Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Νέο πρόγραμμα για την ανανέωση του στόλου λεωφορείων του ΟΑΣA με 92 νέα αστικά λεωφορεία μεταξύ των οποίων και 12 ηλεκτροκίνητα, εξήγγειλε η Περιφέρεια Αττικής.

Ο ΟΑΣΑ «πρασινίζει»!

6.110 Επισκέψεις στο άρθρο (16/5/2017)

Η Περιφέρεια Αττικής αναμένεται να χρηματοδοτήσει με 30 εκ. τον ΟΑΣΑ για την προμήθεια 92 νέων λεωφορείων που αναμένεται να συμβάλλουν στην σημαντική βελτίωση των υπηρεσιών που προσφέρει στις αστικές μεταφορές.

Συγκεκριμένα, η Περιφέρεια Αττικής αναμένεται να ενισχύσει τον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών Α.Ε. με 30 εκ. ευρώ για την προμήθεια 92 λεωφορείων νέας τεχνολογίας.
Ειδικότερα, η Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Ρ. Δούρου, υπέγραψε την Πρόσκληση με τίτλο «Μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος του στόλου λεωφορείων του ΟΑΣΑ και βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών των δημοσίων συγκοινωνιών στην Μητροπολιτική Αθήνα», που απευθύνεται στον Οργανισμό για την υποβολή προτάσεων χρηματοδότησης από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική 2014 – 2020».
Στόχος της Πρόσκλησης είναι η μείωση των εκπομπών ρύπων αλλά και του κόστους λειτουργίας των οχημάτων καθώς και η γενικότερη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς το επιβατικό κοινό.
Αφορά δε στην προμήθεια 92 νέων αστικών λεωφορείων και πιο συγκεκριμά 20 οχήματα μεσαίου μεγέθους, 60 αρθρωτά λεωφορεία και 12 ηλεκτροκίνητα λεωφορεία χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας που θα διαθέτουν αυτονομία κίνησης.