Αν το χειρόφρενο του αυτοκινήτου σας πιάνει ψηλά, τότε χρειάζεται ρύθμιση.

Το πρώτο βήμα για να ρυθμίσετε το χειρόφρενό σας, είναι να αφαιρέσετε το πλαστικό κάλυμμα που καλύπτει το λεβιέ.

Αφού εντοπίσετε τη βίδα ρύθμισης, σφίξτε την με ένα γερμανικό κλειδί όσο χρειάζεται, ώστε να τραβηχτούν τα συρματόσχοινα.

Ρύθμιση χειρόφρενου

17022 Επισκέψεις στο άρθρο

Συνηθισμένο είναι το φαινόμενο, το χειρόφρενο να «πιάνει» πολύ ψηλά, με αποτέλεσμα πολλές φορές να φοβάται ο οδηγός να σταθμεύσει το αυτοκίνητό του, σε δρόμο με μεγάλη γωνία κλίσης.

 
Αρχικά για να δείτε κατά πόσο χρειάζεται ρύθμιση το χειρόφρενό του αυτοκινήτου σας, ελέγξτε πόσο πρέπει να τραβηχτεί το χειρόφρενο, για να μπλοκάρουν εντελώς οι πίσω τροχοί. Ταυτόχρονα με αυτό, μετρήστε τις σκάλες μέχρι το σημείο που θα μπλοκάρουν οι τροχοί. Αν είναι πάνω από 3 ή 4, τότε χρειάζεται ρύθμιση.
 

Τα 3 βήματα για να το ρυθμίσετε
  1. Πίσω από το χειρόφρενο υπάρχει ένα πλαστικό κάλυμμα με μία εγκοπή. Βγάλτε το χρησιμοποιώντας ένα ίσιο κατσαβίδι, ώστε να αποκαλυφθεί η βίδα ρύθμισης του χειρόφρενου.
  2. Αφού εντοπίσετε τη βίδα ρύθμισης, σφίξτε την με ένα γερμανικό κλειδί όσο χρειάζεται, ώστε να τραβηχτούν τα συρματόσχοινα, για να σκληρύνει το χειρόφρενο στο τράβηγμα.
  3. Καλό θα είναι, κατά τη διαδικασία ρύθμισης, να έχετε σηκωμένο το πίσω μέρος του αυτοκινήτου, για να μπορείτε να ελέγξετε, αν μετά το σφίξιμο, με κατεβασμένο το χειρόφρενο, μπορούν να περιστρέφονται ελεύθερα οι πίσω τροχοί. Σε περίπτωση που η περιστροφή τους είναι αδύνατη τότε θα πρέπει να το ξεσφίξετε.
Το σημείο ρύθμισης από αυτοκίνητο σε αυτοκίνητο μπορεί να αλλάξει. Σε κάποια χρειάζεται να αφαιρέσουμε το καπάκι πίσω από το χειρόφρενο, σε άλλα να βγάλουμε ολόκληρο το πλαστικό κάλυμμα γύρω από το χειρόφρενο, ενώ σε άλλα βρίσκεται στο κάτω μέρος του αμαξώματος. Στην τελευταία περίπτωση, καλύτερα να απευθυνθείτε σε κάποιο εξουσιοδοτημένο συνεργείο αυτοκινήτων.

 

προϊοντα αυτοκινητου - TIPS ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

  • OLEFINI

    Στην ΟΛΕΦΙΝΗ Α.Ε. διαθέτουν τεχνογνωσία και top προτάσεις για εξοικονόμηση σε επιχειρήσεις μεταφοράς ευπαθών προϊόντων, μέσω της εγκατάστασης μίας αεροκουρτίνας. Διαθέτουν αεροκουρτίνες κατάλληλες για πόρτες από 1m - 2m μήκος και 2.5m ύψος.
     2296027624 Περισσότερα