Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Σύμφωνα με τη Volvo Trucks, τα φορτηγά του μέλλοντος θα έχουν τη δυνατότητα να επικοινωνούν με τους υπολοίπους χρήστες του δρόμου.

Παράλληλα, θα μπορούν σε πραγματικό χρόνο να διαμορφώνουν τη λειτουργία τους ανάλογα με τις ανάγκες της χρήσης στην οποία υποβάλλονται.

Επιπρόσθετα, θα μπορούν να διαγνώσουν από μόνα τους τυχόν βλάβες στη λειτουργία τους και σε πραγματικό χρόνο…

… να τροποποιούν τις διαδικασίες προκειμένου να διασφαλιστεί η αποδοτικότερη και λιγότερο χρονοβόρα συντήρηση η επισκευή τους.

Τα «σκεπτόμενα» φορτηγά του μέλλοντος!

2.837 Επισκέψεις στο άρθρο (21/10/2015)

Σύμφωνα με το στρατηγικό πλάνο της Volvo Trucks και τις τεχνολογικές καινοτομίες που προωθεί, στο προσεχές μέλλον τα φορτηγά θα διαθέτουν την απαραίτητη τεχνική νοημοσύνη για την πραγματοποίηση πολλαπλών λειτουργιών.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοινώνει η Volvo Trucks, στην παρούσα φάση περισσότερα από 175.000 φορτηγά της σουηδικής εταιρείας που κυκλοφορούν στο οδικό δίκτυο της Ευρώπης είναι συνδεδεμένα με το διαδίκτυο.

Εξ αυτών, αρκετά είναι σε θέση να στείλουν πληροφορίες που αφορούν στην συντήρηση τους σε πραγματικό χρόνο ενώ, σε αρκετές περιπτώσεις, ορισμένες από τις εργασίες συντήρησης που απαιτούνται, μπορούν να πραγματοποιηθούν μέσω του διαδικτύου, από απόσταση.

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους της Volvo Trucks, σε λίγα μόλις χρόνια από τώρα, ένα φορτηγό θα είναι σε θέση να ελέγχει την κατάσταση του χωρίς εξωτερικές παρεμβάσεις προκειμένου να διασφαλίζει πως οι διαδικασίες για την επισκευή και τη συντήρηση του, θα είναι πιο αποδοτικές και λιγότερο χρονοβόρες.

Χαρακτηριστικά, αξίζει να αναφέρουμε πως το φορτηγό θα είναι σε θέση να προγραμματίζει… μόνο του τις επισκέψεις του σε κάποιο συνεργείο, να ενημερώνει για την ανάγκη ύπαρξης –συγκεκριμένης ειδικότητας- τεχνικών (ηλεκτρονικά συστήματα, ελαστικά κ.ο.κ.) καθώς να παραγγέλνει τα απαιτούμενα αναλώσιμα και ανταλλακτικά που θα χρειαστεί.

Με αυτόν τον τρόπο, οι εργασίες συντήρησης ή επισκευής του οχήματος, θα μπορούν να ενταχθούν καλύτερα στο χρονοδιάγραμμα χρήσης του οχήματος, π.χ. κατά τη διάρκεια που οδηγός επιβάλλεται να πραγματοποιήσει το προγραμματισμένο διάλλειμα του κ.ο.κ.

Επιπρόσθετα, το ίδιο το φορτηγό θα μπορεί να επιλέξει και να πραγματοποιήσει συγκεκριμένες διαδικασίες συντήρησης του, όπως για παράδειγμα η αναβάθμιση του λογισμικού σε κάποιο από τα ηλεκτρονικά του συστήματα.

Ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο των φορτηγών του –όχι και τόσο μακρινού- μέλλοντος θα είναι η ακόμη μεγαλύτερη ποικιλία εκδόσεων και η απόλυτη συμβατότητα με την χρήση για την οποία προορίζονται, τον τρόπο οδήγησης του εκάστοτε οδηγού κ.ο.κ.

Παράλληλα, η χρήση της τηλεματικής (συνδυασμός πληροφορικής και επικοινωνιών) θα παρέχει στα φορτηγά οχήματα τη δυνατότητα να επικοινωνούν σε πραγματικό χρόνο με τους υπολοίπους χρήστες του δρόμου, ανταλλάσσοντας σημαντικές πληροφορίες.

Για παράδειγμα, θα μπορούν να ενημερώνονται άμεσα για τις υπάρχουσες κυκλοφοριακές συνθήκες και να μεταβάλλουν το δρομολόγιο που ακολουθούν προκειμένου να αποφύγουν σημεία με έντονο κυκλοφοριακό φόρτο, θα μπορούν να στείλουν μηνύματα με υποδείξεις σημείων που εμφανίζουν πιθανούς κινδύνους στα άλλα οχήματα κ.ά.

Εν κατακλείδι, το μεγαλύτερο στοίχημα που οι υπεύθυνοι της Volvo Trucks καλούνται να αντιμετωπίσουν ήδη στην παρούσα φάση, είναι η διαχείριση του ολοένα και αυξανόμενου μεγέθους των δεδομένων και πληροφοριών που συλλέγονται από τη λειτουργία των οχημάτων τους, σε όλο τον κόσμο.