Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Πρωταγωνιστής το eTruck για τη MAN στην IFAT

4.192 Επισκέψεις στο άρθρο (11/5/2024)
Πρωταγωνιστής το eTruck για τη MAN στην IFAT

Πρωταγωνιστής το eTruck για τη MAN στην IFAT

  • Πρωταγωνιστής το eTruck για τη MAN στην IFAT
  • Πρωταγωνιστής το eTruck για τη MAN στην IFAT

- Ποικιλία μεταξονίων, καμπίνων και επιδόσεων κινητήρων για τα ηλεκτρικά TGX & TGS
- Απόδοση μπαταρίας έως 1,6 εκατομμύρια χιλιόμετρα ή ως 15 χρόνια
- Υπηρεσία «360˚ Mobility Solutions» για ολοκληρωτική κάλυψη αναγκών
- Νέο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων MAN PowerMatic και λειτουργίες βοήθειας, ασφάλειας και ευκολίας

Ποικιλία μεταξονίων, καμπίνων και επιδόσεων κινητήρων για τα ηλεκτρικά TGX & TGS

Στην εμπορική έκθεση IFAT (για τη διαχείριση νερού, λυμάτων, αποβλήτων και πρώτων υλών) του Μονάχου, οι ιθύνοντες την MAN Truck & Bus παρουσίασαν όλο το φάσμα των υπηρεσιών που αφορούν στα ηλεκτρικά φορτηγά της εταιρείας.

Για αρχή, έχουμε τις νέες εκδόσεις πλαισίων με μήκος αμαξώματος 4Χ2 και 6Χ2 και βάρος 18 έως 28 τόνους στα ηλεκτρικά μοντέλα TGX και TGS, που δίνουν 333, 449 ή 544hp,  μέσα από μια γκάμα μηχανικών και ηλεκτρικών κινητήρων. Μεταξύ των επιλογών, από εκεί και πέρα, ξεχωρίζουν τα εννέα διαφορετικά μεταξόνια, οι έξι παραλλαγές καμπίνας, οι κατευθυνόμενοι και μη κατευθυνόμενοι άξονες έλξης, η αερανάρτηση φύλλων και η πλήρης αερανάρτησης, καθώς και τα προγράμματα οδήγησης που είναι ειδικά προσαρμοσμένα στην εκάστοτε εφαρμογή.  
 

Απόδοση μπαταρίας έως 1,6 εκατομμύρια χιλιόμετρα ή ως 15 χρόνια

Με προβλεπόμενη περίοδο απόδοσης έως και 1,6 εκατομμύρια χιλιόμετρα ή έως και 15 χρόνια, ανάλογα με την εφαρμογή, οι μπαταρίες- σε συνδυασμό από 3 έως 6 - για τα TGX και TGS εκτός από ανθεκτικές θεωρούνται και κατάλληλες για χρήση μέσα στον αστικό ιστό και τους δήμους.

Την ίδια ώρα, μπορούν να καλύψουν και μεγάλες αποστάσεις, δεδομένου πως ακόμα και για το μικρότερο μεταξόνιο των 3,75 μέτρων, διατίθενται πέντε μπαταρίες με ωφέλιμη χωρητικότητα έως 400 kWh – νούμερο που αντιστοιχεί σε εμβέλεια έως και 500 χλμ, χωρίς ενδιάμεση φόρτιση. Οι τυπικές καθημερινές χιλιομετρικές αποστάσεις σε αστικές εφαρμογές και εφαρμογές διάθεσης απορριμμάτων είναι επομένως εφικτές και με μικρότερο αριθμό μπαταριών, ενώ το διαθέσιμο ωφέλιμο βάρος μπορεί να αυξηθεί έως και 2,4 τόνους.
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στο Facebook »

Υπηρεσία «360˚ Mobility Solutions» για ολοκληρωτική κάλυψη αναγκών

Ως μια υπηρεσία που σκοπό έχει να απλοποιεί τη ζωή του πελάτη καλύπτοντας κάθε ανάγκη, η παρουσίαση της εφαρμογής «360˚ Mobility Solutions» από την MAN Truck & Bus στην IFAT περιλαμβάνει αναλύσεις σχετικά με την ανάπτυξη του οχήματος και τις απαιτήσεις των υποδομών φόρτισης. Οι ίδιοι οι σταθμοί φόρτισης αποτελούν επίσης μέρος της προσφοράς μέσα από τις συνεργασίες με τους αντίστοιχους προμηθευτές, ενώ για τα συμβατικά φορτηγά, προβλέπονται επίσης συμβόλαια παροχής υπηρεσιών και λύσεις χρηματοδότησης ειδικά προσαρμοσμένες στην ηλεκτροκίνηση και στις ανάγκες του τομέα της περιβαλλοντικής τεχνολογίας.
 

Νέο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων MAN PowerMatic και λειτουργίες βοήθειας, ασφάλειας και ευκολίας

Στην IFAT επικοινωνήθηκε και το νέο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων με μετατροπέα ροπής, MAN PowerMatic, για τα μοντέλα MAN TGL και TGM, το οποίο δίνει τη δυνατότητα στον οδηγό να αλλάζει σχέση αποτελεσματικότερα και με μικρότερη φθορά - κάτι που μεταφράζεται σε τεράστιο προτέρημα για τις περιοχές με δημοτικά και κοινωφελή έργα, εξαιτίας των πολλών ελιγμών εκκίνησης και ακινητοποίησης.

Από εκεί και πέρα, στην έκθεση αναδείχτηκαν οι καινοτομίες σε συστήματα ασφάλειας για ηλεκτρικά και συμβατικά φορτηγά, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζουν: η ανίχνευση πεζών και ποδηλατών, η λειτουργία «Front Detection» (αφορά στη στρατηγική προειδοποίησης και πέδησης της τρίτης γενιάς του Emergency Brake Assist), η αναγνώριση πινακίδων κυκλοφορίας, η ένδειξη πίεσης ελαστικών και ένα νέο σύστημα κάμερας οπισθοπορείας για την υποστήριξη των οδηγών.

Τέλος, όσον αφορά στον τομέα των συστημάτων υποβοήθησης, η MAN παρουσίασε στην έκθεση την πέδηση έκτακτης ανάγκης και την πλάκα τοποθέτησης εκχιονιστικού μηχανήματος.