Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Εντός του 1ου 6μήνου του 2017 αναμένεται να τοποθετηθούν συστήματα ηλεκτρονικών πληρωμών με κάρτα σε διάφορους σταθμούς της χώρας.

Πληρωμές διοδίων με κάρτα

3.421 Επισκέψεις στο άρθρο (19/1/2017)

Μέσα στο 1ο 6μηνο του 2017 αναμένεται να τοποθετηθούν τα πρώτα ηλεκτρονικά συστήματα πληρωμών διοδίων στην Ιόνια Οδό, σε τμήματα του ΠΑΘΕ και ίσως και στην Αττική Οδό.

Με βάση τα όσα έχουν ανακοινωθεί από την Πολιτεία, τα κόμιστρα των διοδίων θα συγκαταλέγονται στα έξοδα που περιλαμβάνονται στο «χτίσιμο» του αφορολόγητου και για τον λόγο αυτό, γίνονται προσπάθειες να ξεκινήσει η τοποθέτηση ειδικών συστημάτων πληρωμής με κάρτες σε διάφορους σταθμούς της Ιόνιας Οδού, σε τμήματα του ΠΑΘΕ και ενδεχομένως και στην Αττική Οδό, προκειμένου να δοκιμαστεί η λειτουργία τους.
Μάλιστα με βάση τα όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής, τα συγκεκριμένα τερματικά μηχανήματα θα δέχονται και κάρτες ανέπαφων συναλλαγών, χωρίς να απαιτείται η πληκτρολόγηση του γνωστού PIN ενώ, δεν αποκλείεται να μην απαιτείται η έκδοση σχετικής απόδειξης, προκειμένου να επιταχυνθεί η όλη διαδικασία.
Υπενθυμίζουμε πως μέσα στο 2016, ο Συνήγορος του Πολίτη είχε κάνει την σχετική πρόταση στην Πολιτεία, η οποία είχε βρει θετική ανταπόκριση από το σύνολο των παραχωρησιούχων, γεγονός που σημαίνει πως, σε σύντομα, σε κάθε σταθμό διοδίων θα υπάρχουν –τουλάχιστον- μια λωρίδα πληρωμής με κάρτα.
Εν αναμονή εξελίξεων λοιπόν…