Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Με πολλαπλές εκδόσεις αμαξώματος και πλήρως ανανεωμένη αισθητική, το νέο Mercedes-Benz Tourismo θα αποτελεί τη βασική πρόταση της γερμανικής εταιρείας…

… στον κλάδο των τουριστικών λεωφορείων. Παράλληλα, σημαντικά βελτιωμένο είναι το Συνολικό Κόστος Ιδιοκτησίας του.

Τέλος πολλαπλές είναι οι σχεδιαστικές επιλογές αναφορικά με τους χώρους για τον οδηγό και τους επιβάτες και πληρέστατος ο εξοπλισμός άνεσης – ασφάλειας.

«Αυλαία» για το νέο Tourismo

4.009 Επισκέψεις στο άρθρο (21/6/2017)

Σε μια φαντασμαγορική εκδήλωση για τους εκπρόσωπους του διεθνούς Τύπου στις Βρυξέλλες, η Daimler Buses παρουσίασε τη νέα γενιά του τουριστικού λεωφορείου Tourismo, με σημαντικές αναβαθμίσεις σε όλους τους τομείς.

Η νέα γενιά του Mercedes-Benz Tourismo είναι πλέον γεγονός και το θρυλικό τουριστικό λεωφορείο της Daimler Buses (εκ των κυρίαρχων της πανευρωπαϊκής αγοράς επί σειρά ετών), παρουσιάστηκε σημαντικά βελτιωμένο σε όλους τους τομείς, στους εκπροσώπους του διεθνούς Τύπου στις Βρυξέλλες.
Δαπανώντας περισσότερα από 400 εκ. ευρώ στην έρευνα και εξέλιξη του νέου εκπρόσωπου της στην κατηγορία των τουριστικών –και όχι μόνο- λεωφορείων, η Mercedes-Benz ανακοίνωσε πως η νέα γενιά του Tourismo είναι σημαντικά πιο οικονομική, άνετη και ασφαλείας από τον προκάτοχο της, ενώ φιλοδοξεί να συνεχίσει με αμείωτους ρυθμούς και την εντυπωσιακή εμπορική πορεία του προκατόχου του.
Για το λόγου το αληθές, αξίζει απλώς να αναφέρουμε πως οι προηγούμενες γενιές του Tourismo έχουν να επιδείξουν συνολικά 26.000 πωλήσεις κατά τη διάρκεια της τελευταίας 20ετίας ενώ, μόνο κατά τη διάρκεια του 2016, διατέθηκαν περισσότερα από 2.000 οχήματα, γεγονός που μεταφράζεται σε μερίδιο 20% από του συνόλου της αγοράς.
 
Ελαχιστοποίηση του κόστους, μεγιστοποίηση της απόδοσης
Ένας από τους τομείς όπου το νέο Tourismο έχει να επιδείξει σημαντικές βελτιώσεις σε σχέση με τον προκάτοχο του είναι αυτό του Συνολικού Κόστος Ιδιοκτησίας του.
Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι, μεταξύ άλλων η μέση κατανάλωση καυσίμου του έχει μειωθεί κατά 4,5% με τον αεροδυναμικό συντελεστή να έχει περιοριστεί στο 0,33, επίδοση που παραπέμπει σε σπορτίφ (π.χ. διθέσια – cabrio) επιβατικά οχήματα.
Παράλληλα, το συνολικό βάρος του οχήματος έχει μειωθεί ενώ και οι αναβαθμισμένες επιλογές στους κινητήρες του, συνδυάζονται με υπερσύγχρονα ηλεκτρονικά συστήματα όπως το «Predictive Powertrain Control».
 
Σημαντικά αναβαθμισμένα επίπεδα ασφάλειας (ενεργητικής – παθητικής)
Όπως είναι φυσικό, ο νέος εκπρόσωπος της Mercedes-Benz δεν θα μπορούσε παρά να επιδεικνύει εξαιρετική εικόνα σε ότι αφορά στον τομέα της ασφάλειας.
Η ύπαρξη ηλεκτρονικών συστημάτων όπως τα Brake Assist, Stop Assist, Attention Assist κ.ο.κ., ενισχύουν σημαντικά την ενεργητική ασφάλεια του οχήματος, διευκολύνοντας του έργο του οδηγού ενώ την ίδια στιγμή, πληροί τις πιο αυστηρές προδιαγραφές αναφορικά με την προστασία που προσφέρει στον οδηγό και τους επιβάτες, ακόμη και στις πιο αντίξοες περιπτώσεις τροχαίων ατυχημάτων.
 
Περισσότερα για τη νέα γενιά του Mercedes-Benz Tourismo μπορείτε να βρείτε στο νέο τεύχος του Auto Τρίτη Αγορά Επαγγελματικών που κυκλοφορεί σύντομα αλλά και στο βίντεο που σας παρουσιάζουμε…