Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης
Μια απλή επίσκεψη σε ένα εξειδικευμένο συνεργείο, για έναν γρήγορο έλεγχο, μερικές μικρο-επισκευές και μια καλή συντήρηση μετά τις διακοπές, θα σας κοστίσει ένα μικρό ποσό τώρα, αλλά θα εξοικονομήσετε

Μια απλή επίσκεψη σε ένα εξειδικευμένο συνεργείο, για έναν γρήγορο έλεγχο, μερικές μικρο-επισκευές και μια καλή συντήρηση μετά τις διακοπές, θα σας κοστίσει ένα μικρό ποσό τώρα, αλλά θα εξοικονομήσετε πολλά αργότερα.

Γλιτώστε ταλαιπωρίες και «τσάμπα» έξοδα

8.951 Επισκέψεις στο άρθρο

Τα ταξίδια που «φόρτωσαν» χλμ το αυτοκίνητο, το κακό καύσιμο που βάλατε στις διακοπές και οι λακκούβες που «πίεσαν» τις αναρτήσεις, είναι σημαντικοί λόγοι για έναν πρώτο έλεγχο στο συνεργείο.

ΠΑΣΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ - FRIGO PLUS
ΟΛΕΦΙΝΗ Α.Ε.Β.Ε.

Το καλοκαίρι πέρασε και η επιστροφή στη βάση μας και τη δουλειά, μας φέρνει όλους αντιμέτωπους με τις υποχρεώσεις της καθημερινότητας. Ειδικά όμως όσοι ταξιδέψατε με το αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια των διακοπών, πρέπει να προσθέσετε σε αυτές και μία ακόμα, ώστε να μην τη βρείτε μπροστά σας, το επόμενο διάστημα. Τα επιπλέον χιλιόμετρα των διακοπών είναι δεδομένο ότι επηρεάζουν την κατάσταση του αυτοκινήτου, ειδικά αν συνοδεύονται από διαδρομές σε ακατάλληλους δρόμους, της επαρχίας και των νησιών, αλλά και από κατανάλωση καυσίμου από πρατήρια αμφιβόλου ποιότητας.
Δεν είναι λίγες οι φορές που επιστρέφοντας από τέτοια ταξίδια, το αυτοκίνητό μας αρχίζει να βγάζει προβλήματα, εξαιτίας της κακής χρήσης, τα οποία φυσικά, αν δεν προσεχθούν μπορούν να γίνουν ακόμη μεγαλύτερα, «χτυπώντας» και την τσέπη μας. Επομένως, είναι η κατάλληλη περίοδος για την πραγματοποίηση ενός προγραμματισμένου service, το οποίο θα συνδυαστεί και με τους απαραίτητους ελέγχους της καλής λειτουργίας του αυτοκινήτου σας, ενώ αν δεν έχετε συμπληρώσει τον υποδεικνυόμενο χρόνο ή τα χιλιόμετρα, μια απλή επίσκεψη στο συνεργείο της εμπιστοσύνης σας, για έναν γρήγορο έλεγχο, μερικές μικρο-επισκευές και μια καλή συντήρηση μετά τις διακοπές, θα σας κοστίσει ελάχιστα τώρα, αλλά θα εξοικονομήσετε πολλά αργότερα.

Κοινοποίησέ το »

Οι επιπτώσεις του κακού καυσίμου

Η χρήση νοθευμένου καυσίμου θα «βουλώσει» το φίλτρο βενζίνης και έπειτα τα μπεκ, «χτυπώντας» τελικά και την τρόμπα βενζίνης.

Η χρήση νοθευμένου καυσίμου θα «βουλώσει» το φίλτρο βενζίνης και έπειτα τα μπεκ, «χτυπώντας» τελικά και την τρόμπα βενζίνης.

    Ένα από τα πιο συνήθη προβλήματα των διακοπών, είναι ότι αναγκαζόμαστε να βάζουμε βενζίνη και πετρέλαιο σε πρατήρια αμφιβόλου ταυτότητας και ποιότητας, με αποτέλεσμα οι πιθανότητες για κακό καύσιμο να αυξάνονται. Η χρήση του μάλιστα είναι αρκετά επικίνδυνη και για τη μελλοντική λειτουργία του αυτοκινήτου, αφού μπορεί να πλήξει διάφορα εξαρτήματά του. Ειδικά στους πετρελαιοκινητήρες, τα μπεκ, η αντλία υψηλής πίεσης και το φίλτρο παρακράτησης σωματιδίων (DPF), είναι ιδιαίτερα ευάλωτα στο κακό καύσιμο και η αντικατάστασή τους κοστίζει ακριβά. Σημαντικό είναι το πρόβλημα όμως και για τους σύγχρονους βενζινοκινητήρες, αφού το νοθευμένο καύσιμο αρχικά θα «βουλώσει» το φίλτρο βενζίνης, έπειτα τα μπεκ και στη συνέχεια θα επέλθει η φθορά στην τρόμπα βενζίνης. 
    Μια έγκαιρη και απλή αλλαγή φίλτρου λοιπόν, μπορεί να σας γλιτώσει από πολλά περιττά έξοδα.

    Οι λακκούβες κάνουν τη ζημιά

    Το πρώτο σημείο του αυτοκινήτου που καταπονείται περισσότερο κατά τη σκληρή χρήση και από την ακαταλληλότητα των δρόμων, είναι τα αμορτισέρ.

    Το πρώτο σημείο του αυτοκινήτου που καταπονείται περισσότερο κατά τη σκληρή χρήση και από την ακαταλληλότητα των δρόμων, είναι τα αμορτισέρ.

      Η οδήγηση σε ακατάλληλους επαρχιακούς δρόμους, γεμάτους λακκούβες, σαμαράκια, λάσπες και ό,τι άλλο μπορεί να κληθούμε να αντιμετωπίσουμε, αποτελεί συχνό φαινόμενο κατά τη διάρκεια των διακοπών και ειδικά αν δεν γνωρίζουμε τους δρόμους, το ενδεχόμενο να δημιουργήσουμε κάποιο πρόβλημα στο αυτοκίνητο, γίνεται πιο πιθανό. Το πρώτο και σημαντικότερο σημείο που καταπονείται περισσότερο κατά τη σκληρή χρήση είναι τα αμορτισέρ αλλά και τα ελαστικά τμήματα στα ψαλίδια. Ειδικά οι αναρτήσεις όμως που καταπονούνται έτσι κι αλλιώς, συνέχεια και με κάθε χιλιόμετρο που διανύουμε, μπορούν ακόμη και να καταστραφούν σε μια μεγάλη λακκούβα που δεν θα προσέξουμε στο δρόμο, αλλά και η σταδιακή επιβάρυνσή τους, είναι εξίσου ανησυχητική αν αναλογιστούμε ότι και το κόστος για την αντικατάστασή τους, είναι αρκετά υψηλό. Σε αντίθεση με τον κινητήρα, στον οποίο αλλάζουμε λάδια και κάνουμε σέρβις για να διατηρήσουμε τη λειτουργία και την απόδοσή του σε βάθος χρόνου, τα αμορτισέρ είναι κλειστά συστήματα με πεπερασμένη διάρκεια ζωής, όπως και τα ελατήρια που τα συνοδεύουν. Έτσι και όσο οι καταπονήσεις αυξάνονται γεωμετρικά με τα φορτία που μεταφέρουμε, τον αριθμό των επιβατών που έχουμε και τις λακκούβες και τους κακοτράχαλους δρόμους στους οποίους κινούμαστε, τόσο περισσότερο φθείρονται.
      Με δεδομένο λοιπόν, ότι η καλή λειτουργία της ανάρτησης αποτελεί σημαντικό παράγοντα  και στην οδική συμπεριφορά του οχήματος, τόσο στην ασφάλεια όσο και στην άνεση, ο τακτικός έλεγχος της καλής λειτουργίας του, προλαμβάνει σημαντικά προβλήματα.

      Προσοχή στο παρκάρισμα!
      Ένα σημείο που κάνει τα αμορτισέρ του αυτοκινήτου μας να «υποφέρουν» είναι τα πεζοδρόμια, όταν από λανθασμένες κινήσεις στο παρκάρισμα, ο τροχός του αυτοκινήτου μας μπορεί να χτυπήσει με δύναμη πάνω σε αυτά. Καλό λοιπόν είναι, όταν δυσκολευόμαστε, να κατεβάζουμε το κρύσταλλο του δεξιού καθρέπτη, έτσι ώστε να βλέπουμε την απόσταση που έχει το τροχός μας από αυτά.

      Τα λάδια προστατεύουν τον κινητήρα

      Στα παλαιότερης τεχνολογίας 
αυτοκίνητα, η αλλαγή λιπαντικού γίνεται κάθε 7.500-10.000 χλμ, ενώ στα νέας τεχνολογίας, 
μια φορά το χρόνο.

      Στα παλαιότερης τεχνολογίας αυτοκίνητα, η αλλαγή λιπαντικού γίνεται κάθε 7.500-10.000 χλμ, ενώ στα νέας τεχνολογίας, μια φορά το χρόνο.

        Ένα από τα πρώτα σημεία ελέγχου είτε πριν τα ταξίδια, είτε μετά από αυτά, θα πρέπει να είναι τα λάδια του αυτοκινήτου. Από τη σωστή λίπανση εξαρτάται εν πολλοίς και η σωστή λειτουργία και η μακροζωία του κινητήρα, την ώρα που συμβάλλει επιπλέον, τόσο στην οικονομία καυσίμου, όσο και στην μείωση των εκπομπών ρύπων. Τα λάδια επηρεάζονται από τη θερμοκρασία, αλλά και από το σταμάτα – ξεκίνα του αυτοκινήτου, το οποίο ειδικά στις πόλεις και δη στην Αθήνα, είναι διαρκές. Η κατάσταση των λαδιών, όμως, χειροτερεύει περισσότερο, από τις προσμίξεις στο θάλαμο καύσης, τον οποίο το λάδι καθαρίζει σε κάθε ανέβασμα του πιστονιού. Έτσι καθώς τα χιλιόμετρα μαζεύονται, το λάδι μαυρίζει και σταδιακά χάνει τα χαρακτηριστικά λειτουργίας του, ενώ η κατανάλωση του αυτοκινήτου αυξάνεται, όπως και οι εκπομπές ρύπων, με αποτέλεσμα να χρειάζεται αντικατάσταση. Ούτως η άλλως, η διάρκεια ζωής του κάθε λιπαντικού είναι ορισμένη και ορίζεται από τον κατασκευαστή του και στη συνέχεια από τον κατασκευαστή του αυτοκινήτου, ο οποίος γνωρίζει τις αντοχές και τις καταπονήσεις που δέχεται το μηχανικό σύνολο. Στα παλαιότερης τεχνολογίας αυτοκίνητα, η αλλαγή λιπαντικού γίνεται κάθε 7.500-10.000 χλμ. Στα νέας τεχνολογίας μια φορά το χρόνο.
        Σε κάθε περίπτωση όμως και ειδικά να το αυτοκίνητο έχει επιβαρυνθεί από έξτρα χιλιόμετρα και καύσιμο αμφιβόλου ποιότητας, θα πρέπει άμεσα να ελεγχθούν και τα λάδια, ώστε να μην «καούν». Επιβάλλεται λοιπόν επιβάλλεται λοιπόν, μία επίσκεψη σε κάποιον ειδικό, ο οποίος και θα ελέγξει τη στάθμη και την φθορά του λιπαντικού, ενώ αν το κρίνει απαραίτητο για την καλύτερη λειτουργία του κινητήρα, μπορεί να προχωρήσει και σε αλλαγή του φίλτρου για τυχόν υπολείμματα από το χρησιμοποιημένο λιπαντικό.

        Ξέρετε ότι…

        Ξέρετε ότι…

          …τα λιπαντικά των κινητήρων έχουν δύο βασικές λειτουργίες. Πρώτα από όλα λιπαίνουν, δηλαδή μειώνουν τις τριβές ανάμεσα στα κινούμενα μέρη του κινητήρα. Το λάδι δημιουργεί ένα φιλμ το οποίο εισχωρεί ανάμεσα στις δύο επιφάνειες, επιτρέποντάς τους παράλληλα την κίνηση, χωρίς όμως να έρχονται σε επαφή. 

          Η δεύτερη βασική λειτουργία που εξυπηρετεί το λιπαντικό, είναι η απαγωγή θερμότητας από τα τοιχώματα του κινητήρα. Το λάδι που ρέει εντός του κινητήρα πρέπει να είναι σε τέτοια κατάσταση, που η σύνθεσή του να μπορεί να αντέχει τις θερμοκρασίες λειτουργίας. 

          Περιορίστε τα έξοδα με σωστή συντήρηση

          Στο service δεν μετρά μόνο η άμεση εξοικονόμηση χρημάτων, αλλά και τι γίνεται σε βάθος χρόνου.

          Στο service δεν μετρά μόνο η άμεση εξοικονόμηση χρημάτων, αλλά και τι γίνεται σε βάθος χρόνου.

            Είτε έχουμε αντιληφθεί δυσλειτουργίες στο αυτοκίνητό μας κατά τη διάρκεια των ταξιδιών του καλοκαιριού και των διακοπών, είτε όχι, μία επίσκεψη στο συνεργείο της εμπιστοσύνης μας, αποδεικνύεται συχνά ευεργετική και για την τσέπη μας. Τα περιορισμένα οικονομικά δεδομένα των τελευταίων χρόνων της κρίσης, αποτρέπουν πολλούς από το συνεργείο, αφού ο περιορισμός των εξόδων για τη συντήρηση του αυτοκινήτου είναι λίγο πιο περίπλοκη κατάσταση. Μπορεί εκείνη τη στιγμή να καλείσαι να καταβάλεις ένα ποσό που θεωρητικά έχεις τη δυνατότητα να αποφύγεις, αλλά στην πραγματικότητα το μόνο που κάνεις είναι να μικραίνεις τα συνολικά έξοδά σου για το αυτοκίνητο. Κι αυτό γιατί στο service δεν μετρά μόνο η άμεση εξοικονόμηση χρημάτων, αλλά και τι γίνεται σε βάθος χρόνου και φυσικά, η διατήρηση του πιο σημαντικού στοιχείου για κάθε οδηγό, της ασφάλειας του αυτοκινήτου του και κατ΄επέκταση της ίδιας του της ζωής. Σε συνδυασμό μάλιστα με τις μειώσεις τιμών και μία σειρά από προσφορές και εκπτώσεις στα περισσότερα εξειδικευμένα συνεργεία, μπορείτε πλέον να κάνετε ένα πιο οικονομικό service, το οποίο όμως θα είναι παράλληλα και ποιοτικό, σε βαθμό που να μπορεί να εγγυηθεί την καλή κατάσταση του αυτοκινήτου και στο προσεχές μέλλον, γλιτώνοντας σας από περιττά και σε πολλές περιπτώσεις «αβάσταχτα», έξοδα.
            Αφού επιστρέψατε από τις διακοπές λοιπόν, χωρίς σοβαρά προβλήματα για το αυτοκίνητό σας, φροντίστε να επιβεβαιώσετε αλλά και να διατηρήσετε την καλή κατάστασή του και κατά τη διάρκεια της νέας σεζόν, αποφεύγοντας δυσάρεστες εκπλήξεις που θα σας βγάλουν και εκτός προϋπολογισμού.

            Tip

            Tip

              Αφού επιστρέψετε από τις διακοπές και πριν επισκεφθείτε ένα συνεργείο της εμπιστοσύνης σας, πάρτε ένα χαρτί και καταγράψτε αναλυτικά, τα τυχόν προβλήματα που αντιμετωπίσατε ή διαπιστώσατε κατά τη διάρκεια της οδήγησης στο ταξίδι σας. Θα σας βοηθήσει να μην ξεχάσετε τίποτα και όταν το παραδώσετε στο μηχανικό που θα ασχοληθεί με το αυτοκίνητό σας, αυτός θα έχει άμεσα μία πλήρη εικόνα, ώστε να γλιτώσετε χρόνο, αλλά και να ενημερωθείτε κατόπιν από αυτόν, με κάθε λεπτομέρεια, για το τι έφταιξε, αλλά και τις επιδιορθώσεις που έγιναν, ώστε να αντιμετωπιστούν. Έτσι, θα είστε ξέγνοιαστος και θα νιώθετε πιο ασφαλής στο δρόμο.

              Κοινοποίησέ το »

              προϊοντα αυτοκινητου - ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ

              • ΡΕΚΤΙΦΙΕ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

                ΡΕΚΤΙΦΙΕ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

                Η επιχείρηση "Ρεκτιφιέ Ηλιόπουλος Νίκος" με περισσότερα από 80 χρόνια εμπειρίας στο χώρο είναι στη διάθεση σας για να λύσει κάθε πρόβλήμα της μηχανής του οχήματος σας. Ξεκίνησε το 1940 στη περιοχή του Βοτανικού και τώρα μπορείτε να τους βρείτε στον Πειραιά.
                 2104962164 Περισσότερα
              • ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΠΡΟΙΣΚΟΣ Ε.Ε. (ΠΑΣΧΑΛΗΣ)

                ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΠΡΟΙΣΚΟΣ Ε.Ε. (ΠΑΣΧΑΛΗΣ)

                Το συνεργείο DAF SERVICE PASCHALIS με έδρα στον Ασπρόπυργο Αττικής είναι επίσημος επισκευαστής της «ERGOTRAK AE» , αποτελεί συνέχεια της επιχείρησης του κύριου «ΠΑΣΧΑΛΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ», η οποία δραστηριοποιείται από το 1987 σε υπηρεσίες συντήρησης και επισκευής φορτηγών αυτοκινήτων καθώς και στην χονδρική πώληση ανταλλακτικών.
                 210 5570960, 2105572197 Περισσότερα
              • Ρεκτιφιέ Φλόγα

                Ρεκτιφιέ Φλόγα

                Η εταιρεία Ρεκτιφιέ Φλόγα παρέχει πλήρη εξυπηρέτηση σε όλους τους κινητήρες και μηχανήματα. Με την υψηλή εμπειρία και τις νέες τους εγκαταστάσεις, διασφαλίζουν ότι κάθε ρεκτιφιέ πραγματοποιείται με ακρίβεια και αξιοπιστία, εξυπηρετώντας τις ανάγκες των πελατών τους.
                 210 345 6626 Περισσότερα
              • Σούστες ο Ντίνος

                Σούστες ο Ντίνος

                Η επιχείρηση "Ο ΝΤΙΝΟΣ" από το 1955 έως σήμερα, εξοπλίζεται με μηχανήματα νέας τεχνολογίας ώστε να καλύπτει όλο και περισσότερες ανάγκες των οχημάτων σας. Συνεργάζονται με τους μεγαλύτερους κατασκευαστές ανταλλακτικών βαρέων οχημάτων.
                 2104206122, 6978117930 (Γιώργος), 6978117932 (Ντίνος) Περισσότερα
              • Ρεκτιφιέ ΓΕΜ

                Ρεκτιφιέ ΓΕΜ

                Ρεκτιφιέ ΓΕΜ εξειδικευμένο συνεργείο στον Βοτανικό. Η Ρεκτιφιέ ΓΕΜ είναι μία εταιρεία με υψηλό τεχνικό know how η οποία πρωταγωνιστεί στον κλάδο της ανακατασκευής κινητήρα για περισσότερο από 5 δεκαετίες.
                 21 0346 3450 Περισσότερα
              • ΚOYΒAΡΑΣ MOTOR CITY

                ΚOYΒAΡΑΣ MOTOR CITY

                Expert που μιλάει την γλώσσα, της καλής συντήρησης επαγγελματικών και ΙΧ οχημάτων! Αν και όταν αντιμετωπίζεις κάποιο πρόβλημα με το αυτοκίνητο-εργαλείο σου, χρειάζεσαι καλή συμβουλευτική (τι να κάνεις, πως, πόσο). Ένας Top expert (με εμπειρία και know how θα σού γλιτώσει χρόνο και χρήμα). Μία επιχείρηση που δίνει ΛΥΣΕΙΣ (στο θέμα αυτό) είναι η Motor City!
                 2103423672 Περισσότερα
              • Μανωλάς Βασίλης

                Μανωλάς Βασίλης

                Oι πελάτες του συνεργείου Μανωλάς Βασίλης, επί σειρά ετών, γνωρίζουν την ποιότητα των υπηρεσιών του. Γνωρίζουν πως ότι χρειαστούν θα γίνει σωστά (χωρίς προχειροδουλειές). Με έμπειρους και ειδικά εκπαιδευμένους τεχνικούς. Με πλήρη εξοπλισμό, εργαλεία και συστήματα διάγνωσης (ΧΕΝΤRY και AUTOCOM και για Ι.Χ.)
                 210 4200093 - 6936741513 Περισσότερα
              • ΑΦΟΙ ΔΗΜΟΚΑ

                ΑΦΟΙ ΔΗΜΟΚΑ

                Η εταιρεία «ΑΦΟΙ ΔΗΜΟΚΑ» προσφέρει ολοκληρωμένη τεχνική υποστήριξη για λεωφορεία, είτε αυτό είναι service, είτε είναι η εύρεση ανταλλακτικών, γνήσιων ή μεταχειρισμένων. Επιπλέον, είναι η επίσημη εταιρία-αντιπρόσωπος της γνωστής βελγικής VanHool στην Ελλάδα.
                 2103460288 Περισσότερα
              • Original Ρεκτιφιέ

                Original Ρεκτιφιέ

                Original ρεκτιφιέ για κάθε είδους βελτίωση και εξέλιξη όλων των κινητήρων. Γιατί εκεί ξέρεις πως το όχημα σου είναι στα σωστά -επαγγελματικά- χέρια, γιατί ξέρουν πως να κάνουν την δουλειά που χρειάζεσαι και σε συμβουλεύουν για το τι είναι καλύτερο να γίνει, ούτως ώστε ο κινητήρας του οχήματος σου να είναι ξανά σαν καινούριος.
                 2104123504 Περισσότερα
              • KARSOU BRAKE SOLUTIONS

                KARSOU BRAKE SOLUTIONS

                Η εταιρεία KARSOU BRAKE SOLUTIONS δραστηριοποιείται στην επισκευή και τοποθέτηση συστημάτων πέδησης, επιβράδυνσης, έλξης και ανάρτησης, στον τομέα μηχανουργικών εργασιών καθώς και στην εμπορία σχετικών ανταλλακτικών και αξεσουάρ για νταλίκες, φορτηγά και ρυμουλκούμενα οχήματα.
                 2105551450 Περισσότερα
              • Mercedes BENZ – FUSO Astro Truck Service AE

                Mercedes BENZ – FUSO Astro Truck Service AE

                Yπό την νέα διοίκηση η Astro Truck Service Mercedes & FUSO,  Συνεργείο  Ελαφρών & Βαρέων Φορτηγών Mini Bus, με 30 χρόνια εξειδίκευσης και εμπειρίας, προσφέρει υπηρεσίες Truck Service .
                 210 5157532-533 Περισσότερα