Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Μέχρι το 2020 η MAN Trucks & Bus θα είναι σε θέση να παρουσιάσει μια πλήρη σειρά –αμιγώς ηλεκτροκίνητων- αστικών λεωφορείων.

H MAN στην 66η ΙΑΑ 2016

2.224 Επισκέψεις στο άρθρο (21/7/2016)

Σύμφωνα με τα όσα έχει ανακοινώσει επίσημα η MAN Truck & Bus, πριν από το 2020 θα ξεκινήσει την μαζική παραγωγή αμιγώς ηλεκτροκίνητων λεωφορείων με τις πρώτες δοκιμές να ξεκινούν προς το τέλος του 2018.

Η παροχή των βέλτιστων τεχνολογικών λύσεων αναφορικά με τα συστήματα μετάδοσης της κίνησης των λεωφορείων της (όλων των τύπων), αναλόγως της χρήσης για την οποία προορίζονται, είναι μια από τις βασικές προτεραιότητες της MAN Truck & Bus.

Χαρακτηριστικό είναι εξάλλου το παράδειγμα του MAN Lions City, που εκτός από τους ιδιαίτερα αποδοτικούς πετρελαιοκινητήρες, προσφέρεται και σε μια πληρέστατη γκάμα με εναλλακτικούς τύπους καυσίμου, σε όλες τις εκδόσεις αμαξώματος του.

Έχοντας αποκτήσει ήδη μια μακρόχρονη εμπειρία από εξειδικευμένες λύσεις σε ότι αφορά στην ηλεκτροκίνηση των οχημάτων της, με χαρακτηριστικό το παράδειγμα του MAN Lions City Hybrid, η MAN Truck & Bus μπορεί πλέον να προσφέρει αποδοτικές και βιώσιμες λύσεις στους πελάτες της σε ότι αφορά στα –αμιγώς ηλεκτροκίνητα- λεωφορεία.

Οι προτάσεις της γερμανικής εταιρείας εστιάζονται στην χρήση διαφορετικών τύπων φόρτισης των μπαταριών του οχήματος καθώς και τύπους μπαταρίας, αναλόγως του μήκους του δρομολογίου, της διάρκειας του, των κυκλοφοριακών συνθηκών κ.ο.κ.

Σε πρώτη φάση ωστόσο, η εξέλιξη νέων τεχνολογιών από τη ΜΑΝ Truck & Bus θα εστιαστεί στην ανάπτυξη λύσεων που αφορά την ταχεία φόρτιση των εν λόγω οχημάτων, κατά τη διάρκεια του δρομολογίου (π.χ. με παντογράφους), κατά τη διάρκεια της νύχτας ή συνδυασμούς των δύο διαδικασιών.

Στην προσεχή Διεθνή Έκθεση Επαγγελματικών του Ανοβέρου (ΙΑΑ 2016), η MAN Truck & Bus θα παρουσιάσει την εφαρμογή συγκεκριμένων τεχνολογικών καινοτομιών σε ένα ειδικό πρωτότυπο όχημα και σύμφωνα με τα όσα έχει ήδη ανακοινώσει, οι δοκιμές ενός τέτοιου είδους λεωφορείου «BEV» (Battery Electric Vehicle) σε πραγματικές συνθήκες χρήσης, θα ξεκινήσουν προς το τέλος του 2018.

Στόχος της εταιρείας είναι η παρουσίαση μια νέας γενιάς –αμιγώς ηλεκτροκίνητων- αστικών λεωφορείων πριν το 2020. Παράλληλα, αξίζει να αναφέρουμε πως μέχρι το 2030, η MAN Truck & Bus ευελπιστεί πως το 50% των πωλήσεων στην κατηγορία των αστικών λεωφορείων της θα αφορά σε εκδόσεις με μηδενικές εκπομπές ρύπων.