Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης
Routing as a Service με PowerFleet OPTIMO
Routing as a Service με PowerFleet OPTIMO
  • Routing as a Service με PowerFleet OPTIMO
  • Routing as a Service με PowerFleet OPTIMO

Routing as a Service με PowerFleet OPTIMO

1.860 Επισκέψεις στο άρθρο

ΧΑΡ. ΖΕΡΒΟΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.
ΤΟΨΗΣ Α.Ε.

Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι περισσότερες εταιρείες στην προσπάθειά τους να διανείμουν τα προϊόνταή να παρέχουν τις υπηρεσίες τους, είναι το πως θα προγραμματίσουν και θα βελτιστοποιήσουν τα καθημερινά τους δρομολόγια. Η τελική προσέγγιση θα πρέπει να ικανοποιεί ένα ευρύ κοινό: τον πελάτη που επιθυμεί το προϊόν (ή την υπηρεσία) εγκαίρως, τον οδηγό που πρέπει να εκτελέσει το δρομολόγιό του παραγωγικά, βέλτιστα και με ασφάλεια, την ίδια την εταιρεία που καλείται να αξιοποιήσει τους πόρους της με τον πιο εκλεπτυσμένο τρόπο. Με λίγα λόγια το πασίγνωστο VRP (VehicleRoutingProblem) απασχολεί κάθε επιχείρηση (όχι μόνο τις 3PL/4PL) στην καθημερινή της δραστηριότητα. Τα προκαθορισμένα δρομολόγια που συνήθως έχουν σχεδιαστεί εδώ και πολλά χρόνια από έμπειρους οδηγούς, που πλέον απαρτίζουν το Γραφείο Κίνησης, ίσως δεν είναι ο βέλτιστος τρόπος λειτουργίας σήμερα.

Κοινοποίησέ το »


Αυτό ακριβώς καλείται να αντιμετωπίσει και να βελτιώσει το RaaS (RoutingasaService). Το RaaS είναι η κεντρική ιδέα, το μοντέλο λειτουργίας, που βρίσκεται στην καρδιά του PowerFleet OPTIMO, ενός καινοτόμου πληροφοριακού συστήματος βελτιστοποίησης δρομολογίων, το οποίο παρέχεται με τη μορφή υπηρεσίας (SaaS - SoftwareasaService).

To OPTIMO ενσωματώνει ευρέως εδραιωμένους γενετικούς αλγορίθμους (ruin-and-recreategeneticalgorithms) για την εύρεση του συνόλου των βέλτιστων δρομολογίων, μετατρέποντας τον προγραμματισμό και τη βελτιστοποίηση των δρομολογίων σε μία ακόμη εύκολη και διαχειρίσιμη καθημερινή εργασία. Τα βασικά χαρακτηριστικά του OPTIMO που το κάνουν να ξεχωρίζει είναι:
  • Μαζική εισαγωγή και διαχείριση σημείων ενδιαφέροντος (POIs)
  • Δημιουργία, βελτιστοποίηση και διαχείριση δρομολογίων
  • Ανάθεση δρομολογίου σε όχημα (routedispatching)
  • ¶μεσος έλεγχος εξέλιξης δρομολογίου (realtimefeedback)
  • Mobile εφαρμογή οδηγών με δυνατότητα πλοήγησης σε επόμενο σημείο (navigation)
  • Δήλωση ενέργειας στις προκαθορισμένες στάσεις (PoD - ProofofDelivery)
  • Αυτόματη ενημέρωση εκτιμώμενου χρόνου άφιξης (ETA - EstimatedTimeofArrival)
  • Δυνατότητα ενσωμάτωσης με το σύστημα διαχείρισης στόλου οχημάτων PowerFleet
To OPTIMO, ενσωματώνοντας το μοντέλο λειτουργίας RaaS, επιτρέπει σε μία επιχείρηση να οργανώσει και να βελτιστοποιήσει πλήρως το τμήμα Logistics της, υιοθετώντας σύγχρονες και αυτοματοποιημένες μεθόδους λειτουργίας.
Η επιχείρηση εξασφαλίζει την αποτελεσματικότερη διαχείριση δρομολογίων, την βέλτιστη αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων και του χρόνου με αξιοσημείωτη μείωση λειτουργικών εξόδων και αύξηση της προστιθέμενης αξίας των προϊόντων και των υπηρεσιών της. Παράλληλα διασφαλίζεται ο έλεγχος της εξέλιξης των δρομολογίων με δυνατότητα άμεσης επικοινωνία με τους οδηγούς των οχημάτων και άμεσης επέμβασης σε έκτακτες  περιπτώσεις.
 

Κοινοποίησέ το »