακές μεμβράνες μόνος μου;
          Σε καμία περίπτωση δεν το συνιστούμε. Εμπιστευθείτε καλύτερα τα χέρια των ειδικών.
          >> Πόσος χρόνος χρειάζεται;
          Η τοποθέτηση γίνεται αυθημερόν, όμως χρειάζονται περίπου 3 ημέρες. Πιο συγκεκριμένα, οι αντηλιακές μεμβράνες τοποθετούνται χρησιμοποιώντας ένα ειδικό διάλυμα σαπουνόνερου. Και παρότι το μεγαλύτερο μέρος αυτού αφαιρείται κατά την διαδικασία της εφαρμογής, κάποια πολύ μικρή ποσότητα παραμένει ανάμεσα στην μεμβράνη και το κρύσταλλο. Το παραμένον διάλυμα πρέπει να εξατμιστεί τελείως προκειμένου η κόλλα της μεμβράνης να αρχίζει να ωριμάζει. Η εξάτμιση μπορεί να διαρκέσει έως και 3 μέρες ανάλογα με τον τύπο της μεμβράνης και τις καιρικές συνθήκες.
          >> Πως καθαρίζονται;
          Εφόσον το διάλυμα έχει πλήρως στεγνώσει (μετά από περίπου 3 μέρες), μπορείτε να πλύνετε τις αντηλιακές μεμβράνες χρησιμοποιώντας κοινά οικιακά καθαριστικά με ένα μαλακό καθαρό πανί μικροϊνών. Προσοχή, ορισμένα καθαριστικά της αγοράς περιέχουν μικρούς λειαντικούς κόκκους (σαν αυτούς που έχουν τα γυαλόχαρτα) που μπορεί να χαράξουν και να καταστρέψουν την μεμβράνη.
          >> Ποια σκουρότητα μεμβράνης να επιλέξω;
          Κάθε μια από τις αντηλιακές μεμβράνες είναι διαφορετική και συνδυάζει 3 βασικά χαρακτηριστικά: Διαπερατότητα Ορατού Φωτός (VLT), Μείωση Θερμότητας και Αντανάκλαση. Δεν σημαίνει απαραίτητα ότι όσο πιο σκούρο το χρώμα της μεμβράνης, τόσο το καλύτερο για εσάς. Το σημαντικότερο είναι να επιλέξετε την μεμβράνη με τα χαρακτηριστικά που ταιριάζουν στις δικές σας ανάγκες.  

          Από τι αποτελούνται;

          Από τι αποτελούνται;

            Αν δείτε από κοντά μία αντηλιακή μεμβράνη, θα παρατηρήσετε ότι το πάχος της είναι ιδιαίτερα μικρό. Όμως, όσο κι αν σας φαίνεται παράξενο, μέσα σε αυτή τη λεπτή επιφάνεια υπάρχουν επιμέρους στρώματα, τα οποία συμβάλουν κυρίως στην προστασία από τις βλαβερές ακτίνες του ηλίου.
            Επιπλέον, εκτός από τις διάφορες διάφανες μεμβράνες, διαθέτουν και μία επίστρωση τιτανίου ή αλουμινίου, η οποία είναι υπεύθυνη για την αντανάκλαση της ηλιακής ακτινοβολίας.
            Επίσης, υπάρχει και μία αντι-χαρακτική επίστρωση, η οποία προστατεύει τις μεμβράνες από γρατσουνιές.
            Τέλος, ο καθορισμός του χρώματος κάθε μεμβράνης καθορίζεται από μία επίστρωση που υπάρχει ενδιάμεσα όλων των παραπάνω. Όλες οι μεμβράνες προσφέρουν αρκετά υψηλή προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία, ενώ από χρώμα σε χρώμα διαφέρει η μείωση της ηλιακής θερμότητας στο εσωτερικό του αυτοκινήτου.

            Οι μεμβράνες δεν είναι μόνο για τα τζάμια!

            Οι μεμβράνες δεν είναι μόνο για τα τζάμια!

              Εκτός από τις αντηλιακές μεμβράνες που τοποθετούνται στα τζάμια, η νέα μόδα στην αγορά είναι το car wrapping, δηλαδή οι μεμβράνες που τοποθετούνται στο αμάξωμα.
              Πρόκειται για μία ιδανική επιλογή όταν θέλετε να αλλάξετε το χρώμα του αυτοκινήτου σας, μιας και με αυτό τον τρόπο θα το μεταμορφώσετε και θα το κάνετε να δείχνει σαν καινούριο. Βέβαια, πέρα από το αισθητικό κομμάτι, οι
              μεμβράνες αυτές είναι και ανθεκτικές σε γρατζουνιές, άρα θα δείχνει το μοντέλο
              συνεχώς σαν καινούριο. Και αν τις βαρεθείτε, τότε οι μεμβράνες αυτές αφαιρούνται εύκολα, ώστε να επιλέξετε το νέο look που θα ταιριάζει στο αυτοκίνητό σας. Μάλιστα, μπορείτε να επιλέξετε και μεμβράνες με διάφορα σχέδια εξατομικεύοντας έτσι ακόμη περισσότερο το αυτοκίνητό σας. Όσο, τέλος για την συντήρηση μετά την τοποθέτηση; Δεν απαιτείται κάτι το ιδιαίτερο μιας και οι μεμβράνες αυτές είναι σχεδιασμένες έτσι ώστε να πλένονται έτσι ακριβώς όπως το χρώμα.
              Και για τους επαγγελματίες της αγοράς, το car wrapping τους εξυπηρετεί και με έναν ακόμα τρόπο. Πάνω στο επαγγελματικό τους όχημα μπορούν να τοποθετήσουν προωθητικά αυτοκόλλητα της εταιρείας τους, αλλά και των προϊόντων που εμπορεύονται κι έτσι το αυτοκίνητό τους να λειτουργεί σαν κινητή διαφήμιση. Εύκολος και οικονομικός τρόπος για να προωθήσει
              κάποιος τη δουλειά του. 

              Κοινοποίησέ το »

              προϊοντα αυτοκινητου - ΜΕΜΒΡΑΝΕΣ

              • ΜΟΥΣΑΜΑΣ EXPRESS

                ΜΟΥΣΑΜΑΣ EXPRESS

                Η ΜΟΥΣΑΜΑΣ EXPRESS δραστηριοποιείται απο το 2002 σε μουσαμάδες φορτηγών, επιγραφές και ψηφιακές εκτυπώσεις μεγάλων διαστάσεων με μηχανές τελευταίας τεχνολογίας, ρολού, τύπου ενιαίας εκτύπωσης 6χρωμα υδροδιαλυτά μελάνια τύπου eco solvent σε ποιότητα ανάλυσης έως και 1440.dpi.
                 210 5570000 Περισσότερα