Μηχανή Αναζήτησης Βαρέα Επαγγελματικά
Μάστορα ρίξε μια ματιά

Μάστορα ρίξε μια ματιά

4 125 Επισκέψεις στο άρθρο

Ένα από τους πιο σημαντικούς παράγοντες για το αυτοκίνητό μας είναι ο άνθρωπος ή το κατάστημα που το συντηρεί. Ας δούμε μερικές μικρές λεπτομέρειες, που θα μας κάνουν να καταλάβουμε, αν το συνεργείο που επισκεπτόμαστε ξέρει και κάνει τίμια τη δουλειά του.

Ένα από τους πιο σημαντικούς παράγοντες για το αυτοκίνητό μας είναι ο άνθρωπος ή το κατάστημα που το συντηρεί. Ας δούμε μερικές μικρές λεπτομέρειες, που θα μας κάνουν να καταλάβουμε, αν το συνεργείο που επισκεπτόμαστε ξέρει και κάνει τίμια τη δουλειά του. Βέβαια επειδή όταν εμπλέκεται ο ανθρώπινος παράγοντας πάντα υπάρχει πιθανότητα κάποιου λάθους ή παρεξήγησης διαβάστε μερικές συμβουλές που θα πρέπει να έχετε υπόψιν.

Κοινοποίησέ το »

 
Να σας το συστήσει κάποιος που εμπιστεύεστε

Πρόκειται για τακτική, που οι περισσότεροι από εμάς ακολουθούμε. Πάμε, δηλαδή, σε συγκεκριμένο συνεργείο, επειδή κάποιος μας το σύστησε. Το θέμα είναι, όμως, να εμπιστευόμαστε και την κρίση αυτού του… κάποιου. Αν, δηλαδή, έχει την ικανότητα να κρίνει σωστά ένα κατάστημα.

Να έχει καλή φήμη

Κάντε μια επίσκεψη στο συνεργείο και μιλήστε σε κάποιον από τους μηχανικούς ώστε να πάρετε μια γεύση του ενθουσιασμού και των γνώσεων του προσωπικού εκεί, καθώς και του επιπέδου των υπηρεσιών. 
Μάθετε αν κάποιος γνωστός σας είχε καλή ή κακή εμπειρία με κάποια από τα συνεργεία που σκέφτεστε να χρησιμοποιήσετε. Η φήμη είναι πολύ σημαντική και είναι συχνά καλύτερο να πληρώσετε κάτι παραπάνω για να πάτε το αυτοκίνητό σας σε ένα συνεργείο με αποδεδειγμένα καλή φήμη.

Μην αναφέρετε από την αρχή κάποιο πρόβλημα!

Όταν αφήνουμε κάπου το αυτοκίνητο για service, αναφέρουμε τι θα θέλαμε να διορθωθεί εκτός της τακτικής συντήρησης. Ένα καλό τρικ είναι, να παραλείψουμε εσκεμμένα να τους πούμε για κάτι, προκειμένου να διαπιστώσουμε πόσο καλό έλεγχο κάνουν.
 
Κάντε έρευνα για τις τιμές, ρωτήστε κάτι που ήδη ξέρετε

Μπορείτε να τηλεφωνήσετε σε άλλα συνεργεία και να ρωτήσετε πόσο κοστίζει η επισκευή (ανταλλακτικά και εργασία), για την οποία αφήσατε το αυτοκίνητό σας σε κάποιο συνεργείο. Βέβαια, χωρίς να δουν το αυτοκίνητο, θα σας δώσουν μόνο απλή εκτίμηση του κόστους. Ωστόσο, θα σας βοηθήσει να σχηματίσετε μία ιδέα για το αν στο συνεργείο που θα πάτε, τιμολογούν παραπάνω ή όχι.

Ακόμη ένα καλό κόλπο, για να δείτε αν ο άνθρωπος απέναντί σας είναι ειλικρινής, είναι να τον ρωτήσετε για το κόστος κάποιας επισκευής, που ήδη γνωρίζετε.­

Το λεξιλόγιο του συνεργείου

Συχνά, οι άνθρωποι στο συνεργείο που επισκεπτόμαστε, χρησιμοποιούν τη δική τους ορολογία, με συνέπεια πολλές φορές να μην τους καταλαβαίνουμε, όταν εξηγούν κάποιο πρόβλημα στο αυτοκίνητο. Εμείς, συγκεντρώσαμε μερικές από τις «άγνωστες» για πολλούς, μη ειδικούς, λέξεις. Ας δούμε τι σημαίνουν, ώστε την επόμενη φορά να μην έχουμε πρόβλημα με το λεξιλόγιο του μάστορα. 

Οι «άγνωστες» λέξεις: 

• Ρετάρισμα: Είναι το φαινόμενο, όπου για συγκεκριμένους λόγους κάποιος κύλινδρος στον κινητήρα δε δουλεύει. Το καταλαβαίνουμε, καθώς το αυτοκίνητό μας έχει πολύ λιγότερη δύναμη από τη συνηθισμένη, ενώ συχνά μπορεί να συνοδεύεται και από έντονο θόρυβο. 
• Τσιμούχα: Η τσιμούχα είναι ουσιαστικά ένα κομμάτι λάστιχο, που το συναντάμε σε διάφορα σημεία του αυτοκινήτου και έχει ως βασικό στόχο να αποτρέπει διαρροή υγρών. 
• Πατινάρισμα: Παρατηρείται όταν έχει φθαρεί ο δίσκος στο κιβώτιο και, ενώ εμείς πατάμε το γκάζι και οι στροφές του κινητήρα ανεβαίνουν, δε μεταδίδεται σωστά η κίνηση. 
• Ρεκτιφιέ: Πρόκειται για διαδικασία, που περιλαμβάνει -κατά βάση- την ειδική επεξεργασία των μερών του κινητήρα, κυρίως των πιστονιών, αφού έχουν φθαρεί σε μεγάλο βαθμό. 
• Τζόγος ή μπόσικα: Αναφέρεται στο φαινόμενο, μία μικρή διαδρομή του τιμονιού να μην «ακούει» στις εντολές του οδηγού. 
• Παραφλού: Είναι το αντιψυκτικό που βάζουμε στο ψυγείο, για να προστατεύεται ο κινητήρας τους χειμερινούς μήνες. Το χρώμα του είναι μία απόχρωση του πράσινου. 
• Μπιέλα: Πρόκειται για το κομμάτι του κυλίνδρου, που ενώνει το πιστόνι και το στροφαλοφόρο. 
• Φούσκα: Όπως το λέει και η λέξη, είναι μία φούσκα από ελαστικό πλαστικό, που βρίσκεται στην άκρη του ημιαξονίου και φροντίζει για τη σωστή λίπανση της ένωσης με τον τροχό.

Κοινοποίησέ το »

προϊοντα αυτοκινητου - ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ

 • Original Ρεκτιφιέ

  Original Ρεκτιφιέ

  Original ρεκτιφιέ για κάθε είδους βελτίωση και εξέλιξη όλων των κινητήρων. Γιατί εκεί ξέρεις πως το όχημα σου είναι στα σωστά -επαγγελματικά- χέρια, γιατί ξέρουν πως να κάνουν την δουλειά που χρειάζεσαι και σε συμβουλεύουν για το τι είναι καλύτερο να γίνει, ούτως ώστε ο κινητήρας του οχήματος σου να είναι ξανά σαν καινούριος.
   2104123504 Περισσότερα
 • ΚOYΒAΡΑΣ MOTOR CITY

  ΚOYΒAΡΑΣ MOTOR CITY

  Expert που μιλάει την γλώσσα, της καλής συντήρησης επαγγελματικών και ΙΧ οχημάτων! Αν και όταν αντιμετωπίζεις κάποιο πρόβλημα με το αυτοκίνητο-εργαλείο σου, χρειάζεσαι καλή συμβουλευτική (τι να κάνεις, πως, πόσο). Ένας Top expert (με εμπειρία και know how θα σού γλιτώσει χρόνο και χρήμα). Μία επιχείρηση που δίνει ΛΥΣΕΙΣ (στο θέμα αυτό) είναι η Motor City!
   2103423672 Περισσότερα
 • KARSOU BRAKE SOLUTIONS

  KARSOU BRAKE SOLUTIONS

  Η εταιρεία KARSOU BRAKE SOLUTIONS δραστηριοποιείται στην επισκευή και τοποθέτηση συστημάτων πέδησης, επιβράδυνσης, έλξης και ανάρτησης, στον τομέα μηχανουργικών εργασιών καθώς και στην εμπορία σχετικών ανταλλακτικών και αξεσουάρ για νταλίκες, φορτηγά και ρυμουλκούμενα οχήματα.
   2105551450 Περισσότερα
 • Μπάτσικας

  Μπάτσικας

  Το συνεργείο του κ. Μπάτσικα είναι εξειδικευμένο στην επισκευή φορτηγών και νταλικών και διαθέτει πάνω από 30 χρόνια εμπειρίας. Προσφέρει υπηρεσίες υψηλής ποιότητας σε ανταγωνιστικές τιμές και χρησιμοποιεί μόνο γνήσια ανταλλακτικά.
   +30 (2410) 972610 Περισσότερα
 • ΜΠΙΡΜΠΙΛΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΠΙΡΜΠΙΛΟΠΟΥΛΟΣ

  Η επιχείρηση "Ο ΝΤΙΝΟΣ" από το 1955 έως σήμερα, εξοπλίζεται με μηχανήματα νέας τεχνολογίας ώστε να καλύπτει όλο και περισσότερες ανάγκες των οχημάτων σας. Συνεργάζονται με τους μεγαλύτερους κατασκευαστές ανταλλακτικών βαρέων οχημάτων.
   2104206122, 2104206373 Περισσότερα
 • Ρεκτιφιέ ΓΕΜ

  Ρεκτιφιέ ΓΕΜ

  Ρεκτιφιέ ΓΕΜ εξειδικευμένο συνεργείο στον Βοτανικό. Η Ρεκτιφιέ ΓΕΜ είναι μία εταιρεία με υψηλό τεχνικό know how η οποία πρωταγωνιστεί στον κλάδο της ανακατασκευής κινητήρα για περισσότερο από 5 δεκαετίες.
   21 0346 3450 Περισσότερα
 • ΡΕΚΤΙΦΙΕ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

  ΡΕΚΤΙΦΙΕ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

  Η επιχείρηση "Ρεκτιφιέ Ηλιόπουλος Νίκος" με περισσότερα από 80 χρόνια εμπειρίας στο χώρο είναι στη διάθεση σας για να λύσει κάθε πρόβλήμα της μηχανής του οχήματος σας. Ξεκίνησε το 1940 στη περιοχή του Βοτανικού και τώρα μπορείτε να τους βρείτε στον Πειραιά.
   2104962164 Περισσότερα
 • ΝIKOLAIDIS DIESEL SERVICE

  ΝIKOLAIDIS DIESEL SERVICE

  Η επιχείρηση ΝIKOLAIDIS DIESEL SERVICE, δραστηριοποιείται στον χώρο από το 2006 και εδρεύει στον Ασπρόπυργο, Εξειδικεύονται σε αντλίες πετρελαίου και μπεκ παντός τύπου, από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές ανταλλακτικών βαρέων οχημάτων, όπως: BOSCH, DELPHI, DENSO, CUMMINS,  CATERPILLAR, ZEXEL, SIEMENS και VDO. Είναι experts στις αναβαθμίσεις εγκεφάλων (& αύξηση της ιπποδύναμης) και στην επισκευή Turbo.
   2105574529 Περισσότερα
 • ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΠΡΟΙΣΚΟΣ Ε.Ε. (ΠΑΣΧΑΛΗΣ)

  ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΠΡΟΙΣΚΟΣ Ε.Ε. (ΠΑΣΧΑΛΗΣ)

  Το συνεργείο DAF SERVICE PASCHALIS με έδρα στον Ασπρόπυργο Αττικής είναι επίσημος επισκευαστής της «ERGOTRAK AE» , αποτελεί συνέχεια της επιχείρησης του κύριου «ΠΑΣΧΑΛΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ», η οποία δραστηριοποιείται από το 1987 σε υπηρεσίες συντήρησης και επισκευής φορτηγών αυτοκινήτων καθώς και στην χονδρική πώληση ανταλλακτικών.
   210 5570960, 2105572197 Περισσότερα
 • ΡΕΚΤΙΦΙΕ ΒΑΛΚΑΝΙΑ

  ΡΕΚΤΙΦΙΕ ΒΑΛΚΑΝΙΑ

  Το δεύτερης γενιάς συνεργείο Ρεκτιφιέ Βαλκάνια με περισσότερα από 50 χρόνια εμπείρια στο χώρο σας περιμένει για να λύσει κάθε πρόβλημα που μπορεί να προκύψει στο όχημα σας.
   2103466332 Περισσότερα
 • Μανωλάς Βασίλης

  Μανωλάς Βασίλης

  Oι πελάτες του συνεργείου Μανωλάς Βασίλης, επί σειρά ετών, γνωρίζουν την ποιότητα των υπηρεσιών του. Γνωρίζουν πως ότι χρειαστούν θα γίνει σωστά (χωρίς προχειροδουλειές). Με έμπειρους και ειδικά εκπαιδευμένους τεχνικούς. Με πλήρη εξοπλισμό, εργαλεία και συστήματα διάγνωσης (ΧΕΝΤRY και AUTOCOM και για Ι.Χ.)
   210 4200093 - 6936741513 Περισσότερα