Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης
Θες περισσότερη οικονομία; Πρόσεχε τον καταλύτη!

Θες περισσότερη οικονομία; Πρόσεχε τον καταλύτη!

3.657 Επισκέψεις στο άρθρο

Δες τώρα τι προκαλεί φθορά στον καταλύτη σου, τι προβλήματα δημιουργούνται από αυτήν, και πως μπορείς να την περιορίσεις!

ΧΑΡ. ΖΕΡΒΟΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.
ΤΟΨΗΣ Α.Ε.

Προσοχή στις απότομες αλλαγές θερμοκρασίας!

Κοινοποίησέ το »


Οι απότομες αλλαγές θερμοκρασίας είναι μία από τις βασικές αιτίες που φθείρουν πρόωρα τον καταλύτη. Οι θερμοκρασίες που αναπτύσσονται φτάνουν και τους 800 βαθμούς Κελσίου. Αν το αυτοκίνητο για παράδειγμα περάσει από νερά, η απότομη αλλαγή θερμοκρασίας θα τον βλάψει.

Επιπλέον αν μετά από μεγάλη διαδρομή -όταν ο καταλύτης έχει υπερθερμανθεί- σβήσουμε αμέσως τον κινητήρα, η θερμοκρασία του καταλύτη πέφτει απότομα με αποτέλεσμα την πρόωρη φθορά.

Κάτι ακόμα που πρέπει να προσέξετε είναι η οδήγησή σας. Λόγω θέσης, αποτελεί τμήμα του συστήματος εξάτμισης στο κάτω μέρος του αμαξώματος, είναι ευάλωτος σε χτυπήματα. Έτσι ένα χτύπημα στην εξάτμιση μπορεί επίσης να συμβάλλει στη μη ορθή λειτουργία του.

Η αλλαγή ή η κακή ρύθμιση του συστήματος τροφοδοσίας καυσίμου μπορεί επίσης να προκαλέσει φθορά, αφού αλλάζει την ενδεδειγμένη αναλογία του μείγματος αέρα-καυσίμου.

Επιπροσθέτως όταν κινούμαστε με σχεδόν άδειο ρεζερβουάρ η ακανόνιστη παροχή καυσίμου επίσης αλλάζει την ενδεδειγμένη αναλογία του μείγματος αέρα - καυσίμου.

Τέλος η προσπάθεια- πάνω από 4-5 φορές- να βάλουμε εμπρός τον κινητήρα θα προκαλέσει πρόβλημα στον καταλύτη γιατί περνάει άκαυτη βενζίνη στην εξάτμιση.

Κοινοποίησέ το »

προϊοντα αυτοκινητου - ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

  • PAPALOUKAS EXHAUST

    PAPALOUKAS EXHAUST

    Για εξατμίσεις φορτηγών, μηχανημάτων, πούλμαν και Ι.Χ εμπιστευτείτε την PAPALOUKAS EXHAUST. Με εμπειρία, τεχνογνωσία και άρτια καταρτισμένο προσωπικό, η εταιρεία με έδρα τον Ασπρόπυργο αναλαμβάνει ότι έχει να κάνει με την εξάτμιση και τον καταλύτη του φορτηγού σας.
     2105590860 Περισσότερα