Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Με σχετική απόφαση του υπουργείου Μεταφορών, καταργούνται τα πρόστιμα ύψους 2.000 ευρώ για την παράνομη κίνηση των βαρέων οχημάτων στο παράπλευρο οδικό δίκτυο.

Χωρίς πρόστιμα τα ΦΔΧ στο παράπλευρο

3.692 Επισκέψεις στο άρθρο (13/4/2017)

Το υπουργείο Υποδομών προχώρησε με νέα σχετική του απόφαση, στην κατάργηση των υψηλών προστίμων που προβλέπονταν για την παράνομη κίνηση των φορτηγών στο παράπλευρο οδικό δίκτυο της χώρας.

Συγκεκριμένα, με σχετική απόφαση του αρμόδιου υπουργού, κ. Χρ. Σπίρτζη, αποφασίστηκε η κατάργηση των υψηλών προστίμων που προβλέπονταν για την παράνομη κίνηση των φορτηγών οχημάτων στο παράπλευρο οδικό δίκτυο της χώρας.
Με τη νέα αυτή απόφαση, τα πρόστιμα των 1.000 ευρώ τόσο στον οδηγό όσο και στον ιδιοκτήτη του οχήματος (που επιβάλλονταν να καταβληθούν επιτόπου), καταργούνται και πλέον θα ισχύουν τα όσα ορίζει ο Κ.Ο.Κ.
Παράλληλα όμως, οι σχετικές ρυθμίσεις αναφορικά με την κυκλοφορία των φορτηγών οχημάτων στο παράπλευρο και εναλλακτικό οδικό δίκτυο των αυτοκινητόδρομων και οδών ταχείας κυκλοφορίας είναι πλέον αυστηρότερες καθώς, δεν επιτρέπεται η χρήση του από όσους τη διεκδικούσαν για λόγους μη καταβολής διοδίων.
Σε ότι αφορά στα λεωφορεία, διατηρείται η πρόβλεψη υποχρέωσης επικύρωσης των δρομολογίων από δημόσια αρχή.