Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Το κόστος των διοδίων για τη διαδρομή Αθήνα – Θεσσαλονίκη με επιστροφή για ένα Ι.Χ. όχημα θα ανέρχεται πλέον στα 60,90 ευρώ.

Αυξήσεις παντού στα διόδια

7.981 Επισκέψεις στο άρθρο (24/3/2017)

Στο άμεσο προσεχές διάστημα, αναμένεται να παραδοθούν στην κυκλοφορία πολλά νέα τμήμα των μεγάλων αυτοκινητόδρομων της χώρας ωστόσο, αυτό θα συνοδευθεί και με πολλαπλές αυξήσεις στα διόδια…

Σύμφωνα με τα όσα έχουν ανακοινωθεί μέχρι στιγμής, εντός των προσεχώς ημερών, αναμένεται να παραδοθούν στην κυκλοφορία πολλά νέα τμήμα του εθνικού οδικού δικτύου της χώρας.
Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσιεύματα στον Τύπο, η εν λόγω εξέλιξη θα συνοδευθεί και από αρκετές αυξήσεις στο κόστος των διοδίων που οι οδηγοί θα καλούνται να καταβάλλουν σε όλους του μεγάλους αυτοκινητόδρομους της χώρας.
Συγκεκριμένα, το κόστος των διοδίων για τη διαδρομή Αθήνα – Θεσσαλονίκη θα ανέρχεται στα 30,45 ευρώ για ένα Ι.Χ. όχημα και στα 60,90 ευρώ για το ταξίδι με επιστροφή. Στη συγκεκριμένη διαδρομή θα περιλαμβάνονται και το νέο τμήμα με τις πολλαπλές δίδυμες σήραγγες που ουσιαστικά παρακάμπτει την κοιλάδα των Τεμπών. Σε αυτό το σημείο οι οδηγοί θα συναντούν τον σταθμό διοδίων στο Μακρυχώρι όπου το κόστος των διοδίων θα αυξηθεί από τα 1,40 ευρώ στα 2,50 ευρώ ενώ στον δεύτερο σταθμό, στη Λεπτοκαρυά, το κόστος θα ανέλθει από τα 1,90 ευρώ στα 3,20 ευρώ.
Σε ότι αφορά στην Ιόνια Οδό και τη διαδρομή από το Ρίο έως τα Ιωάννινα, το κόστος των διοδίων θα ανέρχεται στα 13 ευρώ (26 με επιστροφή) ενώ το κόστος των διοδίων στην Ολυμπία Οδό θα ορίζεται στα 11,50 ευρώ.
Τέλος, στον αυτοκινητόδρομο «Ε65 (Ξυνιάδα – Τρίκαλα), οι οδηγοί θα καλούνται να καταβάλλουν 13 ευρώ σε διόδια (26 ευρώ με επιστροφή).